Anmeldelse af “Shadow and Bone”

Af Josefine Andersen

Den nye Netflix serie ”Shadow and Bone” er baseret på bogserien Grisha. Denne bog hedder ”Pigen og mørkning” i den danske version og er skrevet af Leigh Bardugo.

Plottet
Shadow and Bone, er en fantasyhistorie, med elementer af gysser og romance, med et kup som side-historie.

Den forgår i det fiktive land Ravka, der er delt i to af et stort skygge hav, det hæves af monstre. Der er en profeti, at en sol, Grisha, vil fordrive dette mørke hav. Grisha er denne verdens navn for magikere. Denne sol Grisha viser sig at være en forældreløs pige ved navn Alina (Jessie Mei Li). Alina er korttegner for hæren, da hendes bedste ven Mal (Archie Renaux) bliver sendt på et skib, der skal igennem havet. Alina følger ham på skibet. Inde i havet bliver de angrebet af disse monstre. Det er her Alina opdager sine kræfter.

Efter denne opdagelse bliver Alina sendt til Grisha slottet, for at lære at bruge disse kræfter. Her møder hun en masse nye karakterer, inklusiv General Kirigan (Ben Barnes) en kærligheds interesse.

Denne serie har mange klichéer som man er vant til i historier. En udvalgt, der vil rede verden, en kærligheds trekant, og en ond pige, der er problematisk over for hovedrollen, men alle er vist på en ny måde, der gør det interessant at se.

Side-historien.
Hvis du har læst bogen, vil du vide, den kun følger Alina, men i serien møder du nogle andre karakterer. En gruppe banditter, der planlægger at kidnappe Alina. Denne gruppe er fra en anden bogserie i samme univers, kaldet Kragens kald. Dog sker denne bog flere år efter Shadow and Bone, så de har opdigtet en historie for disse karakterer til serien, hvilket har virket fantastisk. Det er en spændene historie, der viser en mere spredt version af denne verden. I modsætning til bogen, der næsten kun forgik på Grisha slottet. Dette kreative valg har gjort serien mere interessant at se. Og er en velskrevet tilføjelse.

Fra bog til film
Jeg læste den første bog i serien op til udgivelsen af Netflix-serien. Jeg vil sige, at dette er en af de sjældne gange, at filmen er bedre end bogen. Ud over at have tilføjet en god sidehistorie, har de gjort de eksisterende karakterer mere interessante. Bogen følger kun Alina, så det er interessant at se, hvordan Mal kæmpede for at nå til Alina. Samtidig har de bygget Alinas karakter op. I bogen opførte hun sig som en kliché teen-pige, du ser i teen-serier. I tv-serien er hun mere voksen, og i stedet for bare at lade ting ske, så kæmper hun for dem. I første episode brænder Alina kortene, så hun kan følge Mal gennem skyggehavet. Dette sker ikke i bogen. Faktisk sker næsten hele første episode ikke i bogen. Der også en scene senere i serien, hvor Alina kysser Krigan. I bogen var det ham, der kyssede hende.

Skuespillet
Der er mange karakterer at holde øje med, men du vil hurtig lære dem at kende gennem serien. Skuespillerne viser en flot præstation gennem episoderne, denne diverse gruppe med forskellig personlighed, og selvom der er alle disse kreative ændringer lever de alle op til deres karakterer.


Dekoration af bænk

Anmeldelse af “Marco effekten”