Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.
in ,

Det store Trump Show

Af Kasper V Hansen

Det republikanske konvent har også været afholdt digitalt, dog har det været et kendetegn det er det store fede Trump Show, Trump taler hver nat hvilket er uhørt for en præsidentkandidat på et konvent. Og endnu mere uhørt ganske vidst er konventerne kendt for at præsidentkandidatens familie, har en rolle, konen taler rosende om sin mand og viser hans menneskelige sider, for at gøre ham menneskelige i tv vælgernes øjne, børnene optræder også til sidst på scenen. Men Trump har gjort det anderledes næsten halvdelen af alle talere i de bedste sendetider er hans børn. Før Trump blev præsident, blev han kendt i USA som reality tv-stjerne i programmet ‘The Apprentice’, , hvor Trump fyrede og hyrede forretningsfolk. Konvent   har de seneste fire dage har mindet om manuskript og drejebog fra hans tv-show.  Faktisk er to af de tidligere producere fra showet, der har stået for at producere republikanernes konvent. Showet, ‘The Apprentice’ handlede også om vi så også give priser og, helikopterture, weekendture til Mar-A-Largo og i finalen et job i Trump Tower. Trump har fundet formlen frem igen, og brugt præsidentembedet som et reality Show, som han har gjort de sidste fire år, men vi har i denne uge set, Immigranter har fået statsborgerskab en vidste ikke hun skulle på tv., og en tidligere bankrøver blev benådet på direkte tv. Også videre.

Don JR. Og hans kæreste var først
Donald Trumps søn ” Donald Trump Jr.’s tale var usædvanlig. Han talte politik og atter politik Det er usædvanligt, at præsidentens familie ikke holder sig til at tale om de menneskelige aspekter ved landets præsident, som de kender hjemme fra privaten, og skal gøre ham menneskelig som han har brug for fordi han bliver opfattet som en spradebasse og en som mange ikke kan lide men i stedet retter et direkte angreb på den politiske modstander. Men Don JR’s kæreste Kimberly Gilfoyle tidligere Fox news vært. Faldt helt igennem, hun påstod blandt andet hun var 1 generations immigrant fra Puerto Rico, men det er hun ikke siden 1917 er folk Puerto Rico automatisk amerikanske statsborgere. Det blev komisk da hun stod og råbte i talen og nærmest lignede en kvindelig Disney skurk, talen var optaget på forhånd jeg ville nok ha taget den om.

 Melania Trumps tale
Førstedamen fortalte om sin barndom i Slovenien, hvor hun altid hørte historier om USA, håbets og mulighedernes land og berettede, hvordan hun altid har vidst, at hun ville flytte dertil. ” Jeg ankom til USA, da jeg var 26 år. Ved at bo og arbejde i mulighedernes land var

En af mine drømme opfyldt, sagde hun. De sidste tre og et halvt år har været uforglemmelige. Der er ingen ord, der kan beskrive, hvor beæret jeg er over at tjene som jeres førstedame. Udover sin egen historie som immigrant   hendes tale vakte kritik, da hun holdte den i Rosenhaven som hun har renoveret, mange har beskyldt hende for at ødelægge Jackie Kennedys rosenhaven da det var hende der byggede den, og noget er der om det rædselsfuldt er den, nye have.  Talen var vigtig fordi han har brug for kvindelige vælgere.

Forstæder og abort også på programmet
Det amerikanske ægtepar Patricia og Mark McCloskey blev kendte da de greb til våben mod Black Lives Matter-demonstranter foran deres hjem. Parret fra St. Louis i Missouri, der er blevet sigtet for ulovlig brug af våben, talte natten til tirsdag dansk tid ved republikanernes partikonvent, og her tegnede de et billede af en dyster fremtid, hvis demokraten Joe Biden bliver USA’s næste præsident ” En fremtid med vold, optøjer og usikkerhed i landets forstæder. ”Det, som I så ske for os, kunne lige så godt ske for enhver af jer, som ser med fra et stille kvarter rundt om i landet, sagde Patricia McCloskey. Mark McCloskey beskyldte demokraterne for ikke længere at anse det som “regeringens job at beskytte lovlydige borgere fra kriminelle, men hellere vil beskytte kriminelle fra borgerne”.- Disse radikale mennesker stiller sig ikke tilfredse med at marchere i gaderne. De vil marchere i Kongressens gange. De vil overtage, de vil have magt, advarede han.  Her taler de til de hvide vælgere i de amerikanske forstæder, der syndes de bliver truet hvilket de ikke gør.   Derudover havde han også En kvindelig abortmodstander til at Tale Abby Johnson der mente at Abort lugtede. Det er vigtigt for hans kristne evangeliske vælgere, at det ikke er fakta er lige meget.  Det er for at minde de hvide kristne konservative vælgere om de værdier der fik dem det der fik dem til at vælge ham i 2016.

Brud på The Hatch Act of 1939 ?
Trump har fået kritik for at bruge præsidentembedet og det hvide hus som baggrund for valgkamp, og konvent, som ingen anden præsident har gjort før det er muligvis et brud på en over 80år gammel lov. Den såkaldte Hatch lov det var demokraten Sen. Carl Hatch, fra New Mexico der skrev den i 1939, den begrænser føderale ansatte at i deltage i partisk aktivitet.   For sikre at regeringens funktioner fair og effektivt loven blev lov efter ansatte the Works Progress Administration førte kongresvalgkampe under Franklin Delanos Rossevelts new Deal, og blev vedtaget af konservative sydstatsdemokrater og republikanere.  Allerede inden Trump skulle holde tale, har der været snak om brud på loven ved at udenrigsminister Mike Pompeo har deltaget.

