Affaldsindsamling 2021

I uge 15 har en stor del af Odense Værkstederne været rundt og samlet affald. Herunder kan I se en reportage fra ugen.

Her kommer der også en artikel om genbrug:

Af: Rasmus Svendstrup.

I uge 15 havde det meste af Odenseværkstederne haft temauge.  Denne temauge handlede om genbrug, og om hvad der kunne genbruges. På grund af Corona situationen, skulle de grupper, som er med til projektet, arbejde hver for sig. Grunden til at vi skulle have den temauge skyldes at Danmark Naturfredningsforening (DN) har arrangeret en hel uge, hvor skoler, institutioner, arbejdspladser, foreninger og privatpersoner kunne melde sig til at samle affald. Det valgte vi at støtte op omkring. 

Sådan så Skraldometeret ud

Hvert år har DN et fokusområde. I år er det take away-affald, der sættes fokus på. Hver dag i uge 15 var hver gruppe ude i byen og samle affald. Når man kom tilbage til Odenseværkstederne havde vi lavet et ”skraldometer” hvor der blev skrevet op, hvor mange kilo affald, man har samlet. På tre dage var der samlet omkring 120 kilo affald. Det samlede tal for hele ugen blev til 213 kilo. Den dag hvor der blev samlet mest affald, var om torsdagen. Her blev der samlet 71 kilo.

I år blev der også samlet mundbind her kom man op på 219 mundbind i alt.  Selve temaugen handler om hvordan man passer bedre på miljøet. I alt var der 185.000 frivillige ude og samle affald. Landsresultatet blev på 167 ton affald. Det blev til 11 tons mere affald end i 2020.  Der blev samlet 52.000 engangsmundbind på landsplan. I år havde Bilka valgt at donere 1 kr. pr. samlet kilo affald.

Næste år bliver landsindsamlingen af affald afholdt i uge 14.

    Det Kan du selv gøre

 • Indkøbsposen er lige til højrebenet
  – hav altid en pose i din taske/bil, så du har noget
  du kan bruge igen og igen, og ikke skal købe en
  ny pose hver gang du køber ind.

   

 • Hav din drikkedunk med på farten, så du kan
  tappe drikkevand til din tur og dermed undgå
  købevand og kopper.

   

 • Hav din egen kaffekop med på farten,
  så du kan få den fyldt op.

Forårslam på Fangelbogård

Anmeldelse af “Wrath of Men”