Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.
in ,

USA har valgt ny præsident og vicepræsident. It’s morning in America again.

Af Kasper V Hansen

Lørdag blev det endelig annonceret efter dage med optællinger i svingstater, hvem der skal være, USA’s næste præsident det skal Joe Biden og den næste vicepræsident en kvinde en sort afroamerikansk asiatisk kvinde, med en mor fra Inden og en far fra Jamaica. Kamla Harris.  Som ringede til Joe Bíden for at fortælle han skulle være præsident, ” We did it Joe ” sagde hun, stolt og glad kunne man høre. https://twitter.com/kamalaharris/status/1325126733482385409   

Donald Trump er færdig som præsident og vi skal ikke længere se USA’s præsident regere fra Twitter.  Den ene halvdel af landet bryd ud i Sang og dans og fest. I byen Wilmington, Delaware – Bidens hjemby. Gik Biden og Harris på Scenen for at tale som kommende præsident-Elect og vicepræsident-Elect  Hundredvis af mennesker var  stimlet sammen foran Chase Center i Wilmington i delstaten Delaware, hvor både den nyvalgte amerikanske præsident, Joe Biden, og hans vicepræsident, Kamala Harris, skal holde deres sejrstaler.

De skulle være gået i gang klokken 02.00 dansk tid, men de er lidt forsinkede. Først klokken tre dansk tid gik de på scenen

første kvindelige vicepræsident-elect Kmala Harris gik først på scenen
Kamala Harris Vicepræsident-elect en kvinde en sort afroamerikansk asiatisk kvinde, historisk, gik først på scenen, historisk det bar hendes tøjstil også præg af, klædt i hvidt som kvindelige, stemmeretskvinder har brugt gennem tiden, som man også så ved State of the union hvor mange demokratiske kongresmedlemmer, var klædt i hvidt for at hylde kvinders stemmeret. I 2019 og ikke mindst hendes tale, bar præg af USA havde valgt den første kvindelige præsident. 

Kamala Harris gik på scenen til Mary J. Blige’s sang ‘Work That’ og store bifald. Hun tog mundbindet af og siger “godaften”. Hun begyndte med at citere den afdøde senator John Lewis.

– Demokrati er ikke en tilstand, det er en handling. Selve demokratiet og nationens sjæl var til afstemning ved dette valg, siger Kamala Harris. Hun takker de valgtilforordnede og stemmeoptællere, der har knoklet i dagevis. – Vores nation skylder jer en stor tak, siger hun. Kamala Harris taler direkte til de mange vælgere, som i rekordstort antal valgte “håb”, “videnskab” og “sandheden”. – I valgte Joe Biden som den næste præsident i USA, siger hun, og jubelbrøl bryder ud. Hun taler om Joe Biden og hans kærlighed til sin familie. Og sin egen familie. – Vi er så taknemmelige over for Joe og Jill for at byde vores familie ind i varmen.

Kamala Harris hylder sin egen mor, der kom fra Indien. – Jeg tænker på hende. På sorte kvinder. Asiatiske, hvide, indfødte kvinder, som gennem historien har lagt vejen for os i aften, siger hun. Kamala Harris roser Joe Biden for at bryde “barrieren” og vælge en kvinde som sin vicepræsident. – Jeg er nok den første kvinde i dette embede. Jeg bliver ikke den sidste, siger hun. – For alle små piger, der kigger på i aften, ser, at dette er mulighedernes land.

Præsident-elect Joe Biden talte om at samle Amerika 
Med mundbind, på fik USA sit første glimt af den kommende præsident, andet end det der blev delt på twitter af Joe Bidens kone doktor Jill Biden hvor Joe og hende står side om sid med et skilt.

og hans barnebarn Naomi Biden. Som med en dato og et billede af Joe Biden der omfavner glad sine børn, efter at ha fået at vide han er USA’s præsident.  https://twitter.com/NaomiBiden/status/1325190941058113536

