Trump aflyser et dansk statsbesøg – en farce

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Trump aflyste et statsbesøg at han ikke ville komme, fordi han ikke måtte købe Grønland det viste USA’s ambassadør i dk ikke. Få timer inden skrev Carla Sandes på Twitter ” Denmark is ready for POTUS,” et akronym for “President of the United States” sammen with Trump’s Twitter bruger det var et billede af København med de to reklamer en dansker havde købt for at ønske Trump Velkommen.  

På et pressemøde i udenrigsministeriet i København sagde statsminister Mette Frederiksen at hun ”er både ærgerlig og overrasket over, at den amerikanske præsident har aflyst sit statsbesøg i Danmark. Det ændrer imidlertid ikke på det faktum, at alliancen mellem USA og Danmark er og bliver stærk, understreger hun. ” Foran både den danske og internationale presse havde hun et klart budskab til USA: Vi skal samarbejde mere, ikke mindre” angiveligt var det et ord Absurd der fik Trump til at aflyse

https://www.dr.dk/nyheder/indland/mette-frederiksen-jeg-har-ikke-behov-gaa-ind-i-en-ordkrig-med-trump

Trump prøver at starte ord krig Mette Kommer i fint selskab
Efter aflysningen har Trump udtalt sig til DR ” Trump er stærkt utilfreds med, at statsminister Mette Frederiksen kaldte forslaget om at købe Grønland for ‘absurd’.- Den danske statsministers kommentarer var upassende og væmmelige, lød det fra Donald Trump til DR Nyheder.” han kaldte hende en nasty Woman en grim kvinde.  Men Statsministeren vil ikke ikke gå ind i en ord krig til TV2 ” Jeg kommer ikke til at gå ind i en ord krig. Heller ikke med den amerikanske præsident. Og Kim Kielsen i Grønland har gjort det meget klart. Grønland er ikke til salg, og det bakker jeg helt op om, siger hun”

https://nyheder.tv2.dk/udland/2019-08-21-trump-kalder-mette-fs-udtalelse-modbydelig-frederiksen-afviser-at-ga-i-ordkrig

Hun kommer i fint selskab der er andre, der har været udsat for et  Trump’ personligt angreb. Herunder Merkel, Justin Trudeau, Löfven andre kvinder han har kaldt en Nasty Woman er Hillary Clinton Nancy Pelosi,  Omarosa Manigault Hans eksrådigver og Megan Kelly journalist ifølge  Washington post Har Trump brugt ordet om eller i forbindelse med 14 kvinder og 18 mænd.

Er et aflyst statsbesøg nyt lavpunkt for dk US forhold?
Det aflyste besøg fra Trump har fået mange konsekvenser for det første har danske politikere angrebet Trump for hans håndtering, ja endda fra Dansk folkeparti, og det er ikke hverdag at både venstrefløjen og borgerlige politikere langer ud efter en amerikansk præsident.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-08-21-lars-lokke-kaempe-arbejde-at-fa-genoprettet-forholdet

Mange har talt om at et aflyst statsbesøg har konsekvenser Kun 12 dage før ankomst aflyste han. Det betød, at mange timers forberedelser hos danske myndigheder og institutioner har fundet sted forgæves. Bl.a. hos Hoffet.  Det er et stort sikkerhedsopbud, der er vigtigt med en amerikansk præsidents besøg.  Mange har været involveret bl.a. hos Københavns lufthavn politiet PET politiets efterretningstjeneste Red.”  Både Rigspolitiet, PET og Københavns Politi har arbejdet meget hårdt for at planlægge det her besøg, så jeg ved, at det skaber stor frustration, at man har brugt så meget tid og ressourcer på at forberede noget, der så ikke bliver til noget alligevel, ” siger Claus Oxfeldt til danske medier Forsvaret skulle formentlig bidrage til sikkerheden ved et statsbesøg med både specialstyrker fra Jæger- og Frømandskorpset og helikoptere. Det er ikke kun forberedelserne hos myndighederne også hos erhvervslivet er der tristhed, fordi et statsbesøg havde givet gode kontrakter i forbindelse med besøget, nogen snakker om at det dansk Amerikanske forhold er dårlig efter det aflyst statsbesøg

et statsbesøg kan normalt kun blive aflyst, når der sker noget særligt, det kan blive udsat, hvis der er en krig eller en national krise. Et statsbesøg bliver aflyst af sygdom eller travlhed, eller død hos kongehuset mange mener ikke at huske en statsleder sidste aflyste et besøg.  Men der er fortilfælde Kong Frederik IX besøgte ikke Tyskland på grund af besættelsen men Den vesttyske Heinemann var på statsbesøg i dk i 1970, men Frederik IX døde i 1972, og genbesøget kunne først gennemføres i 1974 af Dronning Margrethe.  Putin blev vred i 2002 da DK lagede grund til en tjetjensk kongres og forlangte en mand Akhmed Sakajev udleveret til Rusland, han var mistænkt for terrorisme sagde russerne det danske politi anholdte ganske vist Sakajev men han blev ikke udleveret til russerne, Putin blev vred og aflyste et statsbesøg, og lagde DK på is til 2011. Vi havde et tyrkisk statsbesøg i 2014. I 2016 skulle Margrethe skulle have været på Genstatsbesøg i Tyrkiet. Et militærkup og den efterfølgende undtagelsestilstand betød at man udsatte besøget.

Mette F.  Har dog vundet respekt som statsminister internationalt, flere har rost hende for at stå fast og sige nej, vi er en lille nation men man kan godt lide og holde med den lille, et en kvinde kan sætte ham på plads vækker opsigt hun vil få en international profil og godt omdømme kun 2 måneder inde i sin statsministerperiode.

Kilder DR nyhederne TV2 nyhederne BT Washington post

Interview med Steffen Brandt fra TV-2

The Final Countdown for Jensen eller løkke