“Avatar: Den sidste luftbetvinger.” Anmeldelse

Skrevet af Josefine Andersen

Avatar: Den sidste luftbetvinger. Anmeldelse

Netflix inviterer dig til at genopdage den kendte tegnefilm, ”Den sidste luftbetvinger”, i den nye live action serie.

Plottet

I en verden hvor der er fire lande; vind, vand, jord og ild. Der er en Avatar, der kan styre alle fire elementer, den nye Avatar er Aang. Men efter at have været fanget i is i 100 år. vågner Aang til en verden, hvor han er den sidste luftbetvinger. De andre luftbetvinger er blivet udryddet af ild-landet.

Tegnefilmen

Den sidste luftbetvinger kom ud i 2005 og har 3 sæsoner. Denne tegnefilm, bliv vist på Nickelodeon, og er en af deres mest populære serier. Serien fik en ny generation i 2014 med legenden om Korra, den næste Avatar efter Aang’s død.

Filmen

Ud over den animeret serie blev der i 2010, lavet en live action film. Men med dens valg af skuespiller, der ikke passer til rollen, dens dårlige CGI. Samt det, at den var mere seriøs i dens historie, gjorde at den blev hadet af fansene fra serien.

Kostumer og kulisser.

For bedre eller være, er kostumerne meget tro til tegnefilmen. Jeg syntes det får dem til at ligne cosplayers i stedet for skuespillere i en film, men detaljerne er gennem gået. Scener er uddybet og kulisserne er flotte. De gir dig en god ide om verdenen og karaktererne i filmen. Når man først ser Zokus skib, er du ikke i tvivl om det er skurken.

Dyrene Appa og Momu er flot lavet, men har for lidt tid på skærmen, nok fordi kosten af deres animation er høj.

Godt og dårligt

Det er svært ikke at sammenligne med tegnefilmen. Mange ting er blevet undladt. Men i stedet udforsker serien sider af den sidste luftbetvinger, som har manglet i tegnefilmen. Serien giver os ikke bare historien, vi kender, de har bygget videre på historien.

Samtidig har de slået flere forskellige historier sammen til en. Det giver en underholdende historie, hvor der sker meget, men det kan godt være overvældende med, hvor mange karakterer og historier der skal flettes sammen til en. Det føltes som om, de prøver at komme igennem mere plot end de har tid til.

Slutning på den sidste episode, var lidt for meget, selvom de ting de sluttede af med, er ting jeg ved vil ske, fra tegnefilmen. Personligt synes jeg, de skulle have gemt noget af den cliffhanger til næste sæson.

En ting jeg frygtede ved serien, var at de gør som Netflix gør med deres live action af tegnefilm, fjerne alt glæde og humor til fordel for en mere mørk og moden serie. Men selvom serien er mere moden, har de stadig tilføjet de sjove øjeblikke, der gør karakterernes personlighed.

Jeg anbefaler denne nye serie meget til dem der har set den sidste luftbetvinger, men hvis du ikke har set den originale tegnefilm, burde du, specielt lige nu, hvor den er gratis at se på PlutoTV.

Hvis du overvejer at få en ledsager, så gør det!

Portræt af Mikkel Hansen