Portræt af Nicolai Wammen

Tine Skovgaard Larsen har skrevet dette portræt af vores finansminister Nicolai Wammen. Grunden til at hun har skrevet denne er artikel er fordi Kasper, som var vores politiske kommentator, ikke arbejder her mere.
Ideen til dette portræt fik jeg fordi jeg i Fyns Stiltiende læste at vores finansminister Nicolai Wammen fylder 50 år.

Det var Drabet på Sveriges statsminister Oluf Palme som fik Nicolai Wammen til at interessere sig for politik og aktivt gå ind i politik.

Han startede sin politiske karriere som formand for Frit Forum, der hører under Socialdemokratiets ungdomsafdeling inden han gik videre til byrådet i Århus. Han blev senere borgmester i Århus. Nicolai Wammen blev første gang valgt til folketinget i 2001 og han var i flere år partiets finansordfører på Christiansborg. Den landspolitiske karriere blev dog sat på pause i 2005 da han blev udset til at tilbageerobre den aarhusianske borgmesterkæde som Venstre snuppede i 2001 efter 82 års socialdemokratisk bystyre.
Wammen blev valgt og var således borgmester i Århus fra 2006 til 2011, hvorefter han vendte tilbage til det landspolitiske og da Helle Thorning blev statsminister fik Nicolai Wammen posten som Europaminister – en post oprettet i forbindelse med Danmarks formandskab for EU.  Senere mens Helle Thorning stadig var statsminister blev Nicolai Wammen dog forfremmet til forsvarsminister.

Nicolai Wammen er gift med Karen Lund Wammen. Sammen har de sønnen Christian. Fra et tidligere forhold har Nicolai Wammen desuden sønnen Carl.

Superliga, forår 2021

Skovgårdens nedrivning