På tur til Hollufgård

Af Ulrik Aagaard

Vi har i dag, torsdag den 11. juni, fyldt to busser op med borgere fra Bjørnemosen. Vejret var trist, så vi kørte en tur til Hollufgård, hvor vi gik en tur i parken, og så på de udstillede skulpturer.

Skulpturparken på Hollufgård skaber et samspil mellem kunst, natur og publikum. Jeg så nogle skulpturer der hed ”Balancekys” og ”Grib Mig”af Keld Moseholm. Keld Moseholms skulpturer er interessante, fordi de skaber et samspil med publikum. For mig skaber skulpturerne en historie, en bevægelse eller en cirkusartist. Keld Moseholm er en dansk billedhugger og en af hans skulpturer kan i dag ses på Bjørnemosens parkeringsplads. Han har siden begyndelsen af 1980erne arbejdet med skulpturer, hvor små tykke mandstumlinger boltrer på forskellig vis.

Vi så også på en stol formet som en kvinde hvor der var skåret et hjerte ud oppe i skulderen. Skulpturen, som man kunne sidde i, hedder ”Frigg i skjul” og er lavet af Ali Suaylem. Frigg er Odins hustru i nordisk mytologi og blev set som Odins ligeværdige og navnet Frigg betyder den kærlige/elskede hustru. Det er samme kunstner som har lavet skulpturen ”Engle men?”

Desværre begyndte det at regne, så turen blev ikke så lang som vi havde forventet. Jeg kunne godt tænke mig at vende tilbage til Hollufgård en anden gang, fordi det er turen værd.

Anmeldelse af The Gentlemen

Markedet er ikke noget sted – en teateranmeldelse.