Dramatisk dage i Storbritannien

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

Af Kasper V Hansen

Det har været dramatisk dage i Storbritannien, i denne uge.

Boris Johnson Udsatte Parlamentets åbning
Premierminister Boris Johnson ønskede en udsættelse af parlamentet, så ‘Queens Speech’ (hvilket svarer til statsministerens åbningstale i Danmark, red.) først holdes den 14. oktober i stedet for den 10. september parlamentet bliver opløst på en dato mellem 9. og 12. september og frem til 14. oktober. Den dag åbner dronningen den nye parlamentssamling med ‘Queen’s Speech’, der opridser planerne for den kommende periode (svarende til statsministerens åbningstale herhjemme, red.). forklarede Boris, at han ønsker at få mere tid til at forberede lovgivningsarbejdet- Der bliver rigelig tid for parlamentsmedlemmerne til at diskutere EU, Brexit og alle mulige andre emner. Rigeligt tid, sagde Boris Johnson til Sky News. En suspendering vil imidlertid sætter en midlertidig stopper for al lovgivningsarbejde, og dermed gøre det nærmest umuligt for parlamentet at nå at få vedtaget lovgivning, der kan stoppe et hårdt Brexit Flere peger på, at parlamentet alligevel plejer at holde en pause i slutningen af september for at give partierne tid til at holde partikongresser. Så i praksis betyder suspenderingen frem til den 14. oktober kun, at man aflyser to parlamentssamlinger.  

Men Oppositionslederen Jeremy Corbyn har sagt ” En trussel” mod det britiske demokrati, – Jeg er rystet over Johnson-regeringens hæmningsløshed. Regeringen taler om suverænitet, men søger at suspendere parlamentet for at undgå granskning af sine planer om et uforsvarligt Brexit, ” også Parlamentets formand, den farverige John Bercow, ham danskerne har lært som order order.  ”Kaldte premierministerens træk for en ’forfatningsmæssig skandale’ Uanset hvordan man bortforklarer det, så er det helt åbenlyst, at formålet med en suspendering er at forhindre parlamentet i at diskutere Brexit og gøre sin pligt med at sætte kursen for dette land, ” også inde for Johnsons egne rækker har der været kritik.  Hele sidste uge har Corbyn , inviteret ledende medlemmer fra andre partier til for at undersøge muligheden for at forhindre, at Storbritannien 31. oktober forlader EU uden en aftale. Blandt andet har man prøvet at enige om at stille et mistillidsvotum til Boris Johnson, der kan vælte hans regering. Derefter skal de etablere en overgangsregering. En sådan midlertidig regering er afhængig af støtte fra De Liberale Demokrater, EU-positive konservative og andre dele af oppositionen. Men modstanderne af et hårdt Brexit er stærkt splittede. Det skyldes, at Corbyn insisterer på at stå i spidsen for en overgangsregering.

Led nederlag to dage i træk
Boris Johnson har ikke længere flertal i Underhuset tirsdag mens han talte rejste et konservativt medlem af hans parti, sig og krydsede gulvet. Og satte sig hos de liberale demokrater, Phillip Lees skiftede kort sagt parti. Samtidig var der nogen i hans eget parti, som stemte i mod ham. Det var 21 den første dag. Og blandt dem var Churchills barnebarn, Nicholas Soames der sammen med de 21 rebeller blev smidt ud af partiet, Soames påpegede også hykleriet at Johnson havde stemt i mod Mays regering flere gange end de havde, og Boris store helt er netop Churchill det vil ikke se godt ud at han ekskludere barnebarnet til Churchill. Dagen efter, tilsluttede Caroline Spelman de 21 andre konservative, der tirsdag stemte mod regeringen.  Onsdag stemte et flertal af medlemmerne for en lov, der fjerner regeringens mulighed for at forlade EU uden en aftale Loven skal nu behandles i Overhuset, inden dronning Elizabeth kan godkende den. Da Overhuset er forpligtet til at debattere ændringsforslag til loven, kan den proces tage tid. Efter nederlaget ville han valg,

Det lykkedes ikke for premierminister, Boris Johnson, at få udskrevet et valg før tid. Boris Johnson var arg modstander af lovforslaget, som han mener, binder den britiske regering på hænder og fødder i forhandlingerne med EU om en aftale. Efter at Underhuset havde stemt for lovforslaget, bad premierministeren derfor om at få et valg. Det havde krævet, at to tredjedele af Underhuset – svarende til 434 medlemmer – stemte for et valg. Kun 298 stemte for et valg.  Mens 56 stemte nej Dermed fik premierministeren onsdag aften ikke det tilstrækkelige antal stemmer i Underhuset til at kunne udskrive et valg før tid. Labour lederen Jeremy Corbyn Sagde, at partiet er klar til nyvalg, når lovforslaget, der netop et blevet stemt igennem i Underhuset, også er blevet vedtaget i House Of Lords.

Boris er rendt ind i Mays problemer mon hun ikke godter sig over det nu er hendes værste kritiker der står med hendes problemer, det er store nederlag for Johnson, der ramte ind i virkeligheden. Alt hvad han har gjort mod May ramlede han ind i de to dage, avisen

Daily Mirrors overskrift i dag siger det meget godt

”Britain’s worst PM (since the last one) dramaet er ikke slut endnu. Johnson har i dag erklæret valgkamp og vil tale til nationen.

Kilder BBC Daily Mirrors Dr Nyheder TV2

Svend 19

Hvad er Udenrigspolitisk Nævn?