Historisk nat på konventet. Harris holdte tale og Obama angreb Trump

Af Kasper V Hansen

I Nat blev Kamala Harris officielt nomineret på demokraternes konvent. Som demokraternes vicepræsidentkandidat, det er historistisk hun er kun den 3 kvinde og en afroamerikansk kvinde er historisk. 

Kvinder i Amerikansk politik historisk
Selvom Victoria Woodhull I 1872 stillede op for at gøre opmærksom på kvinders rettigheder, er det først langt senere, senere end Danmark der indførte kvindelig valgret i 1915 fik de amerikanske først stemmeret i 1919 med den 19 tilføjelse til forfatningen i alle stater, visse delstater tillod kvinder at stemme men ikke landsplan. Det var først i 1919 og det var fremhævede Kamala Harris også i sin tale. ” at jeg står her en dedikation generationer, før mig har udvist.  De kvinder og mænd havde en indæt tro på løftet om lighed frihed retfærdighed for alle.  I denne uge er det 100 år siden at  stemmeretten til kvinder blev vedtaget, og vi hylder de kvinder der kæmpede for den ret.  Men mange af de sorte kvinder der var med til at sikre  den sejr, blev stadig forhindret  i at stemme længe efter at retten blev stadfæstet, men de lod sig ikke afskrække  uden nogen anerkendelse organiserede de sig   og gik på gaden  og kæmpede for både stemmeretten og en plads ved bordet, ”

Faktisk har USA haft det svære med at få kvindelige politikere repræsenteret i alle grene af regeringen, i forhold til Danmark,  en af de første kvinder der blev valgt til kongressen var Jeannette Rankin fra Montana i 1916 og den første kvindelige Senator var  Rebecca Felton fra delstaten  Georgia i 1922 og ganske vidst har der været to store år i Amerikansk poltiik hvor kvinder i et stort antal blev valgt til kongressen. Det var i 1992 og 2017 historisk var den første kvindelige delstatsguvernør ´Nellie Tayloe Ross  Wyoming  1925 fra 1927. Frances Perkins Var den første kvindelige minister. I 1933  Sandra Day O’Connor  blev den første kvindelige højesteretsdommer 1981 2006. og den første kvindelige udenrigsminister Madeleine Albright 1997 2001

Kvinder har det svært i Amerikansk politik
Det ligger i kortene at det vil blive svært at for en kvindelig vicepræsidentkandidat. Man skal huske Hillary Clinton i 2008 og 2016 her var sexisme et problem.    Sexisme og kvindehad spillede en rolle i præsidentvalgkampen i 2016. Som bevis kan fremføres, at den åbenlyst sexistiske kandidat vandt. En hel masse mennesker hørte båndet, hvor han pralede med at have begået seksuelle overgreb på kvinder, hvorefter de trak på skuldrene og sagde Han får alligevel min stemme. Der også dobbeltstander. For kvinder i Amerikansk politik   Er kvinder for skrappe, er, kvinder usympatiske. Er kvinder for eftergivende, er kvinder ikke egnet til at lege med de store drenge. Arbejder kvinder for meget, forsømmer kvinder vores familier. Sætter kvinder familien i første række, tager kvinder ikke vores arbejde alvorligt. Vælger kvinder en karriere frem for at få børn, er der noget galt med kvinder – og vice versa.  Og ikke mindst i 1984, hvor demokraten Walter Mondale udpegede Geraldine Ferraro som sin makker. En valgkamp, der endte med en syngende vælgerlussing til Mondale, der tabte til Ronald Reagan. Undervejs måtte Ferraro lægge øre til meget. Blandt andet blev hun af en lokalpolitiker kaldt “unge dame” og spurgt, om hun kunne finde ud af at bage blåbærmuffins og hendes rival – republikanernes vicepræsidentkandidat George H.W. Bush – forsøgte i en debat at belære hende om udenrigspolitik.

Obama angreb Trump

Det var også på konventet at Obama angreb Donald Trump,. Ifølge tv2 ” Jeg havde håbet for vores lands skyld, at Donald Trump havde vist en interesse i at tage jobbet alvorligt, lød det fra Barack Obama Han har ikke vist interesse i at behandle sit præsidentskab som andet end endnu et realityshow, som han kan bruge til at få den opmærksomhed, han hungrer efter, lød det fra Barack Obama.- Donald Trump er ikke vokset ind i jobbet. Fordi det kan han ikke. Og konsekvenserne af den fiasko er alvorlig.”

Truman Og Eisenhower

mange kalder Obamas angreb på Donald Trump, historisk, det er det også men det er set i nyere tid.  Harry Struman  der støttede Adlai Stevenson startede  med at kritisere Eisenhower flere gange, I had never thought the man who is now the Republican candidate would stoop so low,” ‘A man who betrays his friends in such a fashion is not to be trusted with the great office of President of the United States.’ “det sagde han om, Eisenhower da McCarthy anklagede General George Marshall for kommunisme i 1952  McCarthy’s beskyldninger af forræderi og kommunisme mod Marshall siden Eisenhower var republikaner og partifælle med McCarthy. Marshall havde endda fremmet Hans karriere Eisenhower havde oprindeligt  at fordømme  McCarthy og støtte offentligt Marshall  i en tale  på kampagnesporet, i McCarthys hjemstat Wisconsin men besluttede i mod og tav.  Men han brød ikke om at blive kritiseret af Truman,. Og  Tog Trumans kampagneangreb personligt og var bitter om dem for årevis.  resten af valget blev det heller ikke bedre.  efter valget var tingene ikke bedre Ike og hans rådgivere ville ikke samarbejde med overgangen de troede det var en form for trick.

Kilder DR Nyheder tv2 News  https://millercenter.org

Er det Arnes tur? Regeringens store valgløfte præsenteres

Spilanmeldelse: The Last of Part 2