Det politiske hjørne

Af Tine Skovgaard Larsen.

Indledning til Tines politiske artikel af Rasmus Svendstrup.

Artiklens forfatter

En gang imellem har Tine og jeg det med at snakke sammen i telefon, når vi ikke må mødes for tiden. En gang i januar fortalte jeg blandt andet Tine, at Kasper som var vores politiske kommentator ikke arbejdede her mere.
Det fik Tine til at tænke lidt på, om hun kunne skrive artikler til vores blad om politik.
Derfor tog Tine kontakt til Rytterkasernens Mediehus, og det er der kommet den artikel ud af, som du kan læse herunder:

Balladen i Venstre.

Kort før nytår kulminerede balladen i Venstre, ved at tidligere Statsminister Lars Lykke Rasmussen meldte sig ud af Venstre, efter næsten 40 års medlemskab af partiet. Derefter forsatte balladen, idet partiets nuværende leder Jacob Ellemann Jensen bad næstformand Inger Støjberg, om at trække sig fra posten som næstformand.
I midten af januar holdt Venstre så et møde, hvor der skulle vælges en ny næstformand og eneste kandidat til posten var Stephanie Lose, som er Regionsrådsformand i Region Syddanmark. Hun blev enstemmigt valgt som næstformand, og skal således både passe sit job som regionsrådsformand i Region Syddanmark, samt forholde sig til hvad der sker i Venstre.
Men balladen i Venstre er endnu ikke ovre, idet Folketinget tirsdag den 2. februar 2021 skulle stemme om, hvorvidt Inger Støjberg skal stilles for en rigsret eller ej. I løbet af eftermiddagen, blev der så i Folketingssalen debatteret om emnet. Resultatet blev at der skulle stemmes, om Inger Støjberg skal stilles for en rigsret. Fordi der stadigvæk er restriktioner, skulle der stemmes af 3 omgange i salen, således at der ikke var så mange folketingsmedlemmer i salen ad gangen.

Inger Støjberg og Jacob Ellemann Jensen

Resultatet af afstemningen blev at Inger Støjberg, skal stilles for en rigsretssag. Samtidig venter man i Venstre på, om Inger Støjberg forbliver i Venstre eller forlader partiet, så balladen i Venstre ser ud til at forsætte.
Torsdag den 4. februar blevet der meldt ud, at Inger Støjberg forlader Venstre og bliver løsgænger. Støjbjerg forlader partiet i vrede og kritiserede den politik som føres i Venstre.
Mit bedste bud på, at Støjberg melder sig ind i partiet Nye Borgerlige, men også Kristian Thuesen Dahl fra Dansk Folkeparti er interesseret i, at få Inger Støjberg som partimedlem.
Det bliver interessant at følge Støjbergs videre skæbne i dansk politik.

Fynske Bank Sportslørdag Ugen

Medarbejder i Køkken/Kantine på Bregnevej