Venstres fordeling af poster. Stort drama i vente

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Efter uger lang sommerferie starter den politiske sæson igen, partiet starter mandag kl. 14:00 et møde forud deres sommergruppemøde på torsdag til fredag, men det er ikke partiets politik i den kommende sæson der starter året i Dansk politik, det er en anden ting.

Løkke afviser formandsvalg og vil erobrere nøglerne til statsministeriet tilbage.
Fredag lagede Venstres formand Lars Løkke Rasmussen en video ud på Facebook han blandt andet, at “jeg og Venstre har en ambition om at tage nøglerne til Statsministeriet tilbage. “

https://www.dr.dk/nyheder/politik/lars-loekke-jeg-og-venstre-har-en-ambition-om-tage-noeglerne-til-statsministeriet

”Hvem skal lægge mandater til? Skaffer I selv 90 (mandater red.)? Eller har I overvejet, at det at danne regering kan kræve at andre er med i projektet, og at man derfor muligvis ville stå sig godt ved at komme med færre solomeldinger om regeringsambitioner? ”skrev Jarlov. På twitter i fredags. Den hårde tone fra Jarlov skyldes, at Løkke valgte at bryde samarbejdet med de Konservative og Liberal Alliance, da valget begyndte

Dermed understreger han at han er statsministerkandidat og, der ikke skal ske et formandsvalgved partiets landsmøde i efteråret , men i partiet er der murren i krogene, han skal gøre noget for at genvinde støtten internt i sit parti.  Både i toppen af Venstre og i Venstres bagland er der blandt nogle en mæthed over Lars Løkke. Nogle havde håbet på, at der nu ville komme til at ske noget andet, samtidig oplevede mange venstrefolk en venstreformand der kørte solo i folketingsvalget, mange oplevede en formand der ikke rådførte sig med partiets folk, men selv sagde ting som ønsket om en SV regering, hvilket ikke han har snakket med venstrefolk om.  Disse ting jeg har beskrevet deler mange støttepartier også, det er ikke kun til Venstrefolkene han skal vinde tilliden til.

V gruppen vælge sin nye ledelse. 
Det der sker i dag er, Det gælder de vigtige poster som gruppeformand og politisk ordfører, skal uddeles de som har posten indtil nu

 Karen Ellemann og Britt Bager. Senere på ugen starter sommergruppemødet, og her bliver resten af de andre ordførerskaber uddelt.  Valget af ny gruppeledelse sker, mens de fleste venter i spænding på en endelig afklaring af, om der også skal ske en udskiftning på formandsposten i partiet efter valget som venstre tabte, Løkkes video er ikke en garanti alle er glade, i partiet.

Blandt partiets formandskandidater er dog problemer  Kristian Jensens formandsfremtid hænger i en tynd tråd, han blev ikke engang stemmeslugere i sin kreds, han  blev overgået af Inger Støjberg som er set som en kommende formand også, den endelig optælling af valgresultat fra Vestjyllands Storkreds. Fra dagen efter valget viste Støjberg får i alt 28.420 personlige stemmer, mens Jensen har fået 10.759 personlige stemmer. Støjbergs stemmetal er det højeste i hele storkredsen. Støjberg har dog sine problemer et kommende rødt flertal har sat en undersøgelse af muligt lovbrug Støjberg lavede som udlændinge og integrationsminister i sagen om de såkaldte ulovlige instruks i et fikst opfundet ord barnebrude om man så kan kalde 17årige for Børnebrude, hun er slået ud indtil videre.

Også Jensen har selv en klemme en skattekommisson som skal undersøge skandalerne i skat, og hans fortid som skatteminister i perioden 2004 2010.  Dog er der to andre muligheder Men de to muligheder jeg snakker om kunne være to af partiets by venstreløver, Jacob Ellemann Jensen der fik et godt antal personlige stemmer, allerede   i 2018 viste en meningsmåling fortaget blandt venstrevælgere at 30 pct. af Venstres vælgere mener, Jakob Ellemann klart er bedste bud på en ny formand. Kun 21 pct. Pegede på Støjberg og Jensen.

Den anden der i spil er Tommy Ahlers som fik et meget imponerende personlige stemmer i København, hvor han formodentlig fik talt sig ind i et moderat borgerligt vælgersegment. Ahlers og Ellemann er allierede mens Støjberg   har Marcus Knuth, og Søren Gade

 Og Kristian Jensen har Karsten Lauritzen og Sophie Løhde, som sine folk, man havde håbet i Jensen fløjen at man efter valget kunne sætte Lauritzen ind som ny gruppeformand og Løhde ny politisk ordfører. I stedet for Bager der blev politisk ordfører med indblanding fra Løkke.  

Bliver Løkke bliver som formand? 
Men skal der komme et formandsskifte inden næste valg er det en international Toppost der kan trække ham væk fra formandsposten, selvom det flotte valgresultat gør at han kan forsætte som formand, men det er set at en v formand i opposition før Gik efter en toppost i Uffe Ellemann gik i 1995 efter at blive NATO generalsekretær. Mens han var V-Formand det lykkes ikke.  Men der vil være folk i Venstre der mener der er på tide med genrationsskift, og Kristian Jensen skal snart slå til hvis han vil være formand en dag.

Kilder DR Nyheder Altinget TV2

Årsdagen for Nixons afsked

Nattergalen i Den Fynske Landsby