Storpolitisk Weekend med tre landsmøder, men Løkke stjal billedet

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V. Hansen

Et år var gået for tre partier, der holdte Landsmøder i Weekenden det var storpolitisk Weekend, for politiske nørder, delgererede til landsmøderne, for formændene for de tre partier, det var det for journalister. Og kommentatorer, partierne og deres formænd var i fokus, i medierne udspil politiske ideer var i mediernes søgelys mulighed for at partierne kunne blive diskuteret og forskellene i dansk politik ville blive tydelige, men nej søndag aften stjal en mand hele opmærksomheden, en mand der har været forsvundet i to uger, og en mand mange ville snakke Med. Lars Løkke Rasmussen viste sig første gang i de to landsdækkende tv kanaler   Med to interviews søndag aften, På TV2 KL 19:10 i 19nyhederne.og DR1 i 21 søndag.

Rigeligt med politik på dagsordenen for medierne 
På den socialdemokratiets kongres var formanden og statsminister Mette Frederiksen hyldet på kongressen, det var endda i hendes hjemby, hylsten og klapsalverne. Skyldes hun havde sikret socialdemokratiets regeringsmagten igen, og partiet havde inviteret en særlig hovedperson som har været ansigtet på partiets valgløfte om en pensionsreform for slidte mennesker, nemlig den 59-årige Arne Juhl fra Sønderjylland er om nogen blevet manden, der har lagt ansigt til diskussionen om tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet, i valgkampen optrådte han med teksten ” hvornår er det Arnes tur?” og på kongressen blev Bryggeriarbejderne  blev mødt af stående klapsalver. Af salen, og det var godt spind af socialdemokraterne, både tv2 og DR spurgte Arne hvornår det blev hans tur, og hvornår han regnede med at der ville ske noget ” ”De var lige kommet til og Så hurtigt går det ikke. Det ved I ganske udmærket. Arbejdsgiverne er nogle af de mest tunge drenge af danse med, ” 

Sagde Arne. På DF årsmøde var Arne også en hovedperson, DF har lanceret en tæller på deres Hjemmesiden der på sekunder tæller hvor længe Arne har ventet, DF formanden Kristian Thulesen Dahl. Talte hvor længe han havde ´ventet og efterlyste et konkret udspil fra S, mens radikale ikke ville hjælpe Arne men stod fast på forliget med de borgerlige før valget.

På landsmødet hos DF var der ikke meget at råbe hurra for partiet havde fået et dårligt valg, og der var ikke meget selvransagelse i DF formandens tale, han kom ikke ind på de møgsager DF havde fået, men det skyldes at de havde taget regeringsansvar, eller været skarpe i kanten, derudover, mente han ikke at vælgerne havde forstået paradigme skiftet som de havde  forstået det på Christiansborg, det er lidt af en beskyldning  mod vælgerne der dermed fremstår som dumme, derudover fokuserede han på udlændinge og ikke de klimaudspil som DF ellers havde lanceret dagen før, det er heller ingen der tror på at DF er blevet klimatosser. Hos de radikale var der optimisme Morten Østergård ville ha den første klima vendelige finanslov og et tættere samarbejde med Venstre. Derudover var der et udspil om søndagen, om at radikale vil ha konfirmationsforberedelsen ud af skoletiden.

Løkke viste sig på tv efter 14 dages tavshed
Lars Løkke viste sig første gang i 14dage i to landsdækkende tv kanaler, søndag aften På TV2 og DR1 med to interviews, ´ KL 19:10 i 19nyhederne. Og i 21 søndag.  På tv2 blev interviewet fortaget af Natasja Crone, og på DR af kåre Quist. Han gentog sig ofte på de to kanalinterviews. At det var alle andres skyld, og sendte mange stikpiller til Kristian Jensen TV2 talte hele fire stikpiller, men der var også en bagklogskabens klare lys han sagde til DR ””Jeg har hele tiden haft et øje til, at den dag jeg skulle stoppe, ville Jakob Ellemann-Jensen være en rigtig god formand til at tage over, siger Lars Løkke Rasmussen og tilføjer:” Jeg havde ikke forestillet mig, at det skulle være lige nu. Det tror jeg sådan set heller ikke, Jakob havde. Så det kunstneriske indtryk er elendigt, men det ender jo med at ende der, hvor jeg hele tiden har tænkt, det skulle ende. ” Det er ikke sandsynligt eller kun i bagklogskabens klare lys, Løkke gav ikke Ellemann en tung ministerpost han kunne bruge som kommende formand til at hente erfaring og komme ned i praktisk politik, det var Miljø- og Fødevareministeriet. Et blødt ministerium, og Løkke ville kæmpe for enhver pris for sit formandskab, han tegnede et billede af en naiv mand, men han afviste at stifte et parti

”jeg vil ikke stifte nyt parti” Men jeg har fået mere end 800 opfordringer. Han bliver i dansk politik det sagde han at han skyldte de 40.00 der havde stemt personligt på ham.  ”Alt i alt var de to interviews en mand der ville redde sit eftermæle, fortælle sin vision og sige han levede, han havde været en del i Sverige. I de 14 dage, han har været tavs. Men de to interviews vil der blive tolket meget i dag i kaffegrumset.

https://nyheder.tv2.dk/2019-09-15-loekke-taler-for-foerste-gang-siden-han-trak-sig

https://www.dr.dk/tv/se/seneste-nyt-fra-tv-avisen-2/tv-avisen-27/tv-avisen-2019-09-15-18-30-4

Kilder DR og TV2 information

14 september – Tre partier holder landsmøder

Løkkes fremtid