Første landsmøde med en ny Venstre formand hold øje med det her

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Lørdag Holder Venstre landsmøde igen, og mødes i Herning igen sidste gang var det ekstraordinære landsmøde hvor de valgte Ny formand Jackob Ellemann-Jensen og ny næstformand Inger Støjberg, nu er det, det ordinære landsmøde. Der er en række udfordringer på landsmødet et mindefeltslandsmøde om du vil.

Den nye formands stil mangler vil han finde den frem
Da statsministerens spørgetime i tirsdags gik i gang, så mange frem til de nye roller Statsminister Mette Frederiksen skulle udspørges. Og den nye formand Jacob Ellemann skulle vise hvordan han som, statsministerkandidat og oppositionslederen. Gå til statsministeren noget Mette Frederiksen var god til over for Lars Løkke Rasmussen, her fejlede Jacob Ellemann i spørgetimen er dommen fra Både Altinget og DR.   Hans stil mangler Det fik han kritik af til folketingets åbningsdebat, det kunne man se på ekstra bladet citat ” Jakob Ellemann-Jensen er den store kanon p.t. i dansk politik, som netop har overtaget posten som Venstres formand, fordi ingen turde tage kampen op imod ham og hans velsmurte tungebånd. Christian Rabjerg Madsen derimod er forholdsvis ukendt finansordfører for Socialdemokratiet i gang med sin anden valgperiode. Statusforskellen på de to politikere kunne med andre ord ikke være meget større. Ikke desto mindre valgte Jakob Ellemann-Jensen at sparke gevaldigt nedad mod Christian Rabjerg Madsen under dagens åbningsdebat i Folketinget. Venstre-formanden hånede direkte Christian Rabjerg Madsen, fordi han blev forbigået, da Mette Frederiksen skulle sætte sit ministerhold. – Det kan måske give svaret på, hvorfor nogle er blevet ministre, og nogle ikke er blevet det, buldrede V-formanden fra talerstolen og knækkede efterfølgende knejsende med nakken. Tydeligt stolt af sin skarpe bemærkning Årsagen til Ellemanns sviner var, at Christian Rabjerg Madsen formastede sig til at spørge Jakob Ellemann-Jensen, hvorvidt Venstre stadig vil nedlægge regionerne. – Skal regionerne nedlægges? Hvad er Venstres position? Uld i mund er genintroduceret, lød det blandt andet fra socialdemokraten. Det voldsomme underløb mod socialdemokraten og Ellemanns kølige reaktion fik næste taler Ida Auken lidt ud af fatning. – Jeg skal lige sunde mig over den der. Den var måske ikke så fin, sagde hun.

På Twitter og i Folketingssalen stemplede Christian Rabjerg Madsens partifælle, retsordfører Jeppe Bruus, V-formanden som ‘arrogant’” citat slut det var blandt andet derfor at Ellemann lagde blødt ud.  Overfor Mette Frederiksen men han skal også gå til regeringen det er en oppositionsleders og en statsministerkandidats opgave. Han mangler en formands stil der favner og er sig selv.

Ellemann skal samle og finde retningen
Når Ellemann skal holde formandstalen skal han samle, han skal samle det borgerlige Danmark der er i ruiner og vise forståelse og signalere til vælgerne at de kan give ham statsministerposten, han skal samle de borgerlige partier der har lagt i krig og ruiner siden valget.  Derfor skal han samle han skal finde en retning, men det bliver ikke noget projekt at den kommende formand skal arbejde ud fra, næstformanden har dog været ude give Interviews hovedbudskabet er” Venstre har ikke brug for et nyt borgerligt projekt, lyder det fra næstformand Inger Støjberg” det er venstres analyse man tabte valget fordi danskerne er trætte af reformer og at de store projekter ikke virker, som Løkkes dagpengereform ” det skal kunne betale sig og arbejde”  

https://www.altinget.dk/artikel/stoejberg-inden-landsmoedet-venstre-har-ikke-behov-for-et-nyt-politisk-projekt

Ellemanns opgave er ikke og forene ikke bare de borgerlige men også på partiet der har været igennem et formandsopgør, han skal forene partiet, og fløjene og her er landsmødet et godt sted og starte i en tale, han skal tale til opgørets hovedpersoner og dem der var indblandet og skal samle dem, kort sagt foren og samle partiet, der er stadig spændinger der kan brøde ud særligt mellem Støjberg og Jan E Jørgensen over udlændingepolitikken.  Man skal holde øje med hvordan formanden og næstformanden holder deres taler skal de balancere eller hver sin linje i deres taler, kort sagt  good cop  og bad cop.

Hold øje med Løkkes farvel og Kristian Jensens afsked
Løkke takker af som formand efter ti år er det ikke ham som holder formandstalen

Et punkt på dagsordenen til landsmødet er der et punkt der står tak til Lars Løkke Rasmussen, han skal hyldes og takkes, og venstre har spurgt ham hvad han vil sige til landsmødet, og et rygte siger at Løkke har svaret ” Jeg skal nok være sød ved alle. Næsten” det bliver spændende hvem han langer ud efter, i takketalen der er et uforløst opgør regnskab mellem Løkke og Partiet Venstre.  Han var ikke på det ekstraordinære Landsmøde. Der valgte hans formandsefterfølger og det var samme dag han Havde 25års jubilæum som folketingsmedlem, der var løkke i Sverige, på dagen.  

Og Løkke skal ikke alene på scenen Kristian Jensen også skal på scenen dog ikke samtidig med Løkke. Og hyldes og sige farvel er der også bitterhed hos Jensen?  Eller hvad vil han sige, vil de begge omfavne og støtte den nye formands og næst formand ledelse. 

Kilder Altinget Ekstrabladet P1

9 november 1989 Berlinmuren falder, del 3

En rigtig god tur til HGP i Slagelse