Trumps præsidentbesøg i Danmark et minefelt

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Da Donald Trump snakkede med journalister om hans besøg i Polen, i forbindelse med markeringen af starten af Anden verdenskrig. Blev Trump spurgt om der var andre lande han skulle besøge ” vi overvejer Danmark vi ser på det. ” så gik den danske verdenspresse amok og dagen efter blev det officielt i Udenrigsministeriet og Statsministeriet har statsbesøget været planlagt i et stykke tid.

Clinton, Bush og Obama besøgte DK
Kun Tre amerikanske præsidenter Har besøgt Danmark. Præsident Bill Clinton i 1997 som den første, og Bush i 2005 Obama 2009 to gange, men modsat de besøg er Trumps besøg anderledes, De danske statsministre der har haft besøg af en amerikansk præsident har i den grad haft det nemmere end statsminister Mette Frederiksen, Poul Nyrup og Bill Clinton have et godt venskab og Nyrup havde stillet op når USA bad om det. Clinton meget populær i Danmark Og Nyrup kunne sole sig i hans popularitet, det var en ren folkefest da Clinton talte på Kongens Nytorv.

George W. Bush og Anders Fogh Rasmussen

Bush og Fogh havde opbygget et personligt venskab, og Fogh havde besøgt Bush mange gange. Og det var primært DK’s krigsdeltagelse I Afghanistan og Irak der banede vejen for Bush besøg i 2005. han fik en kage på hans 59 årige fødselsdag dog var Bush lidt upopulær under besøget og der var mange danskere der demonstrerede mod ham på grund af Irak Krigen, Obamas to besøg var ikke Statsbesøg som Clintons og Bush. Det var to begivenheder der bragte ham til DK det første var at få OL til Chicago det mislykkedes og den næste var COP 15 som endte i fiasko, dog var Obama meget populær i DK han var nærmest en rock star status, og Løkke kunne sole sig Obamas rock stjerne status.

Besøget splitter danskerne inden han er kommet
Modsat de andre præsidentbesøg fra USA er det her anderledes for mange danskere er Trump meget upopulær, mange mener at han slet ikke skal komme i DK og en meningsmåling, hvis man kan kalde en sms afstemning i DR’s aftenshowet for en meningsmåling viste at 89 procent var i mod besøget. Mange danskere mener han er en racist en klimafornægter en kvindehader og det er lige før at Bush var mere populær under Hans besøg. I 2005. Statsminister Mette Frederiksen skal virkelig være på listefødder her både over for hvor upopulær han er i befolkningen. Over hvilken aftaler han indgår med danskerne, Der ligger endnu ikke et program for Trumps to dage lange besøg i Danmark, men i en pressemeddelelse oplyser statsminister Mette Frederiksen (S), at hendes møde med præsidenten vil omhandle ‘sikkerhedspolitik, arktiske spørgsmål’ og derudover ‘fremme af samhandel og investeringer’. I det arktiske spørgsmål er emnet sikkert Thulebasen og dermed skal Mette Frederiksen også på listefødder her og tage Grønlænderne med på råd. Fordi Thulebasen er på Grønlandsk jord.

Samtidig har hendes udenrigsminister Jeppe Kofod  skrevet et debatindlæg  i Altinget med overskriften Citat ” ‘Obama blev den uforløste drøm. Trump kan blive det gennemførte mareridt.’ Citat slut  Sådan indledte daværende europaparlamentsmedlem og næstformand for Europa-Parlamentets USA-delegation Jeppe Kofod (S) 11. januar 2017 sit indlæg han har dog forsøgt og tone det ned til DR, men dog kan Kofods indlæg være giftig under et besøg 

https://www.dr.dk/nyheder/politik/kaldte-trump-det-gennemfoerte-mareridt-der-er-ingen-tvivl-om-vi-ser-forskelligt-paa

også blandt  danske politikere er der splittelse over hvordan vi skal modtage Trump, mange borgerlige mener det er en ære mens nogen mener at vi skal demonstrere  når han kommer.

Andre påpeger at USA er vores vigtigste allierede og største handelspartner og vi for noget ud af det, med både kontrakter til Erhvervslivet og kan diskutere vigtige emner der er vigtige for DK. Og få ham til at Lytte hvor vi mener han tager fejl.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/trump-besoeg-deler-danske-politikere-jeg-staar-forrest-i-demonstrationerne-imod-ham

og det kan der være god grund til den dag han kommer er nemlig Labor Day i USA  en national føderal helligdag, der altid falder den første mandag i september.  Og den dag har amerikanerne fri og derfor er det begrænset, hvad der sker på nyhedsfronten nyhederne vil så kaste sig over Trumps besøg kan være en fordel for præsidenten, der er begyndt at se frem mod det kommende præsidentvalg i 2020. Her er det danske besøg en kærkommen mulighed for, at Trump kan vise sig fra en højtidelig og statsmandsværdig side overfor amerikanske vælgere, Præsidenten skal blandt andet besøge det danske kongehus, som repræsenterer historisk tyngde og kontinuitet og fascinerer mange amerikanere. Trump er en mand, som godt kan lide gamle europæiske lande. Og han kan især lide konger og dronninger, som modtager ham med pomp og pragt. For det er fantastiske tv-billeder, som bliver sendt hjem til USA, med uniformerede gardehusarer og dronningen og hele molevitten. Mens billeder af demonstrationer kan give signal om at Trump ikke er velkommen.

Kilder DR Nyheder BT TV2 news

Sommer hygge på Rytterkasernen

Anmeldelse af bogen ”Svinehunde.”