Svends anbefalinger til Sølund Festivalen 2024

Af Svend Digens

Bands der skal oplevelse på Sølunds festivalen!

Så står sommeren for døren, og med sommer kommer festivalerne. Også Sølunds festivalen, som startede i 1985 og i år afholdes den fra d.11 til d.13 juni 2024. Sølund festivalen er en festival for udviklingshæmmede og er verdens største festival for udviklingshæmmede, den bliver afholdt i Dyrehavens smukke grønne omgivelser i Skanderborg. Jeg har selv været en enkelt dag på Sølund, da jeg gik på Egmont højskolen og lad mig bare sige det sådan, at det er så fedt og der er en helt speciel stemning sådan en sommerdag på Sølund festivalen. Jeg skal desværre ikke på Sølund i år for at dække festivalen, men her får du alligevel mine personlige anbefalinger til, hvad jeg ville se, hvis jeg var på dette års Sølund Festival.

Stig og Vennerne
Et af de store bands i danmark er vel Bamses Venner. De har så mange hits bag sig som; Hvorfor går Louise til bal, I en lille båd der gynger, Wimmersvej, Endnu engang, Venner kom og se, og mange flere. Ja bamses venner lavede glade sange og med ca. 20 albums, er der masser af sange at synge med på. Stig og vennerne blev dannet i 2011 efter Flemming Bamse Jørgensens død, fordi Bamses Venner stod med en masse jobs. Bandet spurgte Stig Rossen om han ville tage Bamses plads. Hvor umuligt det end lyder takkede Stig ja. Siden da har Stig og Vennerne turneret landet rundt, men som Stig Rossen siger: Jeg er ikke Bamse. Bamse er uerstattelig, vi hylder Flemming Bamse Jørgensen og hans musik ved at holde en fest.

Stig og Vennerne spiller onsdag den 12. juni kl. 14.00 på Store Scene

Lis Sørensen
Jeg vil til hver en tid anbefale Lis Sørensen. Hun har været på den danske musikscene siden 1970’erne, hvor hun bl.a. var med i Shit og Chanel med Anne Linnet, som lavede nummeret Smuk og Dejlig. Senere blev Anne Linnet Band dannet. Det bestod af Anne Linnet, Sanne Salomonsen også Lis Sørensen, de lavede bl.a. hittet ´Det er ikke det du siger´.
Samtidig med Anne Linnet band var Lis med i Sebastians band på hans album ´stjerne til støv´,
hvor Lis Sørensen sang den fantastiske sang ´Stille før storm´. Denne sang blev så stor for Lis, at hun gik solo, hvor albummet ´Hjertetes sang´ med sange ´som mine øjne de skal se´, ´Fri for at drømme om dig´ og ´morgen sol´. Albummet solgte 350.000 eksemplarer. Efter min mening et fantastisk album. Lis Sørensen har massevis af hits at synge med på, bl.a. sange som Brændt, Tæt på ækvator og et nyt nummer Uerstattelig, Verden er i farver, Morgensol, Du tænder lys og mange flere. Jeg kan huske, at jeg var på Smukfest et år, hvor jeg hørte masse af fed musik bl.a. Gnags, Thomas Helmig og Andreas Odbjerg, men den allerbedste koncert det var Lis Sørensen.

Lis Sørensen spiller på Store Scene torsdag den 13. juni, kl. 14.00

Luftens helte
Hvis du som mig er vokset op med Disney-film som Løvernes Konge, Tarzan, 101 Dalmatiner, Mulan, Klokkeren fra Notre Dame, Disneysjov med serier som Bubi bjørn, Darmwing Duck og naturligvis Luftens Helte, så vil jeg anbefale Disney-tribute-bandet Luftens Helte, som jeg personligt har hørt flere gange. Lad mig bare sige, at du er garanteret en fed og nostalgisk koncert med en masse sange, du helt sikkert kan synge med på. Det 20 mands store orkester består af en blæser- og strygergruppe, en rytme gruppe og hele tre forsangere. Der er fuld energi. Mig og min ven ser dem hvert år og det er fantastisk. Du bliver suget helt ind i universet fra de elskede Disney-film og er garanteret en god fest.

Luftens Helte spiller efter Lis Sørensen på Store Scene, torsdag den. 13. juni kl. 16.15

Det var mine anbefalinger til dette års Sølund. Selv om der er mange andre fede nanve som
Dodo and the Dodos, Jonah Blacksmith, Rasmus Walter, Queen Machine og mange flere.
Og husk en festival er ligeså meget stemningen en varm sommerdag, hvor du kan gå rundt med dine venner få noget lækker mad, en cola eller måske en øl. Jeg er sikker på, det bliver et par fede dage med forhåbentlig lækkert solskinsvejr og en masse fed musik.

God festival til alle jer der skal afsted.

Written by Jannik

Anmeldelse af “Kingdom of the Planet of the Apes”

Rebel Moon – Part 2: The Scargiver. Anmeldelse