Handicappede laver medaljer til maratonløb

Odense værkstedernes Butik og Egenproduktion har fået til opgave at lave medaljer til Hollufgård Cannonball Marathon og har i løbet af februar og marts produceret ikke færre end 250 medaljer. Alle sammen lavet af glas.

Da Dorthe Roslev og Christian Syversen fra Hollufgård Cannonball Marathon skulle i gang med at arrangere dette års maratonløb, overvejede de hvordan medaljerne skulle se ud. De kunne godt tænke sig noget andet end de kedelige metalmedaljer med et klistermærke på. Derfor forespurgte Christian Syversen på Facebook, om der var nogen, der havde nogle gode idéer. Det havde Rikke Lee, der er afdelingsleder på Odense Værkstederne, Rytterkasernen.

Odense Værkstederne er et beskæftigelsestilbud for folk med nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne. Et af værkstederne er Butik og Egenproduktion, der producerer varer til Odense Værkstedernes butik, der ligger i Kulturhuset, Rytterkasernen 19. Her laver de blandt andet lys, stofservietter, væver forskellige tekstiler og laver brugskunst af glas.

”Vi har givet dem kunstnerisk frihed til materialer og formgivning og hver enkelt medalje er helt unik. Vi er super glade for at kunne bidrage med kreative udfordringer til vores medborgere og levere en unik medalje til de løbere der gennemfører deres distance”, står der på Hollufgård Cannonball Marathons hjemmeside.

Medaljerne er lavet af glas. Først slibes glasset, så det bliver en helt blank glasfirkant. Herefter limes en masse forskelligt farvet glas på med noget speciallim. Alle medaljer er forskellige. Når de har lavet medaljerne, kommer der en tekst på. Det kan blandt andet være en tekst som ”Godt gået”, ”Du er god” og lignende. Efter det bliver de brændt i en glasovn. Til sidst bores der hul i medaljerne og kommer en snor i, så man kan have glas medaljen rundt om halsen.

”Vi er ret beæret over at have fået sådan en fornem opgave, fordi vi ved, at de her medaljer havner rundt om halsen på 250 glade løber.” siger Ninna Frandsen, der pædagog på værkstedet. Alle løbere får en medalje for at have deltaget.

Hollufgård Cannonball Marathon arrangerer maratonløb cirka en gang om måneden, så de regner helt sikkert med, at de kommer til at skulle bestille medaljer en anden gang.

Artiklen er skrevet af Line Bach Huus, Rytterkasernens Mediehus.

Artiklen er også blevet bragt i Ugeavisen Odense den 15. april 2019.

Påskehygge på Rytterkasernen

Anmeldelse af Kingdom Hearts 3