Tilbage til hverdagen

Af Linda Hvidsten

I Danmark køre Coronaen på højeste plan, men på Odense Værkstederne er alle begyndt at vende tilbage. Dog ikke til en hel normal hverdag, man må kun være i sine egne grupper, for at holde smittetrykket nede

Min hverdag under Coronaen, har været en bølgetur. Der var dage man ikke måtte se familien. Det var hårdt, for det var blot 1½ måneden efter min fars bortgang. Men det var heldigt, at han ikke skulle igennem Coronaen. Min far var meget syg af kræft, men der er lys for enden af tunnelen.
Det er rart at man igen må være sammen med familie og venner, plus at komme på arbejde og få en nogenlunde normal hverdag til at køre.

Jeg har interviewet nogen fra de forskelige grupper, for at høre hvordan det er at komme ”tilbage til hverdagen”

Interview med Rasmus Svendstrup fra Medie   

Jeg spurgte Rasmus, hvordan det er at være tilbage på job. Rasmus svarede, at når man bor så langt væk, er det rart at være tilbage, for så kan man se sine kollegaer igen og det er dejligt. Men det eneste minus er, at det er ikke alle kollegaer man må se nu men det kommer. Så spurgte jeg ham om, hvad Corona nedlukningen havde betydet for ham: Det var at man var tvunget til at være der, hvor man bor. For hverdagen betyder det, at man skal huske at vaske og spritte hænder, når man skal ud. Nu skal man også huske mundbind, når man skal med offentlig transport, men igen det er kun midlertidigt. Forhåbentlig kommer der en normal hverdag igen.
Det næste spurgte jeg om, hvordan han havde det under Corona nedlukningen. Rasmus svarede, at han under Coronaen, havde han det ikke så godt.
Til sidst jeg spurgte om, hvordan han ser fremtiden med Corona, han siger, at han tager det som det kommer og ser hvordan det udvikler sig

Interview med Marianne Jensen fra Receptionen

Jeg forsatte min spørgerunde og fik fat i Marianne fra Receptionen, og jeg spurgte hende om hvordan det er værre tilbage på job: Marianne sagde, det var dejligt at være på job igen, efter der har været lukket i så mange måneder.
Så spurgte jeg om hvad Corona nedlukningen har betydet for hendes hverdag: Det har været lidt trist at det hele har været lukket ned, og jeg blev træt af gå hjemme. Jeg fik tiden til at gå sammen med min kæreste.
Hvordan havde du det under Coronaen: Der havde jeg det ikke så godt, for det var svært at få tiden til at gå derhjemme, jeg var meget restløs. Jeg spurgte om, hvilken betydning Corona får for hendes hverdag: Jeg håber det hele snart er overstået.  

Interview med Elisabeth Nilson fra Cafeen

Nu er jeg nået til at interviewe Elisabeth, som jeg spurgte om, hvordan det at være tilbage til hverdagen. Elisebeth fortæller at, det bedste er, at få en hverdag tilbage og møde sine kollegaer igen, i stedet for at gå derhjemme. I de 2 måneder der var lukket, hvor man kun måtte se sin familie, var det lidt kedeligt.
Det næste spørgsmål var hvad Coronaen betød for hendes hverdag:
Det var trist, for hvad skulle man lave derhjemme, det kunne godt være svært, at få tiden til at gå.
Det sidste spørgsmål var, hvordan hun ser fremtiden med Corona: Jeg håber de får nogle vacciner, de har allerede fundet lidt vacciner og fundet lidt de kan bruge så fremtiden ser lys ud

Interview med Ivan fra Cafeen

Mit næste interview, var med Ivan som fortæller at: Det er dejligt, at være tilbage, fordi man gik op og ned af hinanden derhjemme, i de 2 måneder. Min kæreste og jeg sagde også, at man ikke kan støvsuge og vaske gulv hele tiden, så det var svært at få tiden til at gå. Jeg spurgte om, hvad Corona nedlukningen, havde betydet for ham og hans hverdag. Det havde taget hårdt på humøret og at det var hårdt for det ændret hver-dagen for ham.
Til sidst spurgte jeg, om det får betydning for hans hverdag. Ivan svarede, at man kan  tænke, om de nogen siden får bugt med det

Interview med Thomas fra Sort GruppeDet sidste interview, var med Thomas. Hvad det bedste var ved at være tilbage: Det er at være tilbage i trygge rammer, og det vigtigste er, at man husker at passer på sig selv og andre.
Så spurgte jeg, om hvad Corona nedlukningen har betydet for hans hverdag: Det har været underligt, fordi man måtte undvære sit arbejde så længe.
Hvordan havde du det under Corona nedlukningen: Der tænkte jeg meget på mine kollegaers helbred og også mit eget.
Det sidste spørgsmål hvordan han ser frem-tiden med Corona om det får betydning for hans hverdag: Måske, jeg ved det ikke

Sogneudflugt med Hjallese sogn

Motion i Østre Kulturcenter