Red white and royal blue anmeldelse.

Af Josefine Andersen

På Prime video, kan du nu se filmen ”Red white and royal blue”, der er baseret på bogen vis danske titel er: ”Rødt hjerte blåt blod” skrevet af Casey Mcquiston.

Plottet

Mød Alex, den amerikanske præsidents søn og Henry – prinsen af England. Efter en ulykke med en bryllupskage må disse to lade som om de er venner for ikke at skabe et nationalt problem. Men dette falske venskab udvikler sig hurtigt til mere.

Hvad var cut

Når en bog bliver til en film, er der altid ting der må blive ændret eller fjernet.

Blandt andet en ændring, er at Alex ikke har nogen søskende. I bogen har han en søster der hedder June. June er også den karakterer der dater Henrys ven Percy. Hvor i filmen er det Nora, der dater Percy. En anden karakterer der var fjernet er Alexs stedfar Leo. I bogen er Alex forældre nemlig skilt. Men I filmen er det blevet ændret til at hans forældre er lykkeligt gift.

Miguel Ramos er en journalist som Alex kender på en intim måde. Denne karakterer eksisterer ikke i bogen. Der er nogen ting Miguel gør, jeg ikke vil afsløre, men disse ting var originalt gjort af Jeffrey Richard der er fjernet fra det meste af plottet, han er kun med i slutning under valget.

I bogen er det dronning Mary, men i filmen valgte de at erstatte hende med en konge. Henrys mor der spille en stor rolle er heller ikke med og hans søsters plot om være misbruger er også blevet fjernet.

Det sidste kapitel der foregår år senere, er også klippet ud, hvilket har givet spekulation om der måske kommer en toer.

Er den god

Det en meget kliche kærlighedshistorie. Plottet er set en million gange før, måden filmen skiller sig ud fra andre kærlighedsfilm er ved at hovedrollerne er mænd. Dog som i de fleste kærlighedsfilm er deres forhold meget overfladisk. Men det er fordi meget af deres forholdsudvikling i bogen er blevet klippet ud. Filmens skuespillere er gode. De har flere kendte navne på rolle listen som Uma Thurman og Stephen Fry.

Personligt synes jeg, det en god historie, med et interessant plot, det ikke en ny original ide, men siden vi har en million kærlighedsfilm med mand og kvinde par, og kun en håndfuld med mænd. Gør den meget velkommen.

Premier League 2023-2024

Undskyldning fra Socialminister