Torben Tusindtingssamler

Af: Rasmus Svendstrup

Torben Larsen, der arbejder i køkkenet på Rytter-kasernen er en mand med mange firnurlige ting i sit hjem. Jeg har mødt Torben til en snak om, alle de ting han samler på og, hvordan denne kærlig-hed til at samle på ting startede.

Musik og film
Torben samler på LP plader her har han 300, med forskellige slags musik, blandt andet med Dolly Parton. Han samler også på danske film, som blev lavet fra 1930 og frem til i dag. Torben har 11 reo-ler som er fyldt med film. Han har valgt at sætte filmene op efter hvilket produktionsselskab som har lavet filmene, og ikke hvilke skuespillere, som er med i filmene, grunden til at han har valgt at lave den rækkefølge, handler om, at det er forskel-lige skuespillere som er med i hver enkelt film. Desuden har han næsten 500 bøger om danske skuespillere. Torben mangler kun 5 serier, for at få 100 serier.
Modelbiler
Torben samler også på biler, han fortæller at det er legetøjsbiler, samt modelbiler at han har i sin samling. Torben samler mest på Volvo biler, her har han næsten 50 biler, hans interesse kom da hans farbror havde en Volvo, da Torben var 2 år. Torben husker tydeligt, hvor hans onkel kom kørende og tog Torben og hans mor med på tur.
Torben har også brochurerne fra de forskellige biler. Han har 500 biler i alt, som fylder 4 reoler.

En af Torbens biler. Torben har fortalt at de specielle ved denne bil, er at motoren fra Renault, mens resten af bilen er fra Volvo


Fut fut

Torben samler også på modeljernbaner, dette har han gjort i 42 år. Han har også to færger. Den ene er en model af en færge som har sejlet mellem Svendborg og Langeland, før broerne fra Fyn til Langeland blev indviet. Den anden færge, som Torben har, har sejlet mellem Helsingør og Helsingborg, og imellem Halskov som ligger på Sjælland og Knudshoved som ligger på Fyn.
På Jernbane museet har Torben mødt andre som har samme interesse som ham. Han er medlem af klub 88. Her mødes Torben sammen med andre togentusiaster, her har de blandt andet bygget modeller af to stationer. Den ene station er Tommerup station, og den anden er Svendborgs gamle station, hvor posthuset lå ved siden af stationen. For et par år siden var Torben på udstilling i Kolding og Fredericia, når man er på udstilling foregår det på den måde, at man kommer med sine ting, så har man en bod hver, med de ting som man udstiller. Torben er også blevet spurgt om nogle af hans ting var til salg, men de er ikke til salg.
Hvis Torben står og mangler nogle ting til sine samlinger kommer han blandt andet til Ørbæk marked og Egeskov marked eller kigger på nettet på aktioner og Facebook sider.
Hjemme i Torbens lejlighed er det godt fyldt på de 85 kvm og Torben fin-der stadig film, toge og andre ting der skal med hjem til udstillingen.

Sommerfest på Odense Værkstederne

Odense Posen – giver gamle kitler nyt liv