Fantastiske skabninger 3: Dumbledores Hemmeligheder

Af Josefine Andersen

Vi vender tilbage til Harry Potters univers i den tredje film i fantastiske skabninger serien, Som nu er i biograferne. De to første film i serien kan ses på HBO max.

Hvad er fantastiske skabninger?

Originalt var dette en skole bog nævnt i Harry Potter serien, der skulle være skrevet af Newt Scarmander. Siden da har Warner Bros, lavede den til sin egen film serie, Newt er hovedrollen som vi følger i denne film serie, han er magisk zoolog, der i sin første film rejser til America hvor hans magiske skabninger slipper løs. Samtidig er en ond troldmand, ved navn Grindelwald ved at lægge op til en troldmands krig.

Skandale

Begejstringen for denne film er desvære ikke høj. Begrundelsen er mange skandaler der er sket. Det startede med at J.K Rowling, forfatteren af Harry Potter, som viste sig at være transfobi, hun har sagt mange problematiske ting, begrund af hendes modstand af trans rettigheder.

Senere bliv der en skandale med Johnny Deep der spiller Grindelwald, han bliv fyret fra sin rolle, der senere er blevet overtaget af Mads Mikkelsen. Hans fyring skete fordi hans Kone Amber Heart, der forresten ikke selv er blevet fyret fra hendes film roller, beskyldte ham for mishandling. Siden da er det blevet bevist at hun løj, og det faktisk er hende der er mishandler. Og det ikke er første gang, hendes ekskæreste og hendes egne forældre støtter Johnny Depp.

Og den seneste skandale for kun en uge siden bliv skuespiller Ezra Miller der spiller Credence arresteret for tyveri og overfald, dette er ikke første gang.

Plottet

Det et år siden filmen Grindelwalds forbrydelser, skete. Den magiske verden, er ved at have et valg for hvem den nye minister for magi skal være. Grindewald har en plan for at deltage i dette valg, så det op til Newt og hans venner at stoppe ham. Men når fjenden kan se ind i fremtiden kan de ikke lægge en plan, så for at skabe forvirring på de lave flere og prøve sig frem. Samtidig har Albus en blod ed med Grindelvald, der gør han ikke kan tage kampen op mod ham.

Det dårlige

Filmen har et forvirrende plot, der kan være svær at forstå nogle gange hvad der sker. Historien føles halv skrevet hvor de havde mange små gode ideer og blandet dem sammen. Jeg syntes os filmen havde en mangel på magiske væsner. Samtidig hvor de første film handlede maget om Credence, i denne her, er han nærmest et side stykke. Jeg syntes de skulle hade givet ham en større rolle i denne film, Samtidig var jeg skuffet over Newts Kærligheds interesse Tina ikke var med i filmens plot, hun har en lille scene i slutning men det er alt.

Det gode

Filmen var flot, den viste os en store del af den magiske verden, både gik den til Tyskland og Nepal. Mads Mikkelsen gjorde et fantastisk job som Grindelwald, der var et par sjove scener, og nogle dramatiske. Den havde en masse action scener og magiske kampe.

Affaldsindsamling 2022

Anmeldelse af Spider-Man – No Way Home