Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.
in ,

Dramatiske døgn i Politik både i dansk politik og USA

Af Kasper V Hansen

De sidste dage har været dramatiske i politik, folketingets åbning forløb nogenlunde som den plejer trods Corona, men statsministerens åbningstale, indholdet en masse udlænding stramninger, herunder beslaglæggelse af banders, Dunjakker og dyre smykker. Og bøder på 10.000 men også give kommunerne mere frihed i udvalgte kommuner. Men så skete der noget. Dagen efter.

Radikale fik ny politisk leder Simon Emil færdig

Morten Østergaard er færdig, længe har en sexisme sag ligget og ulmet i radikale, Morten Østergaard havde givet en påtale, og mente personen kunne få en ministerpost en dag, senere kom det frem det var ham selv, han havde givet sig en påtale, for det radikale folketingsmedlem der stod frem for nogen uger siden Lotte Rod ,  kom fem at det var Østergård der havde lagt en hånd en upassende sted for 10 år siden, da han var næstformand i det radikale venstre,  endelig var det ikke meningen at Østergaard skulle trække sig, da de mødte op til et gruppemøde i Radikale venstre om onsdagen, det skulle ha kun været en halvanden time, men trak ud, man skiftede stedet fra Christiansborg til et først ukendt sted senere kom det frem det var den Sorte Diamant   Her skulle krænkelsessagen i partiet, som folketingsmedlemmet Lotte Rod løftede sløret for i midten af september, diskuteres og håndteres. Der gik flere timer, seks en halv time  Morten Østergaard ikke gik til bekendelse, da mødet startede. Tværtimod. Han svarede benægtende, da han direkte blev spurgt, om nogen fra ledelsen var inhabil i sagen om krænkelse af Lotte Rod. Først da Lotte Rod på mødet anklagede Morten Østergaard for at lyve, erkendte han, at han var den skyldige

Dramaet ved gruppemødet var dog langt fra forbi. Østergaard trak sig som politisk leder, og efter et kampvalg med Martin Lidegaard blev Sofie Carsten Nielsen valgt som leder med stemmerne 12-4. senere kom det frem at  Rod Rohde Lidegard og Jelved stemte på Lidegaard, det handlede også om andet end sexisme, som Carsten Nilsen også har kendt til en måned men det er blevet håndteret diskret,   det handler om den parlamentariske linje, Carsten Nilsen ønsker en  forsat konfrontatorisk linje og lidt mere venstreorinteret, mens Lidegaard ønsker samarbejde, og mulighed for at opnå det de radikale opfatter som deres første førstefødselsret. Nemlig ministerposter.  Dagen efter meddelte på folketingets åbningsdebat meddelte Simon Emil Ammitzbøll-Bille at partiet fremad var færdig, kun indsamlet 4000 ´vælgere erklæringer. Ud af de 20 000 vælgere erklæringer der påkræves, Simon Emil nævner mulig exit også fra politik.

Det mest sikre sted i dansk politik udsat for en slags prank

Det Udenrigspolitiske Nævn er et fortroligt udvalg i Folketinget underlagt strenge sikkerhedskrav, men alligevel lykkedes det for nogle dage siden en falsk person at trænge igennem til et møde. Den falske person udgav sig for at være den Hviderussiske

Oppositionsleder og præsidentkandidat Svetlana Tikhanovskaja. Udenrigspolitisk Nævn har 17 medlemmer, men det var kun formanden Martin Lidegaard (R) og Michael Aastrup Jensen (V), der deltog. Godt 20 minutter inde i mødet begyndte de for alvor at undre sig. Indtil da var snakken blandt andet gået om den kontroversielle russiske gasledning Nordstream2 og Danmarks position – et helt normalt udenrigspolitisk emne Men så bliver emnet dyrebordeller pludselig taget op af kvinden: Om det har været et russisk satireprogram eller et radioshow som dem der tog røven på Sara Palin ved at udgive sig for den franske præsident vides ikke. https://www.dr.dk/nyheder/politik/falsk-svetlana-deltog-i-fortroligt-moede-i-udenrigspolitisk-naevn-jeg-taber

VP-debat  i USA sælg din kandidat og hvis du er en kommende præsident

Den første og eneste Vicepræsidentdebat mellem Kamla Harris og Mike Pence fandt sted i Salt Lake City, Kingsbury Hall Universitetet i Salt Lake City, Utah.   Debatten foregik bag meterhøje plexiglas, der skulle forhindre luftbårne partikler i at flyve gennem luften. Og en påmindelse af at Trump og det meste af hans inderkreds var smittet, men der var emner som Abort Corona og Sunhed og andre vigtige emner selvom de afbryd og snakkede udenom, var det som to civiliserede personer der fik snakket politik, budskaber, fik de leveret til deres valgbaser.  Men kan have rykket rundt på de få tvivlere. Og så må vi ikke glemme den berømte tredje hovedperson på scenen i aften: Fluen, der landede i håret på Mike Pence. Og som ihærdigt blev siddende Den blev hurtigt berømt på de sociale medier.

De skulle sælge deres præsidentkandidat, og deres præsidentkandidats politik men skal alligevel uden at sige det med ord få amerikanerne til at tro på, at de hver især har, hvad der skal til, for at regere landet, fordi præsidentkandidaterne er de ældste i landets Historie.   USA’s præsident Donald Trump er smittet med covid-19 og er med sine 74 år i en særlig risikogruppe. Demokraternes kandidat, Joe Biden, fylder 78 i næste måned og kan med en sejr blive den ældste præsident i USA’s historie. Begge kan dø derfor var Harris og Pence et godt bud på en kommende præsident, begge skulle vise sig præsidentiel og overbevise vælgerne om de godt kunne lede USA, begge leverede, Hvis Biden eller Trump Vinder, så er vejen banet for Harris eller Pence blive USA’s næste præsident.  De har begge ambitioner om at blive USAs præsident i 2024.  de siger det ikke højt,  Den demokratiske præsidentkandidat , Joe Biden, har med sin udnævnelse peget på Kamala Harris som den næste leder af partiet. Og i aften var en styrkeprøve på, om andre ser det samme, særligt efter Kamala Harris måtte trække sig fra primærvalgene som udfordrer til netop Joe Biden efter en dårlig ført kampagne. Og Mike Pence havde samme udfordring på et tidspunkt, hvor det er meget uvist, hvilken retning Det Republikanske Parti kommer til at tage, hvis præsident Trump taber valget den 3. november. Biden var selv vicepræsident, Bare se Al Gore som stillede op i år 2000 han var vicepræsident under Bill Clinton og George HW. Bush i 1988 vicepræsident under Ronald Reagan Hubert Humphrey i 1968 og Richard Nixon i 1960 og 68 Walter Mondale i 1984 vicepræsident under Carter.

Dagen efter debatten afviste Trump at deltage i næste præsidentdebat, Kommissionen for præsidentdebatter havde besluttet, at debat i Miami afholdes virtuelt. ”Jeg vil ikke spilde min tid på en virtuel debat, det er ikke måden at gøre det på, og det kan vi ikke acceptere, lød det fra præsidenten til tv-kanalen Fox Business. ” dermed er det fordi han muligvis ikke gider at blive mutet og give Biden taletid.

Kilder DR Nyheder NBC. TV2 News

Anmeldelse af ‘Serious Sam 4’

Magtkampen er en realitet i Radikale Venstre, men hvad handler magtkampen om?