Regeringens tryghedspakke handler om andet end tryghed præsenteret

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V. Hansen

Justitsminister Nick Hækkerup præsenterede på et pressemøde på Københavns politigård sammen med Politidirektør fra Københavns Politi, Anne Tønnes regeringens udspil. Til en såkaldt tryghedspakke med 16 initiativer grænsekontrol mod Sverige at politiet nogle gange om ugen vil lave kontroller ved færger, i toge eller på vejene. Det bliver altså ikke på samtlige afgange eller ture, at man som borger bliver kontrolleret. Regeringen lægger op til, at straffen for besiddelse af sprængstoffer hæves til fire års ubetinget fængsel ved førstegangstilfælde. Politiet får 112 nye stationære nummerpladescannere og 20 mobile scannere Politiet får også penge til indkøb af nye droner, siger ministeren. Mere overvågning Konkret vil regeringen foreslå, at politiet skal opsætte “markant mere tv-overvågning” i form af 300 flere kameraer. Politiet skal kunne sætte kameraerne op på eget initiativ i hele landet. Samtidig skal mulighederne for at overvåge eksempelvis offentlige bygninger udvides, hvis det står til regeringen. Pakken er blandt andet en konsekvens af sommerens eksplosioner i København. De 16 initiativer kan ses her.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-10-10-overvaagning-skaerpede-straffe-og-graensekontrol-her-er-regeringens-16-nye-tiltag

Danskerne er det 10 mest overvågede folkefærd
En artikel fra 2015 hos DR konkluderede at Danskerne var det 10 mest overvågede folkefærd. I Danmark er der omkring 500.000 overvågningskameraer, plus 100.000 på privat grund Københavns Politi udtalte i 2012, at de ikke ønskede mere overvågning i byen. De havde 40 kameraer på Strøget men de havde ingen virkning sagde politiet. I Statsministerens åbningstale, konstaterede Statsminister Mette Frederiksen at tilliden var væk, det var det ord hun brugte 35 gange, og at ” Jordbærboden havde fået videoovervågning”  men at snakke om tillid også bagefter vil overvåge mere er der nok nogen der skal grine af.

Det mener partierne om videoovervågning 
Socialdemokratiet er for naturligvis Konservative er for kalder det et nødvendigt onde, DF syndes det er passende men vil gå langt videre. Venstre mener forslaget er en god ide men at det kommer for sent. Ny borgerlige er for og ser gerne bedre muligheder for politiet,

Radikale tager skarpt afstand fra masseovervågning, de mener det skaber en falsk tryghed, Liberal Alliance konstatere at masseovervågning ikke virker, Enhedslisten er bekymret for retsstaten, og for alt den overvågning, Alternativet kalder det skræmmende og for Big Brother på steroider.

Regeringen har flertal
Justitsminister Hækkerup skal dog ikke frygte at komme i mindretal, Den socialdemokratiske mindretalsregering, har sammen med Venstre Konservative DF Ny Borgerlige flertal på 123 mandater, mens Radikale LA liste ø og Alternativet har 38 mandater. Statsminister Mette Frederiksen brugte altså åbningstalen hvor hun skræmte danskerne med et konkret problem efterfulgt op med en løsning. Det kaldes at vise se hvor vi gør noget i modsætning til den gamle regering der forslog mere overvågning i 2015.  Selvom støttepartierne er mod og det ved hun på forhånd kan hun sige jeg står fast på en stram udlændingepolitik og at Socialdemokratiet vil føre en hård retspolitik ligesom den gamle regering, lidt kort sagt tryghedspakken er udlændingepolitik pr stedfortræderkrig

Men samtidig kan støttepartierne sige det vil vi ikke og dermed kan man se forskel fra den gamle regerings støttepartier til de nye støttepartier. Statsminister Mette Frederiksen kan også sige til sin støttepartier at jeg har andre steder og gå hen vis de ikke er med på det hun gerne vil.

Kan splitte den borgerlige opposition
Det har altid været en borgerlige Liberal mærkesag, at kæmpe for borgernes privatliv, ligesom Socialdemokratiet Har venstre og konservative rykket sig. Ikke Liberal Alliance.  Den nye formand for venstre Jacob Ellemann-Jensen er gang med At drikke kaffe i spandevis med rundtur blandt blå borgerlige ledere. Den nye Venstre formand s opgave bliver at opbygge en så stor respekt som sit partis leder og ikke mindst hos vælgerne, at det gør det muligt for resten af partierne at skibe sig ind i et nyt projekt blå blok, der med tiden fremstår så troværdigt, at man kan gribe ud efter statsministerposten om tre år, når valgkampen for alvor går i gang. Men samtidig også vise at vi er enige modsat fire år siden. Og i godt kan give os flertal igen vi vil ikke bekrige hinanden Men hvis Liberal Alliance der selv har pustet til den fire års borgerkrig går ikke med i den nye pakker, det gør Jacob Ellemann og Søren Pape og Kristian Thulesens Dahl og Pernille Vermont, men ikke Liberal alliances Alex Vanopslagh så er det svært for de borgerlige ikke samlet og de mange kaffe drukket i spandevis skal tisses ud, fordi man er splittet. Derudover kan hun risikere og splitte Venstre der er Støjberg fraktionen der er med på den værste og der den liberale i form af en Jan E. Jørgensen der i mod, det har vi set blandt andet på Burkaloven.   

Kilder DR nyheder  TV2 nyhederne Altinget

Anmeldelse af JAGTSÆSON

Den Store Gatsby