Valhalla Anmeldelse.

Af Josefine Andersen

Fredag 22. apr – Lørdag 3. juni er Valhalla i teatersalen på Odeon.

Billetter koster mellem 160-320 KR.

Spilletider. Hverdage kl. 18.00. Lørdage kl. 14.00. Søndage kl. 12.00 og 15.00

Hvad er Valhalla

Valhalla er en dansk tegneserie, skabt af tegneren Peter Madsen og forfatterteamet Henning Kure og Hans Rancke-Madsen, med Søren Håkansson som farvelægger. Serien er opkaldt efter Odins bolig Valhal i Asgård fra den nordiske mytologi. Den har siden da fået både en animeret film og en med ægte mennesker.

I historien Valhalla følger vi de to Menneskebørnene Tjalfe og Røskva, der kommer til gudernes rige, hvor de møder Thor, Loke og andre guder. Sammen skal de stoppe Ragnarok.

Stykket var lidt omskrevet fra serien. Starten og slutningen er meget anderledes end hvad man kender. Der var os nogle karakterer der var skrevet ud, der i blandt Quark. Jeg syntes dog stadig, det var sat godt sammen og det var meget tro historien.

Kostumer og kulisser

Stykket er et dukketeater, Skuespillerne var iført sorte dragter, der gjorde at skuespillerne lignede en skygge bag dukkerne. Dukkerne var meget flot lavet, jeg var speciel imponeret over Odins ravne Hugin og Munin. De var meget livagtige på scenen. Andre karakterer var flotte, nogen så mere vellignende end ud andre.

Det dårlige

Ærlig talt, er der ikke noget dårligt, at sige om stykket. Men jeg vil fraråde ikke at købe billetter til de første par rækker. Eftersom at der i slutningen er der nogle kulisser, der dækker for scenen. Det gjorde det svært at se fra anden række, hvor jeg sad.

Det gode

Stykker var meget flot lavet, historien var interessant og underholdende. Jeg blev hurtigt hevet ind i mysteriet om hvorfor er Tjalfe og Røskva der.

Skuespillerne gjorde et fantastisk arbejde med dukkerne samt stemmerne de lavede for dem. Flere af skuespillerne spillede mere ind en karakter, og de lavede stemmerne så forskellige fra hinanden at man ikke skulle tro det var den sammen person bag dukken.

Jeg kan varmt anbefale stykket. Jeg selv nød hvert minut af det.

Endnu en anmeldelse af “Super Mario Bros Movie”

Portræt af Rock Nalle