Regeringens Finanslovsudspil præsenteret

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V. Hansen

Statsminister Mette Frederiksens åbningstale, manglede nyheder der var kun en nyhed hun ønskede at en såkaldt nærhedsreform, og som den 5 statsminister kaldte hun til kamp mod bureaukratisering i det offentlige. At der var så få nyheder i statsministerens åbningstale skyldes at regeringens Finanslov var forsinket, normalt fremlægges en regerings finanslovsudspil i slutningen af August eller i starten af september. Men dagen efter Folketingets åbning og Statsminister Mette Frederiksens åbningstale, kunne Finansminister Nikolaj Wammen fremlægge Regeringens Finanslovsudspil i rentekammeret i Finansministeriet.

Her bruger regeringen pengene
Flere sygeplejersker: Regeringen vil næste år afsætte 300 millioner kroner og 600 millioner kroner året efter til at ansætte 1.000 flere sygeplejersker frem mod 2021. Flere penge til politiet: Der skal afsættes 1,2 milliarder årligt over de næste fire år til politiet. Den første milliard fastholder det nuværende niveau i politiet, mens de sidste 200 millioner skal hjælpe med at uddanne 150 flere betjente. Desuden sættes der 130 millioner kroner af til at udbetale politiansattes overarbejde. Dropper sparekrav på uddannelser: Regeringen vil droppe det såkaldte omprioriteringsbidrag på videregående uddannelser, der har betydet, at uddannelsesinstitutioner siden 2016 hvert år har skullet spare to procent. Penge til jernbane på Vestfyn: Regeringen vil også sætte penge af i finansloven til en kommende jernbane over Vestfyn. Det drejer sig om 147 millioner, der dog først skal bruges i 2023. Tilskud til børnefamilier på lave ydelser: 300 millioner kroner afsættes til et midlertidigt tilskud til familier, der blandt andet er ramt af kontanthjælpsloftet. Penge til udsatte grupper: Regeringen vil bruge ca. 1,3 mia. kroner mellem 2020 og 2023 til indsatser for socialt udsatte borgere. Skat: Regeringen vil bruge 1,5 mia. kroner på genopretning af skattevæsenet i 2020. Grøn forskning: Regeringen vil afsætte 1 mia. kroner til ny grøn forskning.

Her kommer det til at gøre ondt her vil regeringen finde penge til regningen
Højere cigaretpriser: Regeringen vil hæve prisen på en pakke cigaretter med ti kroner. Prisen skal stige med fem kroner i 2020 og fem kroner i 2021.Dropper skattelettelse på firmatelefon: Den tidligere regering vedtog sidste år at fjerne skatten på arbejdsgiverbetalt telefon og internet. Den skattelettelse vil regeringen nu sløjfe. Det skal give 580 millioner kroner årligt. Dropper lettelse af bo- og gaveafgift: Den tidligere regering besluttede at sænke skatten ved overdragelse af en virksomhed til næste generation og skatten på gaver. De lettelser vil regeringen også droppe. Samtidig skal der afgifter på plastik som poser og engangsbestik.

Finanslovsforslagets titel
Et forslag til en finanslov kan ikke bare hedde et finanslovsforslag. Det skal have en titel, der fortæller lidt mere om indholdet. Det er vist den slags, de kalder for et payoffi reklamebranchen. Samtidig er det henvendt til regeringens vælgere, der skulle se sig selv i regeringens Finanslov, I år hedder forslaget ‘Velfærd først – tryghed, tillid og en grøn fremtid’ Ministeriets folk med ekspertise i slogans kæmper hvert år med finde på nye navne. Og det er fjerde år i træk, at folkene i Finansministeriet hiver tryghed op af posen. Ordet ‘velfærd’ er i den grad også en klassiker, når der skal laves titler. Og det er fordi at velfærd er noget der vinder valg på valg og titlerne har , de kreative  mennesker i ministeriet har fundet på år efter år. 2019: Større tryghed og mere nærhed 2018: Et trygt og sammenhængende Danmark  2017: Velfærd, tryghed og ansvarlighed 2016: Stramme rammer – klare prioriteter 2015: Et stærkere fællesskab 2014: Danmark i vækst og balance 2013: På vej mod et stærkere Danmark 2012: Ny vækst og styr på pengene 2011: Ansvarlighed og varig velfærd  2010: Investeringer, velfærd og ansvarlighed  2009: I form til fremtiden 2007: Reformer og velfærd  2006: Klar til fremtiden 2005: Fremgang og velfærd i Danmark 2004: Velfærd med klare værdier

Har penge til Regeringens støttepartier
Finansminister Nicolai Wammen fortalte med sin præsentation. ”, at der er afsat 2,1 milliarder kroner til de forhandlinger, som regeringen nu skal i gang med. Pengene er afsat til de krav, som støttepartierne har. ” ” Vi er en mindretalsregering, og vi skal have andre med. Tanken er, at initiativer om uddannelse, velfærd, det grønne og minimumsnormeringer skal forhandles her. ” ”Det er en forhandlingsreserve, som ikke kan levere på alle ønsker. Men vi kan i fællesskab gøre nogle gode ting for Danmark, Sagde Nicolai Wammen. Forvent det bliver dyre for straks mente støttepartierne ikke det var ambitiøs nok, eller der manglede noget, alle regeringens støttepartier har krav eller ønsker til Finanslovsforhandlingerne herunder Klima uddannelse   psykiatrien forvent at beløbet  t 2,1 milliarder kroner bliver større nu begynder forhandlingerne, nogen ting er klappet af med støttepartierne, mens andres skal forhandles.

Kilder DR nyheder TV2 altinget

Anmeldelse af Angry Birds 2

JAC – Vestegnen CUP