Regeringen tilbage fra sommerferie

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V. Hansen

Statsminister Mette Frederiksen er vendt tilbage fra ferie det har været stille omkring Regeringen siden den blev udnævnt, Venstre har stjålet en del af opmærksomheden, men nu har regeringen holdt regerings seminar, på Marienborg og her kom Statsminister Mette Frederiksen og Finansminister Nikolaj Wammen med deres program for det næste halve år.

Barbering af offentlige konsulenter
Mette Frederiksen lagde på pressemødet efter regeringsseminaret op til, at den kommende finanslov vil sikre, at den offentlige vækst som minimum kommer til at følge den demografiske udvikling. “Vi vi lægge en bund under velfærdssamfundet, så vi sikrer, at pengene følger med, når der bliver flere børn og flere ældre, ” sagde hun.

Samtidig vil statsministeren, som tidligere annonceret, rykke rundt på de offentlige udgifter, så færre penge går til konsulentudgifter og flere direkte til de varme hænder. 

“Det er helt afgørende for os, at pengene bliver brugt til de mennesker, velfærden handler om, ” sagde Frederiksen. ”Styrkelsen af centrale velfærdsområder med flere pædagoger og sygeplejersker er populær i 90 procent af befolkningen. Meget få vil græde sig i søvn over, at der til gengæld bliver skåret på konsulentlaget,” det vil blive en folkelig sag.  Men samtidig har hun åbnet for sig for en flanke med hykleri, da hun samtidig har sikret store løninger til regeringens spindoktorer og ikke mindst hendes egen spindoktor Martin Rossen

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-08-15-mette-f-laver-nye-regler-sikrer-topradgiver-rekordlon

Klimalov
En central del af det forståelsespapir mellem Regeringen og støttepartierne, SF Enhedslisten, og de radikale, var om klimaet, der også var en del af folketingsvalget det er kaldt for klimavalget var et af de mest opsigtsvækkende elementer en ambition om at sænke CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

For at nå de mål vil regeringen allerede i august indkalde alle Folketingets partier til forhandlinger om en ny klimalov. Men mon ikke det bliver med Støttepartierne den forhandles hjem.

Hvornår er det Arnes Tur
En af efterårets mest centrale opgaver for regeringen bliver at forhandle en ny aftale om en differentieret pensionsalder på plads. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard  sammen med Statsminister Mette Frederiksen  har allerede haft det indledende møde med arbejdsmarkedets parter, men en egentlig model for, hvem pensionsaftalen skal gælde for, og hvad der vil udløse den, er endnu ikke blevet præsenteret.

Dansk Folkeparti, der ser ud til at blive afgørende for, om regeringen kan finde flertal for af differentiere pensionsalderen, har indtil videre nægtet at tage stilling til spørgsmålet. Derfor ser pensionsalderen, der var et af Socialdemokratiets vægtigste valgløfter, ud til at blive et af de afgørende slagsmål i efteråret. Og Mette Frederiksen har allerede sagt hun selv sætter sig i spidsen for det valgløfte.

Kasseeftersyn og Finanslov
Finansminister Nicolai Wammen er i gang med at gøre status på landets økonomi, inden regeringens første finanslov præsenteres, sagde han. ” I september vil vi præsentere vores finanslov. Vi vil især være optagede af velfærd, men også af at komme i gang med vores forståelsespapir, og jeg håber meget, at den konstruktive tilgang vi har oplevet, kan fortsætte, sagde finansministeren. ”Det han kalder en status er et kasseeftersyn regn med at der ikke er penge til at regeringens valgløfter fordi den forrige regering har brugt alle pengene, dermed kan Finansministeren sige at forventningerne bliver sænket om regeringens første valgløfte.

Trump besøg
Præsident Donald Trump besøger Danmark i september, og det er Mette Frederiksen glad for” Det er en kæmpestor begivenhed. Det er et skulderklap til vores lille nation. Jeg håber på at få en direkte og personlig relation til den amerikanske præsident. 

 Hun vil blandt andet tale om sikkerhedspolitik og de danske mærkesager som klima. ”Men allerede nu er der en historie i de danske medier, man skulle tro var fra Rokoposten at trump angiveligt  vil købe Grønland, det har fået de danske politikere op af stolene. Og mon ikke det bliver et underholdende pressemøde

https://www.dr.dk/nyheder/udland/amerikanske-medier-trump-er-interesseret-i-koebe-groenland

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/politikere-om-trumps-groenlands-planer-han-er-blevet-vanvittig/7752073

Kilder DR Altinget tv2 Ekstra bladet

Danmark vinder EM sølv i kørestolsrugby

Musik og Teater på Odense Værkstederne