Sidst i sin tale Og så introducerede Kamala Harris Joe Biden, der småløb ind på scenen til Bruce Springsteens ‘We Take Care og Our Own’ – Vejen bliver ikke let. Men Amerika er klar. Og det samme er Joe og jeg. – Vi har valgt en præsident, der repræsenterer det bedste i os, siger Kamala Harris. Joe Biden begyndte med at sige “hej” til det amerikanske folk og de lokale borgere i staten Delaware. – Venner, folket har talt og givet os en klar sejr. Over hele USA og hele verden har vi i dag set et udtryk for glæde, håb og en fornyet tro på i morgen, siger Joe Biden. Han siger som så mange gange før, at han som præsident vil forene landet Over hele USA og hele verden har vi i dag set et udtryk for glæde, håb og en fornyet tro på i morgen, siger Joe Biden. Han siger som så mange gange før, at han som præsident vil forene landet. – Som jeg har sagt mange før: Jeg er Jills mand, siger Joe Biden. Han ville ikke være her uden hende og sine børn, fortsætter han. – Jill bliver en forrygende førstedame, jeg er så stolt af hende. Kamala Harris bliver en fantastisk vicepræsident, lyder det nu. – Kamala, Doug. Om I kan lide det eller ej, I er familie, siger han med henvisning til den kommende vicepræsident og hendes mand. – Jeg skylder jer alt, siger Joe Biden til dem, der har valgt ham. Han er stolt af den kampagne, de har lavet.  Han roser også det afroamerikanske samfund, der altid har støttet ham. – I har altid haft min ryg, og jeg har jeres, siger han. – For alle jer, der stemte på Trump, jeg forstår skuffelsen, jeg har selv tabt et par gange. Men lad os give hinanden en chance. Det er på tide at lægge den hårde tone på hylden, siger han. – Vi skal stoppe med at behandle hinanden som fjender – Det er tid til at hele Amerika. Nu handler det om coronavirus. Alt handler om at få kontrol med epidemien. Derfor vil han på mandag samle en gruppe af videnskabsfolk og eksperter, der skal hjælpe til at konverterer sin og Harris’ coronaplan, så den kan træde i kraft 20. januar, når han rykker ind i Det Hvide Hus. Joe Biden er klar til at samarbejde. Det er det, han har fået mandat til, mener han. – Det er den valg, jeg vil tage. Og jeg opfordrer alle i Kongressen – både demokrater og republikanere – til at tage det valg med mig.  Jeg har altid troet på, at man kan definere USA i ét ord: Muligheder, siger Joe Biden. Han taler om et land, der aldrig efterlader nogen bag sig, der aldrig giver nok. – Vi er gode folk, det her er Amerikas Forenede Stater, der er ikke noget, vi ikke kan gøre sammen. Joe Biden slutter af med at tale for en samlet, styrket og helet nation. Han citerer sin bedstefar, der plejede at sige: “Joe, bevar troen”. – Men min bedstemor, da hun levede, sagde så: “Nej, Joe. Spred den.”

Trump nægter og anerkende han har tabt brugt tid til golf og twitter  Donald Trump nægter som ellers det er naturligt, for amerikanske præsidenter, der ikke bliver genvalgt at holde en tabertale, eller endda, erkende han har tabt, Donald Trump der drømmer om at blive størst i et eller andet i historien, har opnået sit mål. Han  er historiens dårligste taber,  Donald Trump har været på golfbanen i to dage, I sin golfklub i Virginia,   dagen hvor  medierne erklærede Biden for vinder. https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/trump-playing-golf-lost-election_uk_5fa6e583c5b66009569ac827 

Dagen efter var der  Uden for golfklubben stod demonstranter klar med skilte for at vise deres utilfredshed med, at den siddende præsident endnu ikke har erkendt sit nederlag. Derudover er han aktiv på twitter som han plejer og som sædvandelig kommer med vilde beskyldninger og fake news.

https://twitter.com/realDonaldTrump  Han mener han er udsat for valgsvindel og ikke har tabt. Han ligger and til retssager i flere stater.  For at kræve omtælling. Om han vil erkende sit nederlag er ikke godt og vide, eller om der kommer en tabertale.   Men han  har tabt,

its morning in america again.

Kilder dr nyheder AP news   huffington post TV2 News

Det amerikansk præsident Hvad betyder det for Danmark

Derfor spiser vi and Mortens Aften