Matilda the Musical: Anmeldelse

Af Josefine Andersen


Netflix inviterer dig til en musicaleventyr med Matilda, en bog skrevet af Roald Dahl.

Den gamle Matilda film

Du har måske allerede set en Matilda film, for der findes en amerikansk filmversion af bogen fra 1996, denne film er ikonisk. Den nye film, Netflix har lavet, er ikke en reboot af denne film. Netflix´s Matilda er lavet efter sceneshowet.

Fra scenen til skærmen

”Matilda the musical” kom først på scenen i 2010. Med originale sange, samt baseret på en kendt bog er den kommet rundt på mange scener. Den har blandt andet været opført på Broadway.

Hvad var cut

Du husker måske Matilda har en bror. I denne film er han dog ikke en del af historien. Scenen hvor Matilda henter Frøken Honeys dukke er også skrevet ud, samt tre sange er droppet. Det er ”Pathetic” ”Telly” og ”Loud”. Filmen har dog gjort plads til nogle helt nye sange.

Plottet

Matilda er en pige der ikke var elsket af sine forældrer, så hun vokser op alene, og da hun starter i skole bliver det kun være, men hun er en maget klog pige, så klog at hun kan bruge sin hjerne til at bevæge ting.

Er den god

Matilda filmen allerede er en elsket historie, samt en populær musical, og filmen har levet op til dens høje forventninger. Børneskuespillerne i filmen er virkelig fantastiske, både til sang og dans. Jeg syntes filmen var underholdende, flot koreograferet. En rigtig god historie.

Anmeldelse af Glass Onion: A knives out mystery – Efterfølgeren til Knives out fra 2019

De tyve serier Netflix har aflyst i 2022