Klatremus på hjul

Skrevet af Carina C. Jessen og Camilla M. Nielsen

Ville du tro, at det var muligt, at en ung pige i kørestol kunne klatre? Nej vel men det er det faktisk. Sig hej til Camilla, en ung pige på 26 år, som arbejder på Odense Værkstederne. Camilla er faktisk enormt god til at klatre, så hvor der er vilje er der vej.

I virkeheden ville Camilla gerne gå til kørestolsdans, men det kunne desværre ikke lade sig gøre. Camilla har en sjældent genfejl, som kan sammenlignes lidt med muskelsvind. Derfor er Camilla afhængig af sin kørestol. Camillas mor kontaktede Idrætskonsulenten Peter Kock Hansen, som er konsulent for Dansk Handicap Idræt.

Hun ville høre om der var en aktivitet, som hendes aktive datter kunne gå til. Idrætskonsulenten fortalte, at der er en klartreklub, som hedder Odense Sportscentrum. Godt nok er klartreklubben ikke for handicappede, men alle er selvfølgelig velkommen til at komme og benytte sig af faciliteterne. Og så var det afgjort, det blev klatring. Camilla startede til klatring i sommeren 2018.

For at det kan lade sig gøre, at Camilla kan klatre, skal Camilla have to hjælpere med. En som selvfølgelig har fået et kursus i klatresikkerhed, til at sikre at Camillas klatresele sidder rigtigt, som hjælper hende med, at komme op på klatrevæggen og sikre, at hun IKKE falder ned. Den anden har den fornemme rolle at, være Camillas ekstra sæt øjne, da Camilla ikke ser så godt.

Odense Sportscentrum er en af

Danmarks ældste klatreklupper. Den benyttes af rigtig mange, også handicappede.

Det er vigtigt for Camilla og hendes krop, at få røret og trænet musklerne godt igennem, og komme ud af kørestolen, som man som kørestolsbruger, ellers godt kan føle sig lidt låst fast i. Camillia elsker sin fritidsinteresse, hun synes det er super sjovt at komme så højt op i luften (ca. 7 meter), fordi hun synes det giver frihed og et sus i maven. Hun synes også, at det er en sejer, at hun kan mærke forskel fra da hun startede og frem til nu, på hvor hurtigt hun efterhånden er til, at komme op ad klatrevæggen. Camilla håber på, at hun snart kan klatre til en ny og mere udfordrende klatrevæg.

Info boks:
Peter Kock Hansen er uddannet udviklings- og Idrætskonsulent fra Syd Dansk Universitet i 1997. Han arbejder for Paresport Danmark (Paresport Danmark er det tidligere IDHF). I

Kørestolsbruger har behov for bevægelse/træning af deres krop, på lige vilkår som alle andre.

  • Det øger deres udholdenhedDet afhjælper smerter i muskler og led
  • Deres balanceevne forbedres
  • Det forebygger skader
  • Det øger deres bevægelighed
  • Det opbygger muskler- og knoglemasse, samt sørger for de ikke mister deres færdigheder.

Klik på billederne for at se dem i fuld størrelse.

Artiklen er også blevet bragt i Ugeavisen Odense, tirsdag den 14. maj 2019


Gallapremiere på Odense Sommerrevy 2019

Anmeldelse biograf-filmen Pokémon Detective Pikachu