“Joe The plumber” den almindelige dansker og folketingsvalg

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Det skal være lettere og være dansker sagde Poul Schlüter engang til en folketingets åbning, i moderne folketingsvalg, fremhæver danske politikere ofte almindelige danskeres historie og hverdag som et konkret eksempel på deres politik. For at blive valgt. Det kan spores tilbage til det amerikanske præsidentvalg. I 2008 For 11 år siden da Blikkenslageren Joe Samuel Joseph Wurzelbacher. Var en almindelig mand, der stillede kritiske spørgsmål til Barack Obama under den amerikanske valgkamp i 2008, og det greb og det greb modstanderen John Mccain og Joe the plumber. Blev under resten af valgkampen brugt som metafor for middelklasse-amerikanere.  Siden er udtrykket Joe the plumber er blevet betegnelsen for at bruge en konkret navngiven person. Man kan bedre se det for sig og leve sig ind i det, når det handler om en konkret person  

“Joe the plumber” I dansk politik
I Dag bruges. Joe the plumber når det indeholder sætningen ” Jeg mødte den og den person fra den og den by fra den og den virksomhed den og den børnehave den og det sygehus, den og den mand eller kvinde, det hele handler om nu kommer der et eksempel på virkeligheden, der viser jeg har ret.  Den konservative politiske Leder Søren Pape brugte det retorisk da han i en partilederdebat på DR på dagen for valgudskrivelsen, her snakkede han om Lars Slagter fra Bjerringbro som han dagen før havde mødt en mand på en møbelfabrik, der i en sen alder havde skiftet job for at udskyde pensionen og blive på arbejdsmarkedet. ” Det viser jo, at man godt kan arbejde længere, hvis det tilpasses ens behov, ”sagde Søren Pape Poulsen med henvisning til Lars Hansen fra Bjerringbro.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2019-05-08-72-aarig-blev-pludselig-midtpunkt-i-valgkampen-pape-kunne-godt-lige-have-advaret

Det er dog ikke kun Pape der har forsøgt sig mange har sikkert hørt om Mette Frederiksens eksempel Dæk-Carl Om nu afdøde Hans Carl Christensen fra Hedehusene, der afgik ved døden som 91-årig, før han fik en plejehjemsplads. Dæk-Carl nåede aldrig på plejehjem som beboerne på Plejecenter Sølund i København, også fik besøg af Mette Frederiksen

“Joe the plumber” retorikken er steget
2015 slog. Joe the plumber retorikken for alvor igennem det var ikke kun Løkke der startede det, det Thorning” God aften. En torsdag i december sad jeg på gulvet i en stue i Valby. Jeg havde Holger på seks måneder på skødet. Jeg var på besøg i mødre gruppen. ” Med de ord indledte statsminister Helle Thorning-Schmidt sin nytårstale. På tærsklen til valgåret 2015 præsenterede hun ikke kun sine visioner for nationen, hun præsenterede os også for enkeltpersoner som Holger. Samtidig for vi for vores indre hjerne en menneskelig personlige politiker der hjertevarmt sidder med en dreng på gulvet og det er endda landets statsminister, men politikere og børn er ikke altid en god ting. Fogh kunne det han kunne side på gulvet og synge sange, mens Løkke under valget i 2011 i pludselig fik stukket en baby i hånden, det så akavet ud.

Et par måneder senere, den 12. marts 2015, fortalte den radikale partileder Morten Østergaard på Kommunernes Landsforenings topmøde om den kinesiske kok Ming, som ikke kunne meget dansk, da han efter en sygdomsperiode kom i jobtræning i en kantine.

”Til gengæld havde hans år som kok i Kina og Danmark lært ham en ting eller to om at svinge køkkenkniven, og i mandags kunne han selv glædestrålende fortælle mig om sit faste arbejde i et køkken med 20 ansatte og 13 nationaliteter, ” berettede han. Mange husker sikkert Panorama manden som Løkke brugte i valgkampen i 2015 men det endte ikke godt for Løkke, på de sociale medier begyndte socialdemokrater at sige ” Ups der gik Panorama i det”

https://www.bt.dk/politik/panorama-manden-som-maaske-slet-ikke-findes-er-blevet-loekkes-store-hovedpine

Mange husker også udtrykkende Fattige Karina og Dovne Robert, om kontanthjælp.  i november 2011 præsenterede SF’s Özlem Cekic os for kontanthjælpsmodtageren Carina, som skulle illustrere, at der endnu findes fattige i Danmark. Imidlertid så mange hende som illustration af det stik modsatte. Carina-sagen illustrerer den store ulempe ved den case-baserede politik: at man gør et menneske, man måske ikke har styr på, til repræsentant for sin politik, ” Joe the plumber retorikken er steget af to grunde det en kamp om, hvem der fremstår mest autentisk og som en menneskelig person udover jakkesættet, men en med følelser og en der gider danskernes hverdag og problemer. Og fordi ofte bliver politikere kritiseret for de er alt for langt fra den virkelige verden, medierne bruger også eksempler fra virkeligheden i deres reportager, vi kommer til at se det her meget i valgkampen 2019. Mon ikke partierne har en masse personlige eksempler på lager til valget.   

Kilder DR Nyheder TV 2 kommunikationsforum.dk BT kristeligt Dagblad

 Biografpremiere på ‘Usynlig Hjerte’

Interview med Rasmus Nøhr