Venstre leverede Weekendunderholdningen

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

AF Kasper V Hansen

Hvad har venstre og det britiske kongehus tilfælles med hinanden svar Medlemmer der er ikke opføre sig pænt i offentligheden efterfølgende give de uartige medlemmer en straf. Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen har fået frataget sit ordførerskab og sine udvalgsposter i partiet. Det skete, blot få timer lørdag efter at Kristian Jensen over for har foreslået, at Venstre går sammen med regeringen, Radikale og Konservative om en stor reformpakke omkring velfærd, investeringer i infrastruktur og en omfattende grøn omstilling de næste 10 år.

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11867544/tidligere-vkronprins-gaar-solo-med-reformplan/

Men Jensen havde  ikke på forhånd adviseret Venstre-ledelsen om sine planer. Og en enig Gruppebestyrelse i Venstre var enig i at fratage Jensens posterne som folketingsgruppens arktisordfører eller medlem af Den Arktiske Delegation, Finansudvalget, Færøudvalget, Grønlandsudvalget eller Udenrigsudvalget.venstres Politisk ordfører Sophie Løhde var ude og sige til DR ” Venstre er der højt til loftet, og nogle vil sige langt til døren. Men der er nogle interne spilleregler, der skal følges i Venstre, og som åbenlyst ikke er blevet det i dette tilfælde. Det har nogle konsekvenser for Kristian Jensen”

Kristan Jensen er langt fra den eneste V politiker der har Soloudmeldinger

Straffen virker lidt overilet og komisk når man tænker på Venstres næstformand.   Inger Støjberg som forbeholder sig retten til at mene nøjagtig, hvad hun vil, inden for de to-tre områder, hvor hun har markante holdninger. Det er udlændinge, integration og så naturligvis retspolitikken, hvor hun i det sidste tilfælde har temmelig frie rammer som retsordfører. Mange gange har hendes soloudmeldinger vist splittelse i partiet, fordi man ikke har været helt enige, en ordfører kan sige noget og Støjberg noget andet. Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen udtrykte bekymring i forhold til om USA’s likvidering af en iransk general, det troede man var partiets politik men så skrev Inger Støjberg på Facebook ” Ethvert land har retten til at forsvare sig selv. Også når præsidenten hedder Trump. Udviklingen i Mellemøsten er bekymrende. Iran har længe haft en alt for stor og destruktiv indflydelse og har for eksempel planlagt attentater så langt væk som herhjemme i Danmark. ”

Det viste et splittet parti, og det var måneder efter at Venstre var igennem det nu berømte formandsopgør, Venstre lignede ikke et samlet parti. Men et parti der var delt og ikke viste hvad de mente, det er ikke første gang at Støjberg har splittet partiet med sine udmeldinger, men samtidig udstiller det en formand Jacob Ellemann-Jensen der forgæves prøver og samle partiet og vise at man kan stole på venstre, eller som Venstres slogan engang lød Venstre ved du hvor du har, det kan i dag lyde sådan her Venstre ved du ikke hvor du har.  At man straffer Jensen viser at man skyder Spurve med kanoner når man heller ikke straffer Støjberg for det samme. Samtidig har venstres stemmesluger til EU-valget Søren Gade ligefrem været ude og rose Mette Frederiksen, for hendes magtcentralisering af spindoktorer og sagt det kunne venstre kun drømme om. Det var ikke ligefrem en tillidserklæring til den nye formand, dermed er der langt til et samlet venstre, og endelig er det ikke kun venstre der splittet, også den borgerlige opposition er splittet. Hvor partierne ikke kan blive enige om et projekt og man kritisere hinanden. Ligesom Kristan Jensen måtte Jacob Ellemann-Jensen gå i Jyllands-Posten efter tre måneder, som formand og sige at kritikken af Venstre var gået for vidt.   Og sagde direkte, at partierne i den »blå familie« skal holde op med at fortælle, hvad han og Venstre skal mene om velfærd og udlændinge. Det handler om at finde stemmer, men viser også en splittet opposition, der gør det utroværdigt over for vælgerne.  Hvis Ellemann skal vinde som statsministerkandidat og føre Venstre i regering.

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE11833797/jakob-ellemann-den-interne-kritik-i-blaa-blok-er-gaaet-for-vidt/

et borgerligt parti vinder på splittelsen

Der er dog et borgerligt parti der vinder frem det er det konservative folkeparti. Ifølge Altinget for det Den største opbakning fra vælgerne i næsten et årti, Hele 8,1 procent af vælgerne ville ifølge den meningsmåling sætte kryds ved partiet,  Det er den højeste opbakning til partiet siden maj 2010,  Der er sikkert stadig konservative, der husker tiderne med 20 procent under Poul  Schlüter. Og for julelys i øjerne når man nævner Schlüter, men måske man snart skal til det med Søren Pape der godt kan godte og glæde sig over de nye tider i dansk politik, men der er stadigvæk langt fra til at Søren Pape bliver Konservatives anden statsminister siden Poul Schlüter. For mange ting skal passe for det første skal det konservative folkeparti være større end Venstre og Venstre skal dumme sig endnu mere, eller virke endnu mere utroværdig til at andre partier vil pege på Pape som statsministerkandidat for den borgerlige opposition. Jacob Ellemann har lang tid til næste valg og få venstre vendt rundt og få ryddet op. Men venstre har da i Weekenden leveret Weekendunderholdningen, det har slået lidt Gnister ville en Lars Løkke ha sagt om Weekendunderholdningen.

Kilder DR nyheder Altinget Jyllands-Posten

https://www.altinget.dk/artikel/190068-snit-af-maalinger-konservative-opnaar-stoerste-tilslutning-i-et-aarti

Statsministeriet skal ha ny kvindelige departementschef. Det er historisk

Putins magtmanøvre