Sankt Hans-bål på Rytterkasernen

Skrevet af: Line Bach Huus
Foto: Rasmus Mydtskov

Søndag den 23. juni var der Sankt Hans og dagen efter fejrede vi det på Rytterkasernen med Sankt Hans-bål i gården. Der var lavet to bål i den hyggelige gårdhave med nogle flotte hekse.

Da bålene var blevet tændt sang vi Sankt Hans sangen ”Vi Elsker Vort Land”, som er skrevet af Holger Drachmann. Det er en god sang som synges hvert år rundt om i landet til Sankt Hans. Det er lige som en tradition, at man synger den, når bålet er tændt og talen er fortalt.
Den handler om i gamle dage sagde man at man sendte hekse og trolde til Bloksbjerg, da man mente at de var farlige og ikke passede ind i vores land. Folk mente den gang at de var onde og farlige og at man derfor ikke kunne have dem her. Der for brændte man dem på et bål i gamle dage. Så de kunne komme til Bloksbjerg. Og den dag i dag siger man at de flyver på en kost til Bloksbjerg. Der for synger man den gode sang. Der blev sunget godt med på sangen da der blev delt sangen rundt. Det var en god ide.

Efter det kunne man lave snobrød over bålene. Musikken forsatte med forskellige gode sange. Og folk sang med, så der var en god stemning.

Håber at det kommer igen til næste år, da det var en super god og hyggelig dag.


Magi i luften på Sølund

Anmeldelse Godzilla II – King Of The Monsters