Eirik har taget Mortorsavsbevis

 Af Thomas Fugl og Simon Edlefsen. Foto Jacob Hemberg

Vi har været ude ved Havørnen og interviewe Eirik Bach Nielsen som er Skovhjælper

Fortæl lidt om dig selv?

Jeg har gået på Risingskolen og derefter på CSV i fire år. Da jeg var færdig med skolen og skulle finde mig et arbejde, snakkede jeg med mine forældre, om hvad jeg kunne tænke mig for et arbejde. Jeg fandt stedet her sammen med mine forældre og jeg har nu arbejdet som Skovhjælper i 4 år. Jeg er glad for at arbejde herude på Havørnen.

Eirik ved et nyt bålsted. Eiriks Place

Fortæl om dit arbejde i Havørnen?

Jeg kører mest med buskrydder, hvor jeg ordner hegn. Jeg laver også afbarkning af egestammer til nye bålpladser. De skal bruges til erstatning for de gamle bålsteder. Det er lidt forskelligt fra bålsted til bålsted, hvor store stammerne skal være. Det er mine kollegaer der sætter dem sammen til nye bålsteder

Du har lige taget Motorsavsbevis, fortæl om det?

Når man skal have Motorsavsbevis, bliver man tilmeldt et AMU-kursus. På kurset får man undervisning i sikkerheden, omkring brugen af en motorsav. Vi øver i, at fælde træer og så er der en skriftlig prøve til sidst, men en masse spørgsmål omkring brugen af en motorsav. Der er også en praktisk prøve, hvor man skal vise at man kan fælde et træ. Jeg bestod og fik Motorsavsbeviset og derudover fik jeg meget ros.
Den første dag var jeg alene på kurset og de sidste dage var Pernille med. Pernille er personale på Havørnen. Pernille tog også motorsavsbevis samtidig med mig.


Superligaen 2020-2021

Flytning af geder