Kamala Harris er Joe Bidens vicepræsidentkandidat

Af Kasper V Hansen

Joe Biden har omsider annonceret, hvem der skal være hans Vicepræsidentkandidat, måneders gætteleg blandt politiske kommentatorer, og eksperter og politiske nørder.  Er slut. det bliver – 55årige Kamala Harris som vicepræsidentkandidat. Annonceringen skete på Twitter ” Jeg har den store ære at meddele, at jeg har valgt Kamala Harris – en frygtløs fighter og en af landets fineste embedsmænd – som min vicepræsidentkandidat, skriver Joe Biden om Harris, som er senator fra Californien”

Hvem er Kamala Harris

Fulde navn: Kamala Devi Harris.

Alder: 55 år (født 20. oktober 1964)

Født i Oakland, Californien, USA. Af en mor fra Jamaica og Indisk far

Uddannelse: 6.-10. Klasse på Westmount High School i Montreal i Canada. 

1986: Bachelor ved Howard University.

1989: Kandidatgrad i jura ved University of California College of law. Karriere:

1998: Statsanklager hos San Franciscos.

2004-2011: Attorney General for Californien, det er i mange delstater en post man skal vælges til, i Danmark vil det svare til   justitsminister. Det var hun fra .

2011-2017: Hun har dog her nogen skeletter i skabet De venstreorienterede demokrater ikke kan lide, her stod hun på politiets side, ofte , og sendte mange afroamerikanske mænd i fængsel oftere end hvide mænd.  

2017-nu: Senator for staten Californien. Blev landskendt som Senator da Hun brugte sine erfaringer som statsadvokat i og udspørge Brett Kavanaugh, i Senatshøringen som nominerede højesteretsdommer.  Men hvor hun bliver set som højreorienteret på retsområdet, er hun i stemmeafgivelser set som en venstreorienteret i sine afstemninger i Senatet om lovgivning

2019: Med i feltet om at blive demokratisk præsidentkandidat til valget i november 2020, men trak sig 3. december 2019 som præsidentkandidat kunne sende Biden på Glatis Under den første demokratiske kandidatdebat i juni 2019 gik Kamala Harris målrettet efter struben på Joe Biden og anklagede ham for som senator at have gennemført lovgivning, der var direkte racistisk og betød, at det var sværere for sorte børn at gå i skole med hvide børn. Mange tog det ilde op og kaldte det upassende, men Kamala Harris trak på skuldrene og sagde: ”Sådan er politik”, men måtte stoppe på grund af mangel på kampagnepenge og mulighed for at rejse dem. Og hun har da også i de seneste måneder markeret sig om behovet fra sine tidligere synspunkter og siden George Floyds død kaldt for en reform af politiet.

Præsident Donald Trump har også udtalt sig om, Bidens valg af Kamala Harris som vicepræsidentkandidat. ” Hun klarede sig meget dårligt til primærvalgene. Man regnede med, at hun ville klare det godt, men hun endte med at få omkring to procent af stemmerne og brugte en masse penge, sagde han i går på et pressemøde, hvor han også udtalte, at hun var “modbydelig” mod andre kandidater til primærvalgene. På Twitter har han også delt en video, hvor Kamala Harris bliver kaldt for ‘Falske Kamala’ – “phony Kamala”. Videoen stammer fra hans egen kampagne. Men det er er som Trump ikke rigtig har fundet si ben at ramme hende og Angribe hende, forvendt der kommer en masse sexisme. For hun kan ikke angribes for at være en venstriorinteret kommunist som republikanerne og Fox news har prøvet på. Hun er moderat og derfor vil det sikkert komme til Sexisme.

