Ronja Røverdatter Anmeldelse

Af Josefine Andersen

Den kendte historie Ronja røverdatter, skrevet af Astrid Lindgren, er tilbage i en ny live action tv-serie på Netflix. Serien har 12 episoder. Men Netflix har kun lagt 6 ind indtil videre. Der er ikke dato på, hvornår det sidste kommer på.

Plottet

Ronja Røverdatter, den nat hun blev født, blev røvernes borg delt i to. Nu, mange år senere ved hullet mellem de to dele af borgen, møder hun Birk, søn af hendes fars ærkefjende. Som de eneste børn i denne skov, skaber det et venskab.

Filmen

De fleste af os kender nok filmen om Ronja, der udkom i 1984. Sammen med andre film baseret på Astrid Lindgrens historier, er den en stor del af danskernes barndom. Der findes også en tegnefilm om Ronja. Den blev udgivet i 2014 og kan ses på prime video.

Kostumer og kulisser

Slottet brugt i filmen er faktisk en model, og ikke ægte, det lægger man slet ikke mærke til. Det føles som om den høre til skoven. Alt fra kulisserne til kostumerne passer til den middelalder verden den forgår i.

Godt og dårligt

De Danske stemmer er maget gode. Så den kan godt anbefales at se på Dansk.

Udover at give os historien, vi kender, er der blevet bygget på karakterne. Vi følger ikke kun Ronja, men også nogle nye karakter. Serien viser os konsekvenserne af, hvad der sker for dem, der bliver røvet. Landsbyen der sulter på grund af mangel på rejsende købmænd. Det har gjort historien er lidt mere rå.

Selvom alle episoder var underholdende, føles den langtrukken begrunde af de ting de har tilføjet.

Personligt syntes jeg, den har levet op til Astrid Lindgrens værk. Og ser frem til de sidste 6 episoder kommer ud.

Ophængning af ugler

6 små spil