The Cuphead show, Anmeldelse

Af Josefine Andersen

Cuphead er et indiespil fra 2017, der er lavet i en 1930erne tegnefilmstil, der nu har fået et animeret show, du kan se på Netflix.

Spillet

Cuphead er et ”run and gun”-spil, hvor du spiller som en af de to brødre Cuphead og Mugman. Det et platformspil, hvor du skal skyde fjender, mens du hopper rundt. På rund af dens nuttede gammeldags udseende, tænker mange, at Cuphead er et nemt børnespil, men det ikke sagen. Cuphead er blevet kendt for, hvor svært det er. Selv har jeg ikke været i stand til at gennemføre det. 

En meget imponerende del af spillet er, at det er håndtegnet, som de gjorde i 30’erne. Animation er lavet på papir med blæk, og derefter farvelagt i Photoshop.

I spillet er skurken djævlen, som cuphead skylder sin sjæl. Cuphead kan få den tilbage, hvis han besejrer alle de andre, der skylder djævlen sin sjæl.

Showet

The cuphead show, er 12 episoder, der er 12 minutter lange, der hver har deres egne lille historie. Så du kan bare sidde og se et par episoder, i stedet for at skulle se det hele for at forstå plottet. Med masser af underholdende scener. Plottet er noget anderledes end spillet, men Cuphead skylder stadig djævlen sin sjæl.

I modsætning til spillet er serien ikke håntegnet, men det har stadig charmen som kom fra spillet. Det en sjov serie, der minder om den gamle Silly Symphony. Den har en masse slapstick comic. Og er et nostalgisk tilbageblik.

Anmeldelse af “The Batman”

Podcast: Nyt afsnit! Krigsnørderne taler om den specielle situation i Ukraine