Historisk i at en sort Kvinde bliver vicepræsidentkandidat
da Walter Mondale. I 1984 valgte Geraldine Ferraro, var det en revolution.   

https://abcnews.go.com/Archives/video/july-12-1984-geraldine-ferraro-vp-nominee-10311795

Undervejs måtte Ferraro lægge øre til meget. Blandt andet blev hun af en lokalpolitiker kaldt “unge dame” og spurgt, om hun kunne finde ud af at bage blåbærmuffins og hendes rival – republikanernes vicepræsidentkandidat George H.W. Bush – forsøgte i en debat at belære hende om udenrigspolitik. Der gik yderligere 24 år, før der igen kom en kvinde i spil som vicepræsidentkandidat for et af de store partier. I 2008 stillede republikanske John McCain nemlig op med med Sarah Palin ved sin side. Men siden har taget 36, år to generationer det har nået og blive voksne .Der har været to besejret. Kvindelige Vicepræsidentkandidater. Men stadig ingen kvinde valgt. At det bliver Harris er også nytænkning, de to andre kvindelige vicepræsidentkandidater, har været hvide kvinder Harris er en sort og dermed kan landet få sin første sorte kvinde som vicepræsidentkandidat. Og det er historisk i og med at hun kan blive præsident så vil landet få sin første sorte kvindelige præsident.

Biden har mere end 50års Washingtonerfaring, og behøver ikke en vicepræsident som har erfaring og Washington insider viden.  Men Biden har manglet en yngre kvinde, Med sine 77 år kan Joe Biden blive landets ældste præsident – hvis han altså vinder valget til november. Derfor har der også været skævet til, hvilken vicepræsident der kan tage over med kort varsel, hvis der opstår eventuelle helbredsudfordringer. Overfor sine rådgivere har Biden angiveligt givet udtryk for, at han ville vælge sin vicepræsident ud fra, at det er en, som han trygt kan overdrage tøjlerne til efter fire år og en, han personligt har et godt forhold til hendes job som statsanklager, var det samme som en af Bidens egne sønner Beau Biden havde i Delaware havde og det kan de snakke om.   De brugte også i deres første optræden sammen, det er en måde at sige de forstår hinanden og forsone sig efter en hård kamp i primærvalget, at de kan samles om noget. ¨ men hendes baggrund som statsanklager skal også bruges i Vicepræsidentkandidat tv debatten til oktober i Salt Lake city, hun skal bruges til at krydsforhøre Pence, for hvis en kvinde slår hårdt tilbage på en poltiisk modstander bliver hun beskyldt for skinger, mens en mandlig bliver rost for det dobbeltstandarder ja, men her kommer Harris evner til og være til gavn,

Det var med smil og kram, at Joe Biden præsenterede sin nyligt udvalgte vicepræsidentkandidat.  Forsinket men demokrater er kendt for ikke og være der til tiden, formentlig er der taktik i det med tv billeder.   Mødet blev holdt på Dupont High School i Wilmington, Delaware, og var ikke åbent for offentligheden grundet corona. Enkelte journalister havde dog fået adgang. På grund af coronakrisen bar Joe Biden og Kamala Harris ansigtsmasker, som de dog tog af under deres taler. Kort efter, Kamala Harris havde indtaget talerstolen, kommenterede hun på Donald Trumps håndtering af coronakrisen. Deres optræden er også en måde og sige til Amerikanerne at der er en anden måde og føre landet igennem krisen, på 70 procent af amerikanerne. Tror på at Trump ikke tager krisen alvorligt.  Det var en seance med få mennesker det er ikke normalt til denne form for begivenheder, der plejer at være store mennesker og råben, men de omfavnede det   Efter en kort præsentation gik de direkte til sagen: Joe Biden skal være USA’s næste præsident. ” Joe er den person, der skal lede os, ”sagde Kamala Harris, Men både Joe Biden og Kamala Harris havde også skarpe ord til præsident Donald Trump. ”Donald Trump har allerede langet ud efter Kamala og kaldt hende “modbydelig”, “klynkende”, og at hun er “ond mod hans ansatte”, sagde Joe Biden Da Kamala Harris indtog talerstolen gik hun også direkte til Donald Trump: ” USA råber på lederskab, men alligevel har vi en præsident, der går mere op i sig selv, end de mennesker, der har valgt ham. ”

