Andmeldelse af ”RØD”

Af Josefine Andersen

Pixar er tilbage med en ny film, du kan se på Disney+.  Filmen, der forgår i 2002 i Canada, er en fantasy comming of age film, der er fokus på, at den er lavet til piger.

Plottet

Mød Meilin “Mei” Lee, en kinesisk pige, der lever det normale teenanger liv. Med fan girling, pinlige forældre, der har for mange forventninger. Derudover har hun evnen til at forvandle sig til en rød panda.

Denne evne er en familiearv, hvilket Mei ikke vidste hun havde, før hun fik den. Det meningen den skal komme frem for dem i store stresssituationer, hvilket Meis mor skaber, ved at skabe nok det pinligste øjeblik i Pixar film historie.

Samtidig er Mei også en stor fan af bandet 4town. Og de holder snart koncert I Toronto, hvor Mei bor. Mei vil gerne se koncerten med sine tre venner, den Indiske pige Priya, Abby, der er koreansk og så der også Miriam. Men med den røde panda evne og de strenge forældre må hun ikke tage med til koncerten.

Små detaljer

Filmen har en masse referencer gennem sig. Bogen Nightfall, der tydeligvis er twilight. En scene, hvor de taler om hovedrollen, lige som Regina i mean girls. Og mange referencer til den originale Teen Wolf serie.

Tallet 4 er det uheldige tal i Asien. Ligesom vi har 13- tallet. Hvilket er nævnt flere gange gennem filmen

Der er også en lille ting. Der er i bagruden en pige, der har noget der ligner et plaster på armen. Det er faktisk en Dexcom, en glukoseovervågningsenhed, der opdaterer personer med sukkersyge om deres sukkerniveauer.

Er den god?

Det en meget sjov og fjollet film, med den samme nuddet animation som Pixar’s Luka har. Med over experession i animation. Det en underholdende film, der kan anbefales at se.  

Denne film er os den første Disney med en kvinde some solo director på den.

Sportslørdag 2022

Formel 1 for begynder Kevin Magnussen comeback