Mission in Snowdriftland

Af Josefine Andersen

Det sjældent man finder et spil med en historie om dens udgivelse som er mere interessant ind selve spillet, men Mission in Snowdriftland, er sådan et spil.

Tak til en youtuber ved navn Nick Robinson, der delte hans historie om spillet, som jeg nu vil dele med jer. Det er historien om et spil som forsvandt og som nu er blevet genskabt.

Spillet

Mission in Snowdriftland, er et platform spil, ligesom Super Mario, det er et julekalender spil med 24 lover, du spiller med den lille snemand Chubby Snow, der hopper rundt på forskellige baner, op på fjender, og finder snefnug, der er en ny en bane vær dag fra første December til jule aften.

Historien

Året er 2006, Nintendo fylder 110 år, og har udgivet spille konsollen Wii, og I december måned kommer et gratis flash spil online, et spil maget ulige andre flash spil, med en god kvalitet bedre en mange andre man har set.

Men da december måned var forbi, forsvandt spillet, et par år senere i 2010 kom det frem igen for endnu en jul, men som sidste gang når det nye år kom, forsvandt det, for ikke og blive set igen. Altså indtil det gjorde.

Ti år senere, i 2020, spillet er kendt som at være fortabt. At det aldrig ville blevet spillet igen, indtil en bruger ved navn p-p postede billeder fra spillet på spriters-ressource.com. Overaskene nok, var dette fundet på udviklernes hjemmeside, denne person havde taget hjemme side adressen, spillet var beskyttet med et kode ord, men p-p fjernet en lille ting der sagde låst, og ved at gøre dette havde de nu adgang til spillet, Snowdrift land var tilbage, folk kunne spille det igen, det var et julemirakel.

Men spillet var i fare, fordi i 2021 ville internettet fjerne flash fra alle browser, millioner af flash spil ville ikke længere være i stand til at køre.

Her er det en youtuber ved navn Nick Robinson kommer ind i vores historie.

Nick Robinson, er en youtuber der søger efter sjældne eller glemte spil, og han har en stor kærlighed til Mission in Snowdriftland, så han satte sig ud for at finde skaberne af Mission in Snowdriftland, og han fandt ham, en Tysk mand ved navn Steve Welz. Nick sendte Steve en email, og han fik et svar.

Nick forklarede Steve om spillet, og frygten for at det ville forsvinde for evigt, og overraskende nok, så ejede Nintendo ikke spillet, Steve sammen med dem han udviklet det med, et tysk Spil udvikler hold ved navn ExtraToxic ejer det.

Hvilket bringer os frem til i dag. Steve har kontaktet dem han udviklet spillet med og de har valgt nu at genskabe Mission in Snowdriftland,

 Spillet vil være tilgængelige på Steam fra første december, Du kan nu gratis spille en demo af spillet på steam, og møde den lille Snemand Chubby.

Anmeldelse af “Ship Graveyard Simulator”

Anmeldelse af Enchanter winterforest Lumagica i Kongens Have i Odense.