Det midtjyske Venstre tændte krudttønden i Venstre 

Kaspers Corner - Politik fra hele verden. Kasper V. Hansen arbejder som journalist på Rytterkasernens Mediehus. Kaspers store interesse er politik og politisk historie fra hele verden. Det er også derfor, at han primært skriver politiske artikler til Rytterposten.dk. Artiklerne kommer i stort set uredigeret form, så stavefejl, usammenhængende og uforståelige sætninger kan forekomme.

AF Kasper V. Hansen

På det seneste har Venstres regioner holdt møder på Kryds og tværs, for at sige om de har tillid til Lars Løkke og Kristan Jensen, for et par dage siden holdte Region Midtjylland møde hvor partitoppens fremtid, der blev drøftet på et lukket Venstre-møde på Pårup Kro mandag aften formanden for Venstre i Region Midtjylland, Jens Nicolai Vejlgaard,  var den første til at åbne ballet hidtil har ingen udtalt sig om hvad der er snakket om til møderne. ”

Der skal ryddes op i Venstre, og det betyder, at formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen bør trække sig. Det siger Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for Venstre i en af partiets højborge, Region Midtjylland: Til TV Midtvest bruger han et rodet lokale som metafor. Nogle gange er der nødt til “at være nogle voksne i lokalet”, som siger til børnene, at der skal ryddes op: – Det kan godt ske, at tingene ikke lige skal stå, som de plejer at stå, men det er vigtigt, at vi får ryddet op. Og vi elsker jer børn alligevel, selvom vi skal have ryddet op.  en om, at de to bør trække sig.”

https://nyheder.tv2.dk/politik/2019-08-27-venstre-hoejborg-opfordrer-lars-loekke-og-kristian-jensen-til-at-gaa-af

Midtjylland er magtfuld i Venstre
det er ikke hvem som helst der udtalte sig, det er formanden for en af de store venstre baglande i Jylland, det er venstre bagland om nogen. Det er her partiet Venstre står stærkest.

Venstre-regionen der strækker sig lige fra Norddjurs og Aarhus i øst over Herning og Ikast-Brande til Lemvig og Ringkøbing-Skjern i vest – repræsenterer på den gode side af en femtedel af de omkring 1.000 delegerede, der vælger partiets formand på landsmødet,

Blandt højborgene er Ringkjøbing-Skjern og Herning, som tilsammen havde næsten dobbelt så mange delegerede som København til Venstres landsmøde sidste år. De to kommuneforeninger hører under Region Midtjylland i Venstre formanden for Region Midtjylland som vi har mødt, er Han er fiskeeksportør i Hvide Sande, men sidder også i et hav af bestyrelser, det er her Venstres stærkeste profiler er valgt, det hvad være er det er Kristian Jensens eget bagland som. Kort sagt bedt ham og gå.

Folketingsmedlemmer bedre første gang Løkke og Jensen om at gå
Samme dag som meldingen kom forsøgte Venstres folketingsmedlemmer at indgå og blande sig med direkte kritik, blandt andet ville Mads Fuglede, vente til han havde snakket med Gladsaxekredsen og se hvem der blev stillede op som formandskandidater, han vil ikke tage stilling og undgik det, som mange af Venstres 43 folketingsmedlemmer har prøvet. Men udmeldingen fra Midtjylland fik en række folketingsmedlemmer fra det midtjyske til at både støtte og bedede Jensen og Løkke om at gå og blive. Preben Bang Henriksen Carsten Kissmeyer har opfodret Løkke til at gå, de er valgt i området.  Jacob Jensen har udtalt, at han “synes, at vores formand og næstformand skal lytte til og tage bestik af, hvad Venstres bagland kommer med af meldinger fra møder rundt om i landet i disse dage” hans region holder møde på en golfklub i dag og han er valgt på Sjælland. mangeårige minister Ulla Tørnæs   siger ” Jeg er rystet og dybt, dybt bekymret, siger hun til TV 2 Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen vil være den bedste til at stå i spidsen for Venstre i den nuværende situation, og han vil også være den bedste til at samle blå blok.  Ifølge Tørnæs er der heller ikke opbakning til Løkke i hendes eget bagland – Region Syddanmark Hun har ellers forsøgt at overbevise dem om, at den tidligere statsminister er den rette til at lede partiet. – Det beklager jeg dybt, siger hun Løkke afviste dog også at gå Statsminister for enhver pris er blevet formand for enhver pris.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/ringberg-guider-forstaa-hvad-loekke-siger-mellem-linjerne

En splittet tavs folketingsgruppe
På Venstres gruppemøde på Christiansborg om onsdagen var der ingen der havde nogen kommentar, dog sagde en mand man taler meget om. Som mulig formand, Jacob Ellemann Jensen på vej ind i gruppemødet.  Var meget fåmælt forud for gruppemødet. ” Cirkushesten optræder ikke i dag”, siger han til journalisterne. Rigtig mange af Venstres folketingsmedlemmer svarer ikke på journalisternes spørgsmål, før de går ind i gruppeværelset, de havde ingen kommentar da de kom ud, Jan E Jørgensen blev spurgt hvad der skete på mødet svarede” det skriver jeg i mine erindringer ” det blev angiveligt ikke drøftet, kritikken af Løkke men den berømte elefant var i rummet siger kilder til TV2  men

Troels Lund Poulsen bakkede op om løkke og mente det ikke var i orden at folketingsgruppen blev sammenlignet med børn. Og det var hans egen region. Også Claus Hjort mente det var voksenmobning fra Regionen, men Kristian Jensen har forsvaret formanden og kaldt ham ” venstres DNA”

https://www.jv.dk/danmark/Kristian-Jensen-om-lederen-af-V-oproeret-Han-repraesenterer-Venstres-dna/artikel/2749212

Er der fred og opbakning til Løkke så plejer det ikke at mangle lovprisning   af partiets bagland og dets folkelige forankring. Det er, når der bliver dækket op til kaffebord, samlet ind i valgfondene og hængt plakater op i lygtepælene, at man bør tage Venstres organisation alvorligt. Hvem der støtter hvem Det fulde overblik kan man få her.

https://www.dr.dk/nyheder/politik/overblik-her-er-loekkes-stoetter-og-dem-der-vil-af-med-ham

Kilder Dr nyheder og TV2 JydskeVestkysten  altinget

Anmeldelse af Dice Dungeon

Venstrebraget i Brejning