Anmeldelse af The school for Good and Evil.

Af Josefine Andersen

Netflix præsentere en ny fantasi film lavet i samarbejde med Roth/Kirschenbaum Films, Feigco Entertainment og Jane Startz Productions

Forfatteren

Skolen for godt og ondt er en bogserie der har seks bøger, der er os en forgænger til serien, desværre er ingen af disse bøger tilgængelig på Dansk.

Bogserien er skrevet af den Amerikanske forfatter Soman Chainani, Chainani voksede op i Key Biscayne, Florida, hvor hans familie var en af de få af indisk afstamning. Han gik på Harvard University, hvor han dimitterede med en grad i engelsk og amerikansk litteratur i 2001. Fra 2003 boede han i New York City. Han kom ud som homoseksuel i sit sidste år på college. Efter endt uddannelse gik han videre til Columbia University, hvor han deltog i deres MFA-filmprogram.

Plottet

Sophie(Sophia Anne Caruso) og Agatha(Sofia Wylie) er to bedste venner der bor i en landsby de ikke passer ind i, efter Sophie’s ste-mor vil tvinge hende til at stoppe i skolen og begynde at arbejde, ønsker Sophie sig væk der fra, Hende og Agatha bliver hevet væk til en magisk skole, der er delt op i godt og ondt.

Fra bog til film

Som så mange andre filmasteringer kan man ikke have alt med og i denne film har de skam også ændret og klippet nogle scener ud. Mange karakterer er anderledes fra bog til film, eftersom de har valgt at have mere diversitet.

En ændring er, at de høre om den magiske skole som et rygte i filmen, om en piger der var taget til skolen for 20 år siden. hvilket får Sophie til at ønske også at blive sendt til skolen. I bogen bliver et barn i landsbyen taget hvert fjerde år og forældre får en eventyrbog omkring deres barns historie.

En anden ændring er Rafel, han er med flere gange i filmen hvor han blander sig i plottet, i bogen dukker han først op til sidst.

Den største ændring er slutningen, hvilket jeg ikke vil spoile, men hvis vi får en to’er er de nød til at lave lidt af en omskrivning.

Er den god?

Jeg syntes det en flot lavet film og CGI’en er virkelig god, det er en eventyr verden kommende til live med kulisserne og de magiske væsner, Historien var interessant og ikke forudsigelig, det var et plot der leger med klicher, men er meget original i plottet.

Jeg syntes den var rigtig god, og venter spændt på en toer.

Anmeldelse af Danmarks nye VM-sang “Skulder ved skulder”

Anmeldelse af “Amsterdam”