Trump gav den gas i en 70 minutter lang tale og dæmoniserede Biden
Loven som lige nævnt kan også spille  ind her for aftens tale var der brud på traditionerne det mest iøjefaldende  var at  . Det Hvide Hus dannede nemlig baggrund for ham, og det er højst usædvanligt at bruge præsidentboligen til partipolitiske begivenheder som et konvent. Og tale Og Trump brugte endda den kontroversielle scene i det hvide hus til at til at score billige politiske point. ”Vi er her i Det Hvide Hus, og demokraterne er ikke. Jeg kalder det ikke et hus, jeg kalder det et hjem, ”sagde han til entusiastiske klapslavere. Trump brugte store dele af sin tale på at tale hårdt om Biden   Lov og orden var på hans program, og Trump spillede   på rollen som lov og orden præsident, og talte om de aktuelle uroligheder, der finder sted i Kenosha i delstaten Wisconsin – en af de vigtige svingstater. ”Jeres stemme vil afgøre, om vi vil beskytte lovlydige amerikanere eller give frit spil til voldelige anarkister, urostiftere og kriminelle, der truer vores medborgere. Præsidenten fordømte “de optøjer, plyndringer, brandstiftelser og vold, vi har set i de demokratisk-ledede byer”. (Joe Biden, svarede igen på Trumps kritik i et interview og sagde: ”Husk, de billeder, vi ser af uroligheder i store dele af USA foregår i Trumps USA.) ” Demokraterne står side om side med anarkister og flagbrændere. Hvis I giver dem magten, vil de opløse politiet. De vil få alle byer til at ligne demokratisk-ledede Portland, sagde han med henvisning til, at der i Portland, Oregon har været Black Lives Matter-demonstrationer dagligt i tre måneder. Altså han spiller på Richard Nixons lov og orden i 1968 at han er den konservative garant der står for lov og orden, og der skjult racisme i budskaberne, han løj også med at Biden modsat ham ville nedlægge politiet hvilket han aldrig har sagt, han beskyldte Biden for at være i lommen på venstrefløjen og usandt sagde at Biden og venstrefløjen ville Nedrive forstæderne konfiskere deres våben og udpege dommere der ville tage retten til at bære våben og andre rettigheder væk.  De skulle afskaffe kautioner sagde han, hvilket Trump fejlagtigt sagde at ville føre til 400.000 kriminelle skulle slippes fri deres nabolag,

Præsidenten var i sin tale meget vag, han kigger fremad, og lovede eks, mere politi 10 millioner nye job, Beskyttelse af beskyttelse af amerikanernes sundhedsforsikring og en yderligere kamp mod illegale immigranter.  Men han forklarede ikke, hvordan de mål skal gennemføres, derudover beskyldte han Joe Biden igen for at ville tage sundhedsforsikring og goder fra dem, og give dem til illegale immigranter. ”  Hvilket Biden aldrig har lovet.

Trump Holdte tale til et publikum modsat demokraterne
Amerikanerne har på TV set Trump og hans ministre og ansatte side, nærmest skulder ved skulder På tv skærmen, har en sendt et symbolsk signal til amerikanerne til amerikanerne om, at den krise, de lever i, ikke eksisterer Det Hvide Hus, en bygning, der de sidste fire dage har været et hyldestshow i Trumps genvalgskampagne, det kan være farligt når mand gør det man kan få det indtryk at man ikke forstår amerikanernes hverdag og situation. Bare tænk i 1992 Under den første tv-transmitterede debat mellem Bush og Clinton. Her blev George Bush spurgt af en af publikummerne, hvordan den økonomiske krise havde påvirket ham personligt. Det var egentlig et enkelt spørgsmål, mens hans svar var uklart og uldent, og han prøvede at undskylde sig med, at han nok havde misforstået spørgsmålet. Men i det øjeblik overtog Bill Clinton ordet. Han rejste sig fra sit sæde, gik tættere på den spørgende kvinde og begyndte en dialog med hende. Dermed fremstod Clinton som en der kunne forstå almindelige amerikanere, Trumps tale blev holdt foran et publikum, Mellem 1000 og 1500 mennesker var samlet foran Det Hvide Hus, hvilket har ført til en del kritik, da publikum stod og sad tæt sammen, og billeder af tilhørerne afslørede, at meget få bar masker. Det stemmer imidlertid meget godt overens med en tale, hvor Coronapandemien fyldte meget lidt. Blev den nævnt Var det langt fra anerkendt af Trump, at USA er det land med klart flest smittede og døde. –  Kina fik skylden ”Kina kunne have stoppet virussen fra at slippe ud, men det gjorde de ikke, ” sagde han fra talerstolen. Det viser en forskel igen at han vil ha publikums klapsalverne og sole sig i dem Biden og demokraterne havde ikke publikummer fordi de ikke ville risikerer folk ville blive smittet her kan de også angribe Trump Det blive er en lang beskidt valgkamp det er der ingen tvivl om. For Trumps hårde personangreb på Biden og angreb på Biden viser det.

Kilder TV2 Dr nyheder New York times. PBS

Forsvarets efterretningstjeneste ramt af en kæmpe skandale

Butikken er åben igen