Løkkes fremtid

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V. Hansen

Lars Løkke kom lidt ind på sin fremtid i 21 søndag.  Her sagde han ” Jeg vil ikke stifte nyt parti” Men jeg har fået mere end 800 opfordringer. Han bliver i dansk politik det sagde han at han skyldte de 40.00 der havde stemt personligt på ham. ” altså han bliver i politik, men hvad skal han lave, når han sætter sig ned på de bageste rækker?

Afviste et nyt parti men der et eks og hente fra
Som nævnt afviste han at stifte et nyt parti efter at Ekstrabladet havde en historie om at

Ifølge kilder vil han starte et liberalt parti, det skulle ifølge bladet skulle Tanken om et nyt parti blev sagt højt af Løkke på et møde i Venstres forretningsudvalg fredag 30. august. Lars Løkke sagde, at han havde modtaget meget støtte i den seneste tid. Blandt andet fra en rigmand, som ville give ham fire millioner til at stifte et nyt parti, oplyser flere kilder, som var til stede på mødet. Det mindede om DR dramaserien borgen der også havde en sæson hvor en tidligere statsminister stiftede et liberalt parti og kom i folketinget. Men faktisk er der fortilfælde for at en tidligere statsminister, forlod sit parti, og kom i folketinget med nyt parti. Det var endda en af Løkkes forgængere i Venstre, nemlig Knud Kristensen. Som var ikke glad for sin efterfølger, Erik Eriksen Pga. af Den nye grundlov, i 1953 Kristensen var i mod afskaffelsen af tokammersystemet og brød med partiet den store dag for Eriksen, 5 juni 1953 hvor Grundloven skulle underskrives af Kongen Kristensenen stiftede efterfølgende sit parti de uafhængige. Der var højreorienteret. Det kom i folketinget i 1960. Nogen mener Løkke stadig kan finde på det, men selvom han har afvist det.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-09-16-gade-loekke-afskriver-ikke-muligheden-for-at-danne-et-nyt-parti

Tidligere formand kan spænde ben for den nye
Det er ikke godt med en tidligere formand i folketingsgruppen, mange tidligere formænd har spændt ben for den nye formand, spørg bare Helle Thorning der ofte fik kritik af Nyrup og Lykketoft, men i venstre er der også eksempler på at en tidligere formand i folketingsgruppen har spændt ben, for den nye formand. Venstres konseilspræsident Klaus Berntsen udskrev folketingsvalg til afholdelse den 20. maj 1913. Berntsen havde i efteråret 1910 overtaget posten som konseilspræsident efter en meget turbulent politisk periode, hvor Alberti-sagen og forsvarsspørgsmålet havde kostet tre venstreministeriers afgang. Berntsen blev det samlede Venstres første konseilspræsident. Efter at have implementeret de hårdt tilkæmpede forsvarslove vendte han sig mod en vigtig venstrepolitisk sag en udarbejdelse og vedtagelse af en ny grundlov med lige og almindelig valgret til både Folketinget som Landstinget. Her fik socialdemokratiet og de radikale flertal men de ønskede Berntsen og hans Venstre-regering fortsatte. Det skyldtes, at man ønskede at fastholde Venstre i bestræbelserne på en grundlovsrevision. Den altid taktisk tænkende I.C. Christensen fik dog sat en stopper for dette ved i Folketinget at foreslå, at der blev dannet et ministerium i overensstemmelse med valgets resultat. Dette blev vedtaget i tråd med parlamentarismens regler og umuliggjorde Berntsens forbliven. Herefter diskuteredes muligheden af et samlingsministerium, hvilket I.C. dog også fik sat en stopper for. Carl Th. Zahle kunne hermed en måned efter valget Danne sin anden regering: En radikal mindretalsregering med støtte fra Socialdemokratiet Berntsen blev snydt og lagde sig syg i tre døgn og kiggede ind i en væg. Men han rejste sig siden.

Mange har forsat den politiske karriere
Men der er også eksempler på at tidligere formænd har bedt om et helt politikområde de har som deres eget, Svend Auken sad tungt på Miljøområdet indtil han døde i 2009 Uffe Ellemann fik udenrigspolitikken. Uffe forsatte efter valget i 1998 men stoppede i 2001.

 Niels Helveg Petersen forsatte i årevis med at kæmpe for en ny grundlov. Mange formænd og tidligere statsministre Forsatte i folketinget, Berntsen er et godt eksempel han blev minister igen, sad i tinget i 51 år til han stoppede i 1926 en rekord der aldrig er slået Niels Neergaard forsatte også han blev Finansminister i 1926 i Madsens Mygdals regering, som 72årig i 1932 ville han ikke genvælges.  Anker sad i folketinget indtil 1994 og det samme gjorde Mogens Lykketoft og han blev folketingets formand i 2011 det samme opnåede Pia Kærsgård i nyre tid er det set at tidligere formænd har fået ministerposter, bl.a. Per Stig, og Marianne Jelved.

Søger ofte mod udlandet
Flere har søgt mod udlandet Poul Hartling fik En FN Toppost Fogh en NATO toppost.  Ofte er det mod EU Poul Schlüter Stillede op til EU parlamentsvalget i 1994 det samme gjorde Nyrup i 2004 det samme har Bendt Bentsen. Vestager forsætter som en af de mest magtfulde danske EU kommissærer, efter en anden partiformand Henning Christoffersen.  

Nogen søger mod det private
Hans Engell har siden han forlod folketinget i maj 2000 været Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør. Lene Espersen blev i 2014 administrerende direktør for brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. Det samme har Anders Samuelsen selvom man kan tale om hvorvidt det er et job, da han er blevet konsulent For et Lars Seier firma, Seier har i årevis betalt for Samuelsen.  Mimi Jacobsen og Johanne Schmidt Nilsen forsatte i red barnet. Nyrup kastede sig efter EU over psykisk sårbare unge Efter Nato Startede Fogh sit rådgivningsfirma Helle Thorning fik en

Bestyrelsespost i Vestas. Og har været fortaler for kvindefodbolden, Løkke er et politisk menneske og holde sig fra politik kan han ikke, men han har foreløbig luftet disse planer.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/lokke-i-salgsfremstod-drager-pa-bogturne-og-starter-selskaber

Kilder DR Nyheder Danmarkshistorien.dk  den store danske Ekstrabladet

Storpolitisk Weekend med tre landsmøder, men Løkke stjal billedet

Havørnen har fået kyllinger