Anmeldelse af bogen “Livsvidner”

Livsvidner gud, lever de endnu”?

med Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard

Forfatter – Lukas Birch

En samtalebog

Bogen er skrevet i samarbejde med forfatteren Lukas Birch, Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard. Den er lavet som et interview hvor man hører om Lisbet Dahl og Ulf Pilgaards liv og om deres karriere. Den er lavet på den måde, at man skal forstille sig at de begge to snakker sammen.

En lang og sjov karriere

Om deres liv og karriere og om alle de mange skuespillere, som de har arbejdet sammen med i alle de år. Inden kapitlerne begynder er der en fortælling om hvad bogen handler om. Når man åbner bogen er der nogle meget gode og sjove kommentarer fra både Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard.

Lisbets kommentarer er: ”At unge mennesker går op i fodbold, gamle mennesker går op i nyretal”. 

Ulf Pilgaards kommentarer er: ”Jeg får tilbudt roller, der passer til min alder. Jeg er lige blevet spurgt, om jeg vil spille en gammel mand, der dør”.

Hvad handler bogen om?

I bogen læser man om deres liv og karriere både i revy og på film. Man læser blandt andet at Lisbet Dahls mor arbejdede meget på forskellige slags teatre. På et tidspunkt da Lisbet Dahl var en lille pige ser hun sin mor optræde på en scene og kommer selv til at gå ind på scenen til hendes mor. Både hendes mor og far har arbejdet meget på forskellige slags teatre og det er derfor at Lisbet Dahl har fået det samme arbejde og karriere. Som barn var Lisbet Dahl ikke så glad for alle fag i skolen, men havde en yndlingslærer og hun var glad for nogle fag.

Senere inde i bogen læser man også om de optagelser hun har været til på de forskellige slags teater. Om både op- og nedture, om hendes sjove stykker og hendes kollegaer og hvordan hun kom til at spille revy og film og tv-serier. Hun har også indspillet reklamer.

Præstesønnen, der blev skuespiller

Ulf Pilgaard først kom i lære som præst som barn, fordi hans far arbejdede som præst. Men Ulf var ikke så god som præst. Så derfor valgte han at blive skuespiller og revyspiller i stedet for. De har begge gået på noget som hed ABC-teateret og arbejdet meget sammen. Turneret rundt omkring i landet sammen og spillet sammen både på ABC-teateret og senere sammen i Cirkus revyen på Bakken.

Hvad sker der nu?

Nu er Ulf Pilgaard stoppet med revy, men holder foredrag og indspiller film. Lisbet Dahl spiller med i Tivoli revyen. Der er mange gode billeder i bogen. Det er en rigtig god bog og når først at man er gået i gang med den er den meget svær at lægge fra sig fordi man bare vil læse mere og mere af bogen.

Jeg kan godt anbefale bogen og jeg giver bogen seks ud af seks stjerner

Denne her boganmeldelse er lavet af Line Bach Huus fra Mediehuset Odense på Rytterkasernen i Odense.

Tegnekomsammen

MosDecor og Bregnevej – et nyt samarbejde