The Final Countdown for Jensen eller løkke

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

AF Kasper V Hansen                                          

Mens danske medier har beskæftiget sig med Trump og Grønland, har der forgået lukkede møder rundt i landet, det skyldes uroen i Venstre. Venstretoppen har ellers forsøgt, at fremstå harmonisk og enige udad til. Det hele startede den 15 august hvor Claus Hjort trak i land på Facebook her skrev han efter et møde i Venstres forretningsudvalg, ”Venstres forretningsudvalg havde onsdag aften en lang og grundig drøftelse af opgavefordelingen og ledelsesforholdene i Venstre. Det blev klart slået fast at formanden har ansvaret for det organisatoriske og politiske. Næstformandens opgaver aftales med formanden. I det lys ser jeg intet behov for ændringer i Venstres ledelse. Vi kan nu se fremad og kaste os ud i opgaven som opposition” Derudover måtte Kristian Jensen lægge sig fladt ned.” Jeg kan forstå, at der er rigtig mange i gruppen, der syntes, at den analyse, jeg delte med Berlingske Tidende, burde jeg have delt med gruppen. Det tager jeg til efterretning”. Samtidig måtte Løkke sende en mail ud der fastslog at venstre havde en formand og formandskabet der var delt ikke var der længere, i samme mail til venstres 32. 000 medlemmer skrev Løkke” Den seneste uge har ikke været god for os. Der har været alt for meget fnidder og medietumult i forbindelse med folketingsgruppens konstituering og det efterfølgende sommer­gruppemøde. Det skal vi nu have lagt bag os! ” Samtidig måtte Løkke en tur i medierne og forsikre at alt nu var godt og fryd og gammen og der var lagt låg på magtkampene, samtidig var han ude og sige at han og Kristian Jensen forsatte som venstre formand og næstformand.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-08-15-loekke-i-mail-til-venstre-folk-der-har-vaeret-alt-for-meget-fnidder

https://www.dr.dk/nyheder/politik/fakta-saadan-har-venstre-fordelt-ansvaret-mellem-formand-og-naestformand

Venstres bagland i oprør
Men så skrev to Venstremedlemmer en kronik i Jyllands-Posten, ikke nogen man ellers høre om i medierne. Som ellers ikke ville få opmærksomhed, eller mediedækning over en kronik men det de skrev var ødelæggende Her. Kræver Bent Jørgensen, byrådsmedlem for Venstre i Roskilde Kommune, og Kåre Ghisler Fuglsbjerg, næstformand for Venstre Roskilde Midt, en ny ledelse i partiet. ” Det er nok nu. Tiden er inde for Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen til at sætte Venstre og det liberale Danmark højere end deres egne personlige ambitioner. ”De har begge vist sig ude af stand til at holde deres stridigheder interne – til stor skade for partiet, ”skriver de. Bent Jørgensen og Kåre Ghisler Fuglsbjerg mener, at formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen skal træde tilbage fra deres poster.

https://jyllands-posten.dk/debat/kronik/ECE11559403/venstrehusets-fundament-er-ustabilt-indtil-vi-faar-skiftet-ledelsen-ud/

Drømmer om Jacob Ellemann Jensen og en jysk venstreoprører
Mange i baglandet bakker op og mange drømmer, nu om Jacob Ellemann Jensen som formand, manden har ellers haft problemer med at få støtte i Jylland, Han er dog valg i Jylland, Opstillet i Østjyllands storkreds.  Gik i 2019 frem i storkredsens 11

Opstillingskredse. Den største fremgang oplevede Ellemann i Århus Øst-kredsen, hvor han gik fra 1.216 til 2.945 personlige stemmer. Mange jyske venstremedlemmer har været lidt lunken ved Ellemann fordi han ikke stammer fra Jylland, hvor man er jordbunden og ikke gør noget stads ud af sig selv og ikke føre sig frem. Han er fra Sjælland og frem i skoene med kække bemærkninger, meget af modviljen skyldes han er fra Byvenstre og ikke landbrugsvenstre han ikke har haft et godt forhold til landbruget i sin ministertid som miljø- og fødevareminister, men mange jyske venstremedlemmer har taget ham til sig, han er ikke en del af fløjne han er en samler og kan samle venstre efter formandsopgøret.

Mange jyske venstremedlemmer drømmer om en stærk jysk kommunalkvinde på næstformandsposten her går en igen, nemlig Stephanie Lose formand i Danske Regioner fik 89.583 personlige stemmer. Ved kommunal og regionsrådsvalget, i 2017 hun er ikke bange for at tale sin egen ledelse i mod, heller ikke ledelsens politik. Som Lose gjorde da hun var ude og kritisere Løkkes sundsreform hun mente en lukningen af Regionerne var en fejl. Samtidig havde hun angiveligt en rolle i den 15 august på venstres forretningsudvalg, Hun talte om den seneste halvanden uge i Venstre, hvor Kristian Jensen og Lars Løkke nærmest havde kæmpet et formandsopgør i offentligheden, og at ‘mayonnaisen allerede er kommet ud af bøtten, og at man ikke kan få den ind igen’. Faktisk gik Lose angiveligt så hårdt til Lars Løkke, at hun vendte formandens tidligere udtalelser mod ham og brugte dem til at argumentere for, at han og Kristian Jensen ikke bør genopstille

https://www.bt.dk/samfund/loekke-aabnede-op-for-kommentarer-saa-tog-hun-ordet-og-skabte-kaos

På lukkede møder diskutere baglandet Løkkes og Jensens skæbne
Den 19 august holdte Region Hovedstaden Formændene i hovedstadens vælgerforeninger mødtes for at finde ud af, hvor mange der bakker op om formandskabet. 

Ingen udtalte sig til pressen efter mødet.  21. august Region Nordjylland

Onsdag aften mødtes formændene for Venstres nordjyske vælgerforeninger i et tre timer langt lukket møde. 22. august Region Syddanmark KL.  19 torsdag aften mødes Venstre-spidser i Region Syddanmark for at diskutere, hvorvidt der er opbakning til formandskabet. Region Midtjylland Drøftelserne fortsætter mandag med et møde i Midtjylland Region Sjælland Møde i forretningsudvalget holder møde dagen inden hovedbestyrelsesmødet. Udvalget kan bede hovedbestyrelsen om at indkalde til et ekstraordinært landsmøde, hvis der skal vælges ny formand og næstformand før det ordinære landsmøde til november.  31. august Hovedbestyrelsesmøde Venstres hovedbestyrelse, der tæller 133 Venstre-medlemmer, mødes i Brejning ved Vejle.  Hovedbestyrelsen er Venstres landsorganisations højeste myndighed i perioden mellem landsmøderne.  Hovedbestyrelsen kan vælge at følge forretningsudvalgets indstilling og rejse spørgsmålet om et ekstraordinær landsmøde. For at afholde sådan et kræver det ifølge Venstres vedtægter, at enten partiformanden eller en tredjedel af hovedbestyrelsens medlemmer ønsker det.  16.-17. november Venstres landsmøde Venstre holder landsmøde i Herning Kongrescenter. De omkring 1.000 landsmøde-delegerede skal vælge partiets formand og næstformand. 

Kilder DR nyheder tv2 Jyllands-Posten BT Altinget

Trump aflyser et dansk statsbesøg – en farce

Nye rammer for Silhuetten