Venstrebraget i Brejning

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

AF Kasper V. Hansen

Brejning er en Østjysk by, på vejlegenen lokalt mest kendt for at huse farlige psykisk syge patienter.  Skal på fredag danne ramme om en vigtig begivenhed, i Venstre hvor det politiske Danmark vil holde øje med byen, det er her Venstres forretningsudvalg og Hovedbestyrelsesmøde skal finde sted. Det er her at Lars Løkkes formandsfremtid og Kristian Jensens næstformandsfremtid afgøres. Fredag og lørdag er sidste dag begge kan trække sig frivilligt inden de begge ryger ved det Evt. fremrykkede landsmøde.

Venstre Regionerne har holdt møder
Hele forrige uge og denne uge har Venstre regionerne holdt møder, det har drejet sig om

Region Hovedstaden Region Nordjylland Region Syddanmark Region Midtjylland Region Sjælland vi ved ikke hvad der er kommet ud af møderne andet en region, fra alle regioner har der lydt samme melding ingen kommentar.  Men vi ved at region Midtjylland har offentligt bedt Formand Lars Løkke og Kristian Jensens afgang.  Det er Jensens eget bagland, og Løkkes bagland i Sjælland Region Sjælland er ifølge dr og TV2 splittet.

Det de har holdt møde om er et møde der finder sted fredag og lørdag, det er de såkaldte forretningsudvalg og hovedbestyrelsesmøde finder sted, Forretningsudvalget holder møde dagen inden hovedbestyrelsesmødet. Udvalget kan bede hovedbestyrelsen om at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, hvis der skal vælges ny formand og næstformand før det ordinære landsmøde til november Venstres hovedbestyrelse, der tæller 133 Venstre-medlemmer, mødes i Brejning ved Vejle.  Hovedbestyrelsen er Venstres landsorganisations højeste myndighed i perioden mellem landsmøderne.  Hovedbestyrelsen kan vælge at følge forretningsudvalgets indstilling og rejse spørgsmålet om et ekstraordinær landsmøde. For at afholde sådan et kræver det ifølge Venstres vedtægter, at enten partiformanden eller en tredjedel af hovedbestyrelsens medlemmer ønsker det. 

Hvad er de to organer?
Hovedbestyrelsen består af 133 personer, der skal varetage opgaver (eksempelvis stå for kampagner til folketingsvalg og bestemme partiets vedtægter) mellem de årlige landsmøder

Forretningsudvalget er nedsat af hovedbestyrelsen til at varetage partiets overordnede drift og økonomi.

Hvem har støttet Løkke
Sophie Løhde Karen Ellemann Tommy Ahlers Lars Christian Lilleholt Martin Geertsen Jan E. Jørgensen Troels Lund Poulsen Hans Andersen Jane Heitmann Ulla Tørnæs Anne Honoré Østergaard Marcus Knuth Christoffer Melson Claus Hjort Frederiksen Jakob Ellemann-Jensen

Disse. lurepasser eller vil blot  ha en afklaring
Erling Bonnesen Mads Fuglede Britt Bager. Er enten tavse eller støtter kun at landsmødet rykkes så man kan få en afklaring.

Disse er tavse
19 folketingsmedlemmer har ikke meddelt hvem de støtter, det er blandt andet Bertel Haarder Eva Kjer Hansen Kristian Pihl Lorentzen og Fatma Øktem.

Disse Kræver Løkkes Afgang
Fire folketingsmedlemmer har krævet Løkkes afgang.  Preben Bang Henriksen Carsten Kissmeyer Jacob Jensen Anni Matthiesen Derudover har samtlige 23 medlemmer af Venstres hovedbestyrelse fra Region Midtjylland i Venstres borgmester i Ikast-Brande Kommune, Ib Lauritsen, har også meddelt, at han ønsker en ny ledelse i Venstre. Det samme har Jørgen Winther, der er medlem af Region Midtjylland for Venstre – ifølge ham er det en holdning, der deles af et “massivt flertal” blandt Venstres i alt 13 regionsrådsmedlemmer i regionen. Desuden har de tidligere Venstre-folketingsmedlemmer og ministre Britta Schall Holberg, Helge Sander og Carl Holst efterspurgt udskiftning i toppen af Venstre.

Hvor står hovedbestyrelsen
TV 2 var tirsdag den 20 august, været i kontakt med 96 medlemmer af partiets i alt 133 mand store hovedbestyrelse. Af dem udtrykker kun syv opbakning til Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen som formand og næstformand. 77 ønsker ikke at udtale sig, mens 12 direkte siger, at de mener én eller begge hovedpersoner bør trække sig. Selvom det blot er et telefonopkald og ikke en direkte meningsmåling, er det opsigtsvækkende at 12 medlemmer anonymt men åbnet siger at Løkke eller Jensen skal gå, men vi kender ikke det hele billede, husk sidst der var opgør i partiet i 2014  faktisk havde Jensen flertal, for at vælte Løkke men endte med en aftale i kælderen,   angiveligt, køre der rygter om at Løkkes tro væbnere fra dengang Lars Christian Lilleholt og Troels Lund Poulsen  ringer rundt i baglandet for at sikre deres opbakning, til Løkke,  løkke har dog også afvist sig og trække sig og vil gøre alt for ikke og blive væltet,  På et landsmøde vil Løkke tale politik før personer. Han forsøger at klamre sig til magten, mener partifælle.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-08-29-loekke-og-venstres-bagland-uenige-om-landsmoede-det-er-ikke-nordkorea

braget Brejning, kan blive en fuser
en af dem kan komme til at trække sig, spørgsmålet er om det er Kristian Jensen eller Lars løkke der gør det. Nogen har tolket Jensens lovprisningen af Jens Nicolai Vejlgaard, som han vil trække sig i Weekenden, han har afvist og tale med pressen hele ugen. Men Løkke vil være formand for enhver pris, og han vil kæmpe, men spørgsmålet er om han trækker sig hvis mistilliden i udvalget og bestyrelsen er for stort.

Kilder JydskeVestkysten BT DR nyheder TV2 nyhederne

Det midtjyske Venstre tændte krudttønden i Venstre 

Anmeldelse af “Løvernes Konge” – 2019