Når ens lærer bliver landskendt

Skrevet af Rikke Brich Jensen

Jeg har haft Jakob Sveistrup, som skolelærer på Enghaveskolen til musik, dansk og skrivning. Han var en god lære og god til at læse mig, han kunne altid se hvordan jeg havde det. Hver gang han havde fri eller var syg, ændret min dag sig, da det kun var ham der underviste i musik og jeg elsket musik. En dag mødt jeg ham oppe i Tarup centret, han gav koncert. Jeg tror han fik øje på mig, jeg stod ude i den ene side, hvor jeg troede han ikke kunne få øje på mig, men det kunne han godt.

En dag kom han og sagde til klassen, at han gerne ville snakke med os, han fortalte at han skulle være væk i et halvt til et helt år. Han havde fået orlov, han var blevet ringet op, af et pladeselskab, som gerne ville lave musik med ham. Det ville han gerne bruge tid på. Han ville koncentrere sig, om sin musik det næste års tid. Da han kom tilbage, sagde han, at han ville stoppe som skolelærer, fordi han ville bruge alt sin tid på, at lavet musik. Jeg synes det var en meget svær tid, fordi vi ikke skulle have musik med Jakob mere. Når der har været afholdt arrangementer med musik på skolen, har min morfar og mormor altid deltaget, de kom for at se mig sammen med Jakob Sveistrup. Jeg synes det var sjovt at, være sammen med ham og efter han stoppet var der stadigvæk musik timer, men det blev bare aldrig det samme, som med ham. Jakob kunne altid få mig i godt humør, hvis jeg havde haft en dårlig dag og det var der ikke mange på skolen som kunne. Jeg kan ikke sætte ord på hvad det var han kunne, men han kunne det der skulle til.

Udover Jakob, havde jeg også en Charlotte til underviser, men de dage gik jeg også ned og sludret med Jakob om min dag. Hvis han ikke havde tid til at snakke, ville han altid opsøge mig senere, så vi kunne få snakket om det der gik mig på. Jakob fortalte Charlotte hvordan hun skulle tackle mig, når jeg blev sur og havde dårlige dage.

Jeg synes, at Jakob var den bedst og sjoveste lære, jeg har haft på Enghaveskolen. Jakob var glad for, at have mig som elev og jeg var super glad for at have ham som lære, derfor ville jeg aldrig hjem når skoledagen var slut. Og hver morgen på vej i taxaen håbede jeg altid jeg skulle have Jakob når jeg nået frem til skolen. Da Jakob stopper på skolen, som lære, ender jeg også med at blive glad for Charlotte. Inden Jakob stoppet helt, gik han på deltid.

 En af mine helt gode oplevelser med Jakob, var dengang min morfar ville overraske mig til min konfirmation. Han opsøgte Jakob på hans hjemme adr. og spurgte om han ikke havde lyst til, at optræde/ spille for mig, den dag jeg blev konfirmeret. Han sagde ja, dagen kom og jeg blev glædeligt overrasket, jeg troede han bare skulle synge for mig, men …….. det skulle han ikke, for vi skulle synge sammen, vi skulle synge duet. Jeg blev så glad for at se ham igen og glad for min morfars opfindsomhed til en overraskelse. At han havde brugt tid på og give mig så god en overraskelse.

Selve situationen forgik således: Jeg sidder ved et bord og snakker, med en af mine gamle venner, så kommer min morfar hen til mig og siger, jeg har en overraskelse til dig. Han går ud og hente den, mens sidder jeg og tænker, hvad er det for en overraskelse morfar har til mig og kan ikke i min vildeste fantasi regne ud, at det var Jakob, morfar har fået til at komme, men det var det. Vi sidder og snakker og hygger ca. en times tid, om min store dag og andre store ting i livet. Han så også alle mine gaver og drak en sodavand. Vi sluttet af med en duet ”Tænder på dig”. Det hele foregik i de lokaler vi lånte af Grønløkkevej Bowl’n’ Fun.

 Jeg blev så glad for det og synes det var så flot af min morfar, at han havde arrangeret det til ære for mig. Jeg kunne ikke have forestillet mig en bedre gave end den. Jeg vil altid huske den dag.

 I dag laver Jakob kun musik og Jakob levet af det i dag og det synes jeg er flot. Jakob blev kendt for den sang der hedder ”Tænder på dig” som han vandt med i det danske melodi grand prix i år 2005. Jakob Sveistrup har lavet mange gode sange, både på dansk og engelsk. Jakob er den slags kunstner, at når han først går i gang med at skrive, er han slet ikke til at stoppe igen. Hans stemme kan variere fra helt lys til helt dyb. Han er god til, at tilpasse den, den sang han synger. Han laver lækker popmusik. Jakob har lagt stemme til et par af sangene i de danske udgaver af filmene den ” lille kylling” og ” Vaiana”. Når Jakob snakker lyde hans stemme anderledes end når han synger, man skal høre godt efter for at høre det er ham som synger. Jakob Sveistrup er rigtig god til børn og voksne. Og det er lige meget om de er normal eller de er udviklingshæmmede. Jakob Sveistrup giver koncerter af og til, men jeg har aldrig selv haft æren af, at være med til en af dem. Jakob Sveistrup laver også altmuligt andet ved siden af sin musik, han har startet en webshop, med tasker til diabetes type 1. Det har han gjord fordi han har en datter kamille, som fik den som 9-årig. Han er gift med Iben og de har to børn, de hedder Kamille og Rasmus.  

Gymnastikopvisning på Ryttekasernen

Anmeldelse af John Mogensen koncert med Rasmus Bjerg