Affaldsindsamling 2024

Af: Rasmus Svendstrup.

I uge 15 var der affaldsindsamling. Det er Danmarks Naturfrednings forening, som står bag denne kampagne. Hvert år er der et fokus område, det kunne for eksempel være cigaretskodder, eller engangsemballage. I år var der fokus på nikotinposer. Vi har deltaget i den landsdækkende indsamling de sidste 4 år.

Hver uge bliver der på Odense Værkstederne samlet affald. Her er det team 1 på Rytterkasernen nr. 17, som har en tur rundt i Odense to dage om ugen, som er tirsdag og onsdag. Cafè Hyglig er også ude at samle en gang om ugen.

I uge 15 blev der vist videoer, om hvordan at man skulle sortere sit affald. I den forbindelse holdt Tanja (personale) oplæg om, hvordan man skal sortere sit affald. Vi fik blandt andet at vide, at affaldssorteringen er forskellig fra kommune til kommune og at mange af de ting vi smider ud faktisk kan genanvendes. Ved receptionen i Rytterkasernen nr. 17, var der et ”skraldeometer” samt en udstilling over affaldssortering. ”Skraldeometeret” fortalte om, hvor meget affald, vi fik samlet i løbet af en dag. Af de specielle ting, der blev samlet ind, var der blandt andet en forladt cykel, en sækkevogn, 45 batterier gravet ned, en tabt mobiltelefon og meget andet. Som noget nyt havde Odense Værkstederne gang i en duel med Nordfyns Værkstederne, som sendte mails rundt mellem hinanden, om hvordan at konkurrencen gik. Nordfyns Værkstederne vandt duellen, de fik samlet 409 kilo affald i alt. Her på Odense Værkstederne lykkedes det os at samle 131 kilo affald og 137 nikotinposer i alt. Det betyder at det var Nordfyns Værkstederne som vandt duellen. Men giver dem kamp til stregen næste år!

Til næste år bliver affaldsindsamlingen afholdt fra d. 31. marts og til den 6. april.

Herunder kan I se en reportage fra dette års affaldsindsamling.

The Last of Us Part 2 Remastered

Hvis du overvejer at få en ledsager, så gør det!