Truman vidste ingenting
Det er set før at en vicepræsidentkandidat blev valgt pga. af bekymringer på eventuelle helbredsudfordringer. Det var i 1944 at Franklin Delano Roosevelt, helbred på det tidspunkt var FDR 62 var dårligt, landet stod midt i Anden verdenskrig. Hvem der ville blive Vicepræsidentkandidat ville kunne få afgørende indflydelse, på den nye verden og fred efter krigen, valget faldt på Harry S. Truman. Ved demokraternes konvent i 1944.  han var yngre end FDR Truman var 60år.  og begge blev valgt i 1944

Men som vicepræsident det var han 82 dage men kontakt og informationsstrømmen var meget sparsom, mellem Præsidenten og vicepræsidenten. Der findes et billede af de to, til møde i en have.  Truman vidste ikke han var valgt til at tage over som præsident hvis FDR skulle død midt i embedet som præsident, ja Truman vidste ikke engang hvor slemt det stod til med hans helbred. Hverken Manhattanprojektet der stod for at lave atombomben, eller FDR’s ide om et FN til at sikre freden., det blev hans skæbne og blive manden der tog beslutningen, om at kaste den mest forfærdelige bombe i Verdenshistorien to gange. Og at sikre FN blev til ved San Francisco konferencen i 1945

Truman vidste ikke engang FDR var døende eller død den 12 april 1945, vicepræsident Truman, havde om eftermiddagen   han var på Capitol Hill og i sin egenskab af vicepræsident, styrede gangen i senatet.   Det var eftermiddag klokken 17;00 lyset var falmende og det var gråt udenfor. Han ankom til kontoret hvor House speakeren Sam Rayburn residerede for kongressens anden kammer. Han planlagde og nyde en bourbon med vand da nogen sagde han skulle kalde det hvide hus telefonnummer NAtional 1414. Truman fik formodentlig aldrig et ship af drinken han puttede ned telefonen, og sagde til Rayburn   “Jesus Christ and Gen. Jackson!” han troede han var tilkaldt til en af de sjælende mødre med Præsidenten. På en short notice Omkring klokken 17:25 blev han transporterede i en sort Mercury sedan uden noget Sercret Service beskyttelse.  Han ankom 1600 Pennsylvania Avenue han sagde senere han var undren over at blive kaldt, han troede at han var blevet tilkaldt for at få en opgave med at arbejde med kongressen. Sagde han til sin forfatter David McCullough som skrev en biografi om ham. Andre historikere mener han vidste sandheden fra øjeblikket han tog telefonen.

Da Truman ankom til det hvide hus til anden etage af det hvide Hus Truman, var mødt af med førstedame Eleanor Roosevelt og pressesekretær   Steve Early ” Harry Præsidenten er død ” sagde kvinden der ikke længere var førstedame.  efter at have modtaget nyheden om præsidentens død en præsident som havde været det i 13 år mange amerikanere huskede ikke en anden præsident end FDR. i 1945 spurgte Truman USA’s nu tidligere førstedame Eleanor Roosevelt om der er noget han kunne gøre for hende. Med tanke om hendes mand død. Eleanor svarede. Er der noget vi kan gøre for dig, Harry det er dig som er i problemer nu. Og ganske rigtigt. Efter at ha aflagt eden omkring 19tiden om aftenen den 12 april sagde han dagen efter til journalister ”Jeg havde det som om månen, stjernerne og alle planeterne var faldet ned på mig.” Sådan sagde Harry S. Truman Dagen forinden havde han havde fået at vide, at han var blevet præsident efter blot 82 dage som vicepræsident 

Kilder TV2 News DR Nyheder Ritzau Bogen USA’s historie Af Erling Bøjl ABC News

https://www.defensemedianetwork.com/   Photographs Relating to the Administration, Family, and Personal Life of Harry S. Truman

Trygfondens Livreddere på Stranden

Er det Arnes tur? Regeringens store valgløfte præsenteres