Kronprinsmordet i Kragerup Lade – Bliver Jensen væltet?

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Venstres Sommergruppemøde fandt sted i laden på Kragerup Gods.

Venstres sommergruppemøde, på Kragerup Gods på Vestsjælland der blev ironisk holdt i Kragerup Gods lade, man for tanker på mordet på kong Kipling i Finderuplade, denne gang var det en kronprins der blev myrdet, nemlig Kristian Jensen. Forud var partiets nestor og Strateg Claus Hjort Frederiksen en mand der har tjent tre venstreformænd en udenrigsminister og to venstrestatsminister, ude og kræve Kristian Jensens skulle gå fra sin gruppeformandspost. Jensen havde givet i et interview med Berlingske, Hvor Jensen direkte undsagde sin formand Lars Løkke, på en række punkter. Blandt andet Løkkes ønske om en SV regering ifølge Jyllands-Posten som har kilder, at flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe tog ordet på Venstres sommergruppemøde efter Claus Hjort havde opfordret Kristian Jensen til at trække sig som næstformand. “Nogle var enige med Claus Hjort. Dog uden at kræve Kristian Jensens afgang,” skriver avisen ud at nævne deres kilde til oplysninger. En af dem der ifølge avisen tog ordet var Inger Støjberg, der også beklagede den »onde spiral«, formandskabet var inde i. Lars Christian Lilleholt og Troels Lund Poulsen kritiserede ifølge Jyllands-Posten oplysninger Kristian Jensen for hans udtalelser til Berlingske. Andre fra folketingsgruppen forsvarede næstformanden. Blandt andre Karsten Lauritzen´ og Louise Schack Elholm.

Et bizart Pressemøde
Det der fandt sted i fredags var et absurd og bizart pressemøde, hvor Pressemødet blev rykket fra 12:30 og presserummet og pressen blev rykket til den anden side af godset. Det var først kl. 13:00 at pressemødet gik i gang. Da Venstres ledelse Lars Løkke Kristian Jensen og Jacob Ellemann ankom i en golfvogn. De to gamle Rivaler løkke og Kristan Jensen. Prøvede at ramme hinanden om formandsposten i venstre, Kristian Jensen førte kniven han havde givet i et interview med Berlingske. Hvor Jensen direkte undsagde sin formand Lars Løkke. Det var givet om mandagen og lagt ud til om fredagen hvor han kunne stjæle dagsordenen, på gruppemødet, nu skulle det være Jensens formandsfremtid og statsministerkandidatfremtid skulle afgøres Løkke skulle væltes. Men Jensen mistede modet igen som for 5 år i siden, i kælderen i Odense han har tre gange prøvet og føre en kniv mod sin formand. Men mistet modet i tre gange og ikke ført kniven helt ind, Jensen tabte Løkke var stadig formand, selvom Løkke har vundet sikret fremgang i to valg Europa-Parlaments

Valget og folketingsvalget, er der ingen der tror at Løkke er i politik om tre år. Var der en der vandt på sommergruppemødet, Var det 3 mand i venstres gruppeledelse, ikke Løkke ikke Kristian Jensen men politisk ordfører Jacob Ellemann- Jensen. Han holdte mund næsten hele pressemødet og så til mens hans to nærmeste rivaler åd hinanden han fik et spørgsmål om politik men han svarede godt for sig at nu ser mange ham som det nye håb for Venstre.

Hjort har to gange gentaget sit angreb på Jensen
Efter Pressemødet forsatte Hjort sit angreb i fuld offentlighed på Kristian Jensen først til Journalister   

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-08-09-claus-hjort-efter-mode-det-er-uholdbart-at-underlobe-formanden

og på Facebook søndags hvor han sagde det delte formandskab mellem Jensen og Løkke var slut en henvisning til kælderaftalen i Odense kongres center i 2014. Men Løkke selv har blæst flere gange på formandskabet.

Bliver Jensen væltet som næstformand i årsmødet
Næste drama i Venstre skal ske til november, 16.-18. november i år til partiets årsmøde.

Eller der kan komme et ekstraordinært årsmøde inden, men til november samles partiet til landsmøde og det er her at både formanden Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen er på genvalg. Mange snakker om at erstatte Kristian Jensen, med Jacob Ellemann- Jensen på årsmødet, for realt er det kun Kristian Jensens post på landsmødet der skal stemmes om.  Løkkes er en proforma og Venstres formand genvælges altid.  Dermed er det kun Kristian Jensens næstformandspost der realt er kampvalg om. Og man snakker i Venstre om at finde en anden næstformandskandidat For at komme af med Kristian Jensen, nemlig Jacob Ellemann- Jensen.

Han er valgt i 2011 har ikke været en del af fløjene splitter ikke som Støjberg, mon Hjort handler på Løkkes vegne for at sikre en anden arvtager en Kristian Jensen, det var ikke Løkkes valg at Jensen skulle være arvtager det var Foghs i i 2009 da han trådte sagde han Løkke var først så Jensen så Trolds Lund Poulsen, Løkke kunne ikke selv bestemme. Mon det hele er sikret for at Løkke kan sikre at Jacob Ellemann- Jensen, bliver Løkkes arvtager, mon ikke der i den kommende tid bliver lækket ting til pressen der skal male et forkert billede af Kristian Jensen?  Jeg vil ikke undre mig, mange V folk kan godt lide Ellemann der er farverig og sjov, modsat Kristian kedelig som Løkke fløjen kalder Jensen, han er fra det jyske venstre men ikke inspirerende, venstre vikingernes saga forsætter.  Bedre underholdning end “House of Cards” og DR dramaserien “Borgen”.

Kilder DR Nyheder Jyllansposten 

Nattergalen i Den Fynske Landsby

Der kom endelig en dag – En statsminister giver en sjælen undskyldning