Rygter: Nyt borgerligt parti på vej

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V. Hansen

I Weekenderne flyd rygterne om at et nyt parti er ved og blive dannet, mange hæftede sig ved en internetside der var oppe et kort øjeblik. Men taget hurtigt ned.  Partiafhoppere Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille, er sat i forbindelse med siden. 

Det ved vi Ifølge DR
Partiets navn er ifølge navnet på en hjemmeside: Partiet Fri. Og de tidligere LA-medlemmer Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille optrådte med fotos på hjemmesiden. Ligesom der også øverst på siden var mulighed for at trykke på et faneblad med navnene “vælgererklæringer” og “kontakt”. Men teksterne på hjemmesiden var det rene volapyk, og det er tydeligt, at siden var under opbygning Det nye domæne er opkøbt af en person ved navn Anne Duramois. Hun bekræfter per telefon over for DR Nyheder, at det er hende, der har oprettet domænet. Men hun vil ikke kommentere, hvad domænet skal bruges til.

– Ring igen i morgen, sagde hun inden hun lagde på. Det nye domæne er opkøbt den 17. september 2019, altså noget før Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig ud af partiet. Men efter DR Nyheder havde talt med hende og iøvrigt også forsøgt at kontakte de tidligere medlemmer af Liberal Alliance, der i løbet af ugen blev løsgængere, er hjemmesiden blevet pillet ned. Først blev billederne fjernet, og nu bliver man blot mødt af teksten: – Gør dig klar, der kommer noget rigtigt sejt snart. Siden er hjemmesiden blev lukket fuldstændigt.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/stor-mystik-er-tidligere-la-topmedlemmer-paa-vej-med-nyt-parti

Det ved vi ifølge tv2
Tv2 kunne afsløre følgende Også hjemmesiden partietfremad.dk kunne besøges lørdag aften Begge sider er ejet af en kvinde ved navn Anne Duramois. Af Social- og Indenrigsministeriets hjemmeside fremgår det, at partiet ‘Fremad’ per 23.

September 2019 er blevet godkendt som partinavn. Begge sider er nu lukket igen. På CVR-registreret står der, at Anne Duramois den 21. oktober – dagen før Simon Emil Ammitzbøll-Bille og dagen efter Christina Egelund forlod partiet – overtog foreningen Fremad fra en mand ved navn Cyril Thibault. Christina Egelund lever sammen med en mand, der hedder Cyril Thibault. Den Cyril Thibault, der har oprettet Fremad, bor på samme adresse i København som Egelund.

Fra borgerligt centrum til Liberalt Centrum?
Det er ikke første gang at en hjemmeside skaber spekulationer før et par måneder havde Ekstra bladet en historie, om at en direktør i Græsted hvor Lars Løkke boede havde købt fire partidomæner på nettet med forskellige navne, men det blev hurtigt af bekræftet

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/nu-er-domaenet-liberaltcentrum.dk-koebt/7777777

Historien dengang i Ekstrabladet handlede kort at ”Fire domænenavne, alle forskellige udgaver af navnet Liberalt Centrum De fire domæner er købt af direktør Sten Engelbrecht, som bor 15 kilometer fra Lars Løkkes hjemby, Græsted” men løkke havde ikke noget med det at gøre, samtidig ved vi at magtkampen i Liberal Alliance har stået på siden efter valget, og det kunne sagtens være Simon Emil Ammitzbøll- Bille der havde bedt en stråmand om at købe dem. For tænk i 2009 havde Ammitzbøll et parti dengang der hed Borgerligt Centrum. Hvis man tager borgerligt væk og sætter liberalt ind så er det en åbenlys sammenkobling til Simon Emil.

Ammitzbølls Borgerligt centrum eksisterede dengang et halvt år, han meldte sig ud af radikale til af Liberal Alliance, men afslutningen på hans parti var hård det føg med anklager om tyveri og trusler om politianmeldelse fra Borgerligt Centrums tidligere pressechef Jeppe Søe. Han gjorde i B.T. gældende, at styrelsen ikke selv kunne nedlægge partiet, fordi en nedlæggelse ifølge partiets vedtægter kræver 2/3 flertal på to på hinanden følgende landsmøder. Men Nedlæggelsen blev fulgt op med en mail fra partistyrelsen til medlemmerne, der meddelte, at i samme øjeblik, mailen blev sendt, blev Borgerligt Centrums medlemslister destrueret.  De to medlemmer af styrelsen, der ikke fulgte med over i Liberal Alliance, har fået overdraget koderne til Borgerligt Centrums konti og skal sørge for at betale udestående regninger. Herefter har de fuldmagt til at sende det beløb, der måtte blive tilovers, til et velgørende formål lød det dengang fra liberal Alliances pressechef.

Liberal Alliances pengegodfather kaldte dem taber 
Hvis Egelund og Ammitzbøll-Bille skulle ende med at oprette et nyt parti, skal de ikke forvente opbakning fra den mangeårige partikassebetaler.  Lars Seier. På Facebook slår han søndag fast, at han ikke mener, at der er plads til flere liberale partier.

”Det er en sikker taber, og det vil blot forvirre billedet i blå blok endnu mere og føre til en halv procent yderligere stemmespild næste gang. Drop det! skriver Lars Seier Christensen på Facebook.

Men faktum er Liberal alliance er i krise 
Et højtstående medlem af LA meldte sig ud.  Lørdag der skrev næstformand Mai Christiansen i et opslag på Facebook, at hun forlader partiet. Hun var utilfreds med det brev baglandet havde skrevet for at fjerne Simon Emil. Om der kommer et nyt parti må vi se.

Kilder: EB, BT, DR, TV2

Anmeldelse af Gemini Man

Høstgudstjeneste i Vor Frue Kirke