Portræt af Kasper Hjulmand

Af Linda Hvidsten

I denne artikel kan i læse om hvem Kasper Hjulmand er og om hans kontraktforlængelse med det danske fodboldlandshold.

Om Kasper Hjulmand

Kasper Hjulmand er født den 9. april 1972. Begge hans forældre var lære derudover er/var der 2 søskende Rikke og hans udviklingshæmmede bror, som døde tilbage i 2015. Det var et hårdt slag for Hjulmand at miste sin bror.

Til dagligt danner han par med Vibeke de har 3 børn sammen.

Kasper Hjulmand har taget idrætsuddannelse på København Universitet.

Trænerkarriere på klubhold

I 2003 blev Kasper Hjulmand træner for Lyngby BK 2 hold og 2006 tog han skridtet videre og blev træner for førsteholdet i Lyngby.

Fra 2008 til 2011 var Hjulmand assistenttræner for FC Nordsjælland. Derefter blev han træner for Nordsjællands førstehold, hvor han var med til at føre dem til tops i den danske liga.

I sæsonen 2014/15 var Kasper træner for det tyske hold Mainz.  

Tilbage i 2016 vendte Kasper tilbage til Nordsjælland. Her blev han frem til 2019.

Det danske fodboldlandshold

I juni 2019 Blev Kasper Hjulmand ansat som træner for det danske fodboldlandshold, med virkning fra sommeren 2020.

Hans første opgave som Dansk landstræner var den 5. september 2020 det var en kamp i Nation League mod Belgien som Danmark tabte 0–2

Det var mening at Åge Hareide skulle have stået i spidsen for det danske landshold ved EM-slutrunden 2020, men på grund af Corona blev slutrunden rykket.

EM 2021

i sommeren 2021 blev slutrunden afholdt med Kasper Hjulmand ved roret og hans første kamp som landstræner ved en slutrunde. Den kamp er der nok ikke nogen der glemmer, for 12. juni, gik Danmark i stå da Eriksen kollapsede på banen. Det var ikke den start som træner ved en slutrunden han ønskede.

Det værste var, at Kasper Hjulmand og landsholdet blev presset til at spille videre, og det blev til nederlag til Finland. Det var en kamp der aldrig skulle være spillet færdigt

VM 2022 

Udover EM har Kasper Hjulmand også stået i spidsen ved VM i december 2022. Det gik ikke for godt og Danmark måtte tage til takke med en 4 plads i puljen.

Kontraktforlængelsen

Kasper Hjulmand og DBU er nået til enighed om at forlænge samarbejdet og den gælder frem til 2026 derudover kan Kasper Hjulmand se frem til lønforhøjelse

Udstilling om Elvis

Ny avis på gaden – Rytterposten, Juli 2023