Anmeldelse af The sandman

Af Josefine Andersen

Fra DC Comics bøger og forfatter Neil Gaiman, bringer Netflix ”The sandman” til skærmen. ”The sandman” er en gammel myte, vi her i Danmark kender under navnet Ole Lukøje.

Lucifer

På Netflix kan du se en serie, der hedder ”Lucifer”. En krimiserie med djævlen ham selv i hovedrollen, spillet af Tom Ellis. Denne serie er baseret på en anden tegneserie fra DC. Du vil også møde karakteren Lucifer i ”The sandmand”. I tegneserierne er disse to faktisk den samme Lucifer og historierne forgår i samme univers på forskellige tidspunkter. Men Tom Ellis, er ikke at se som Lucifer i the Sandman, i stedet har Netflix taget den frihed at have Gwendoline Christie i rollen.

Plottet

Morpheus spillet af Tom Sturridge, er en herre af drømme, men en aften bliver han taget til fange af en troldmand, der ønsker at bringe sin søn tilbage. Mens årene går hvor Morpheus er fanget, går drømmeverdenen i ruiner. Morpheus må redde den, da han endelig slipper fri.

Hvad er anderledes?

Serien har taget nogle kreative ændringer fra tegneserien, som blandt andet at Lucifer en kvinde. John Constantine, er blevet ændret til en kvinde ved navn Johanna Constantine. Ethel har en store rolle, samt hendes elsker hun stak af med, er blevet skrevet ud af historien, hvor hun i stedet selv stikker af.

Er den god

Det er en velskrevet serie. Mange af tegneseriens fans mener, den er vel lavet og holder sig til hvad der skete i comic bøgerne. Den har en flot grafik og cgi, og er spændende, at følge med i.

Den kan bestemt anbefales at se.

Odense Blomsterfestival 2022

Formel 1 for begyndere del 5