Status på Regeringsdannelsen

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

En uge er gået siden Mette Frederiksen formand for Socialdemokratiet, blev udnævnt som kongelige undersøger, og har holdt møder, med partierne der udgøre hendes 91 mandater. På skift har hun holdt møder med SF’s Pia Olsen Dyhr og Enhedslistens Pernille Skipper og det radikales Morten Østengård.

En god tone og hyggelige stemning og en masse kaffe
Fra Frederiksen, og Olsen Dyhr og Skipper og Østengård. Har vi hørt at følgende sætninger. At der er en god tone og at der en god hyggelig og god tone i forhandlingerne.At der er blevet drukket en masse kaffe, trods de politiske uenigheder og krav de tre SF Ø og Radikale har til Mette F og en masse ting som de har snakket om, denne uge har de snakket om Klima Udlændinge og Økonomien. Det har ikke været forhandlinger om et selve et regeringsgrundlag det har mere været for at følge hinanden på tæerne, og se hvor deres smertegrænse er og hvad de kan gå med til og blive enige om, det er først i denne uge at vi regner med at de store slag skal slås. Og hvor Partierne vil slås for deres krav og mærkesager for at vise deres bagland de for noget ud af regeringsforhandlingerne.


Et kort ophold på Folkemødet en slag regeringsprogramerklæring
Dog var der torsdag og fredag Pause i forhandlingerne, Det årlige folkemøde på Bornholm

Uden fortilfælde sker det dog midt under regeringsdannelsen.  Var i vejen, det var ikke med Mette Fs gode vilje,   ”Nu er der et Folkemøde, som jeg nok ikke havde lagt her, hvis jeg havde fået lov til at planlægge det, sagde Frederiksen på vej ud af Landstingssalen ,” men det var ikke så skidt at det var godt for noget, partilederne tog til Bornholm fik lidt sol og så lidt over KL. 13 fredag eftermiddag på Hovedscenen ved folkemødet på Bornholm, gik Mette F og holdte sin hovedtale der indeholdte en slags nyheder, ”Solen skinner og Danmark har fået et nyt politisk flertal. I har så ingen kan misforstå det valgt en ny retning for Danmark. – Lige nu sidder vi og forhandler. Mange ting skal falde på plads. Det går fremad. Men vi er ikke i mål endnu, sagde hun. Blandt andet vil hun sige undskyld for fortidens fejl, hvis og når hun bliver statsminister,

”Jeg gav et løfte til mennesker, der har en særlig plads i mit hjerte. Godhavns-drengene. De fik tæsk og oplevede overgreb på børnehjem. Myndighederne så det ikke eller så det og reagerede ikke. Velfærdssamfundet svigtede. Det er et af de mørke kapitler i vores historie. – De har kæmpet for en officiel undskyldning fra Danmark. Nogen siger, at vi ikke kan tage ansvar for noget, der skete dengang. Vi kan ikke frasige os ansvaret. Det første jeg vil gøre, hvis jeg bliver statsminister, er at give dem en officielt undskyldning, sagde hun. ”
 

”En socialdemokratisk regering skal først og fremmest måles på de sociale fremskridt, ” sagde hun også, det er ikke svært og se talen som en slags, regeringsprogramerklæring, Men det var i hvert fald et kort folkemøde for de røde partier, der Kl. 9 lørdag det var særligt SF mødte som de første de, vil særligt have spørgsmål om klima og minimumsnormeringer i institutionerne diskuteret, Radikale havde Økonomi og udlændingepolitik med de vil ha et opgør med symbolpolitikken de sidste 14 år, på området.  ”vi skal være sikre på, at det bliver en regering, der reelt øger velfærden, bekæmper ulighed og får sat fart i den grønne omstilling, ” sagde Pernille Skipper. Søndag ville de radikale diskutere uddannelse og velfærd Sf Og enhedslisten havde Klima med.


Egetræsdøren i landstinget er den mest filmede dør i kongeriget for tiden.

Det er ingen tilfældighed at Mette F har valgt at forhandle på Christiansborg i landstingssalen, hvor Partierne og hende møder pressen hver dag, man vil undgå at ende i det sorte tårn, i 2011 som Thorning Søvndal og Vestager og ingenting slap ud til pressen, og følte ikke de havde fået noget, spinkrigen mellem dem. Gik på at de blev udpeget som vindere og taber fik de noget til regeringsforhandlingerne, særligt SF og S følte sig trådt på, ved og holde det på Christiansborg. Og foran pressen kan give indtryk på at alle giver sig og ingen for meget. Eller er vinder, og de skal vise baglandet at de for noget og giver noget, for de sidste to regeringsdannelser, den i 2011 og den Løkke havde i 2016 var grunden til ingen af de to blev genvalgt. Fordi ingen af partiernes baglande så sig selv i projektet, fordi ingen ku se hvad de havde fået i forhandlingerne, se LA og SF nedsmeltning, hverken Torning eller Løkke blev genvalgt. Om Mette F lykkes må vi se.

Kilder DR nyheder TV 2 news

Interview med Karsten fra John Mogensen Live

Anmeldelse af John Wick 3